Angajarea raspunderii pe Legea Educatiei nu va fi amanata (Video)

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 10:42
1259 citiri
Angajarea raspunderii pe Legea Educatiei nu va fi amanata (Video)
Foto: Arhiva

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au respins, joi, amanarea angajarii raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei, aceasta urmand sa continue conform programului dinainte stabilit.

Votul a fost de 12-11 in favoarea Puterii. In aceste conditii, parlamentarii Opozitiei au decis ca nu vor participa la sedinta de plen.

Premierul Emil Boc declarase anterior luarii acestei decizii ca nu exista motive pentru amanarea acestei proceduri constitutionale.

Declaratia a fost facuta la solicitarea jurnalistilor prezenti pe holurile Parlamentului, in conditiile in care la acel moment Birourile permanente reunite dezbateau solicitarea PSD ca angajarea raspunderii Guvernului sa fie amanata pana saptamana viitoare, cand CCR va lua o decizie cu privire la constitutionalitatea procedurii in cazul legii Educatiei.

"Cum sa amane ? Noi am fost invitati pentru ora 10.00, suntem prezenti, si nu au niciun temei legal, politic si constitutional sa amane asumarea raspunderii. Decizia de asumare este o decizie suverana a Guvernului. Guvernul isi pune pe masa mandatul, iar Birourile Permanente nu pot cenzura decizia Guvernului de asumare, pentru ca deja au fost stabilite data si ora", a spus Boc.

PNL si PSD au anuntat inca de miercuri ca se vor opune angajarii raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei, in conditiile in care procedura a fost contestata la Curtea Constitutionala iar aceasta a amanat luarea unei decizii.

Parlamentarii sunt nemultumiti de faptul ca Executivul a decis sa isi angajeze raspunderea pe un proiect de lege care a trecut de Camera Deputatilor, dar este inca in dezbaterea comisiei la Senat.

In aceste conditii PSD a anuntat ca va cere ca Birourile permanente reunite sa decida amanarea angajarii raspunderii pana dupa ce CCR va lua o decizie, iar PNL a sustinut ca, in cazul in care procedura merge mai departe, va initia o motiune de cenzura la care spera ca se vor ralia din nou toti reprezentantii Opozitiei.

Guvernul a demarat procedura angajarii raspunderii saptamana trecuta, pe proiectul Legii Educatiei in forma adoptata in primavara de Camera Deputatilor. Peste 1.200 de amendamente au fost depuse de parlamentari, iar Guvernul a adoptat o parte dintre ele. Miercuri seara, dupa caderea motiunii de cenzura, Guvernul s-a reunit intr-o sedinta care a durat mai bine de cinci ore, la finalul careia a adoptat varianta finala cu care a venit joi in fata plenului Parlamentului.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#angajare raspundere Boc, #asumare raspundere Guvern, #legea educatiei , #asumare raspundere Guvern Boc