Botis: Guvernul isi asuma raspunderea si pe Legea Dialogului Social

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 16:41
2144 citiri
Botis: Guvernul isi asuma raspunderea si pe Legea Dialogului Social
Foto:Antena 3

Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botis, a declarat dupa intalnirea cu parlamentarii PD-L de la Palatul Parlamentului, ca Guvernul Boc isi va angaja raspunderea si pe Legea Dialogului Social, al carui proiect l-a prezentat colegilor sai.

"Am prezentat legea, modificarile pe care le aduce aceasta lege - contractul colectiv de munca, dialogul cu sindicatele, Consiliul Economic si Social", a spus Botis.

Ministrul Muncii spune ca legea a fost bine primita de catre reprezentantii PD-L si ca Guvernul isi va asuma raspunderea pentru ea, in conditiile in care e una extrem de importanta pentru piata muncii.

"Codul Muncii era doar o jumatate de pas, trebuia completat, Legea Dialogului Social e cealalta jumatate de pas", a mai spus Ioan Botis.

Intrebat daca e posibila reducerea asigurarilor de sanatate - CAS, Botis a spus ca "se poate discuta". Intrebat in ce termeni, el a raspuns scurt: "economici".

Guvernul are in vedere reducerea contributiilor de asigurari sociale in a doua jumatate a anului in curs, dar acest lucru depinde de mersul economiei, a declarat vineri, la Ministerul Finantelor Publice, dupa intalnirea cu patronatele, premierul Emil Boc.

"In functie de evolutia economiei, Guvernul are in vedere reducerea fiscalitatii cu forta de munca. Speram ca in partea a doua a anului sa putem fi in situatia sa incercam aceasta diminuare a fiscalitatii cu forta de munca. Totul depinde de mersul economiei", a afirmat primul ministru.

Guvernul Romaniei a reusit sa treaca prin Parlament Codul Muncii, prin asumare de raspundere, in data de 8 martie.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#asumare raspundere lege dialog, #lege dialog social asumare, #guvern lege dialog social , #asumare raspundere Guvern Boc
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
in sfarsit ! acum chiar ca suntem salvati ! m-am linistit ! nu o scoteam la capat daca nu-si asumau si "pe dialogul social" ! acum pot sa plec linistit pe lumea cealalta ! noi , muritorii , nu avem cuvinte sa va multumim nene Botis !