De la cititori: Legea Educatiei agita iar spiritele

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 23:45
1597 citiri
De la cititori: Legea Educatiei agita iar spiritele

De regula, ceva nou starneste suspiciuni, dispute, controverse, neincredere si nemultumiri din partea unora sau altora cu atat mai mult cu cat rezultatele nu sunt previzibile si imediate, ci in timp, pentru ca asa este in invatamant spre deosebire de sanatate.

Asa se intampla si cu aceasta noua Lege a Educatiei care zace de multe luni pe la camere si este ocolita in loc sa fie discutata si fiecare sa spuna ce si de ce nu-i convine si ce ar trebui pus in loc.

Vad ca sperie intentia de a comasa scolile si de a transporta copiii in conditii decente si civilizate la o scoala "de centru", cum probabil i se va spune.

Este mai cu folos sa dotezi o scoala frecventata de multi elevi, o scoala populata, decat 5 scoli sa spunem care, la un moment dat, oricum vor fi inchise din lipsa de copii si asa se pierd o groaza de bani.

O scoala mare, bine dotata cu tot ce trebuie pentru desfasurarea unui invatamant modern, de calitate, de tip european va avea obligatoriu, profesori calificati si va fi permanent in centrul atentiei autoritatilor locale si judetene si asta e numai si numai in folosul elevilor.

O alta controversa, de fapt principala acuza adusa de PSD proiectului de Lege a Educatiei este legata de predarea istoriei si geografiei in limba materna, lucru cerut cu insistenta de liderii UDMR, intr-un moment nu prea fericit, fara ca acestia sa gandeasca in persectiva, la viitorul copiilor.

In conditiile in care vor studia si limba romana ca pe o limba straina cu profesori maghiari care, numai Dumnezeu stie cat de bine vor fi pregatiti, copiii maghiari de azi vor fi maine, la maturitate, prizonierii locurilor in care s-au nascut si au studiat.

Pot fi sau pot ajunge specialisti de buna calitate, cu perspective de a lucra intr-un institut sau centru de cercetare in alta parte a tarii dar, necunoscand, nevorbind corect limba romana nu vor putea profesa in alt oras, in colective unde limba de baza e limba tarii, limba romana.

Cred ca asa ar trebui pusa problema, de aici ar trebui pornita discutia daca social-democratii sunt atat de afectati si de interesati de copiii maghiari dar mai ales de viitorul acestor copii.

Si e bine, e laudabil pentru PSD ca se gandeste si se ingrijeste de viitorul copiilor maghiari mai mult decat o fac liderii UDMR, dar nu vad in ce masura o motiune de cenzura ar putea rezolva aceasta problema de care se agata social-democratii.

Cred ca o discutie colegiala, de la suflet la suflet sau de la parinte la parinte cu liderii UDMR ar fi mult mai utila si mai in folosul elevilor daca intr-adevar numai aceasta este cauza pentru care si PSD e dispus sa depuna o noua motiune care, cu siguranta, va avea soarta celei de ieri.

Pentru ca toti trebuie sa tinem cont de un singur lucru si anume ca de aceasta Lege a Educatiei trebuie sa beneficieze in primul rand, maria sa elevul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#asumare raspundere Lege Educatie, #materii studiate limba materna , #asumare raspundere Guvern Boc
Comentarii
Poza gabrriella
gabrriella
rank 1
Guvernul Boc continuă războiul împotriva profesorilor, elevilor şi părinţilor, asumându-şi răspunderea pe Legea Educaţiei Naţionale