Berceanu: Plenul poate sa dezbata si influenta razelor de luna asupra galosilor de guma

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 15:28
1571 citiri
Berceanu: Plenul poate sa dezbata si influenta razelor de luna asupra galosilor de guma

Reprezentantii Puterii au sustinut ca Parlamentul nu se poate opune continuarii asumarii raspunderii pe Legea Educatiei si ca suplimentarea ordinii de zi se poate face pentru orice tema de interes, inclusiv "influenta razelor de luna asupra galosilor de guma", dupa cum a spus pedelistul Radu Berceanu.

Liderul UDMR, Marko Bela, a argumentat ca in textul Constitutiei Romaniei nu exista nicio restrictie referitoare la posibilitatea Guvernului de a-si asuma raspunderea pe o lege.

"Guvernul isi angajeaza raspunderea din alte motive, indiferent daca un proiect pe aceasta tema se afla in dezbaterea Parlamentului: pe motiv de urgenta si ca doreste adoptarea unui proiect in forma care se potriveste programului de guvernare. Mai mult, Guvernul ofera un vot intregului Parlament, indirect, printr-o motiune de cenzura, in timp ce in alte ipostaze se voteaza doar de catre o singura Camera", a spus Marko Bela.

De asemenea, vicepremierul a explicat ca proiectul din Senat nu este identic cu proiectul in legatura cu cel pe care si-a asumat raspunderea Guvernul, atata vreme cat din 323 de articole, senatorii au modificat 293. "Stabiliti dumneavoastra daca un proiect este identic cu altul daca doar 30 de articole nu au fost substantial modificate", a spus Marko.

In schimb, viceliderul PSD Aura Vasile a spus ca tocmai Constitutia si Regulamentul o impiedica pe Roberta Anastase sa supuna votului ceva ilegal.

"Doamna presedinta, nu puteti supune la vot ceva in afara acestei carticici pe care presedintele Basescu a prezentat-o intregului popor in campanie. Hotarati-va daca o respectati sau o calcati in picioare. Ieri, in Birourile Permanente planificati citirea si dezbaterea unei motiuni care nu este depuse. Pe baza carui articol ati luat decizia asta?", a spus Vasile.

Ea l-a ironizat si pe liderul deputatilor PD-L Mircea Toader ca nu ar cunoaste Constitutia, sfatuindu-l sa ia lectii de la sotia sa, care este avocat.

"Vreau sa va spun ca, potrivit acestei Constitutii, ceea ce hotaraste Curtea Constitutionala este lege pentru toti. Daca dl Toader are sotia avocat, cu stiinte juridice, de ce nu il invata sa respecte Constitutia? Daca nu poate, ma ofer eu si conspectam si Constitutia...", a spus pesedista, o aluzie la faptul ca sotia lui Toader a amenintat cu judecata niste pensionari de la Galati care i-ar fi insultat sotul.

Pe de alta parte, senatorul PD-L Radu Berceanu i-a spus lui Anastase ca in situatia in care un lider de grup a cerut modificarea ordinii de zi, ea este obligata sa supuna cererea aprobarii plenului.

"Daca un lider de grup a propus sa se introduca un subiect in dezbatere pe ordinea de zi, dumneavoastra sunteti obligata de Regulament sa supuneti la vot (...) Daca la un moment dat, o sa vina un lider de grup parlamentar si sa propuna un subiect derizoriu, influenta razelor de luna asupra galosilor de guma, si jumatate plus unul din parlamentari sunt de acord nimeni nu are cum sa se opuna. Supuneti la vot", a motivat pedelistul.

Citeste si:
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: rNews
Comentarii