Guvernul isi angajeaza raspunderea pe Legea Educatiei - Opozitia a parasit plenul (Video)

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 11:42
3074 citiri
Guvernul isi angajeaza raspunderea pe Legea Educatiei - Opozitia a parasit plenul (Video)
Foto: Antena 3

Parlamentarii Opozitiei au parasit joi, in jurul orei 11.00, sala plenului reunit al Camerei Deputatilor in timp ce premierul Emil Boc anunta ca isi va asuma raspunderea pe Legea Educatiei.

Premierul Emil Boc s-a prezentat joi la Parlament ca sa isi asume raspunderea pe Legea Educatiei. Desi liderii Opozitiei au cerut ca asumarea sa fie amanata pana cand CCR va da decide asupra plangerii depuse de social-democrati, cei de la Putere nu au fost de acord.

In timp ce premierul Emil Boc si-a inceput discursul, parlamentarii liberali si social democrati au parasit sala de plen. Au ramas in sala doar Eugen Nicolaescu si Ciprian Dobre, de la PNL, si Mircea Dusa, liderul deputatilor PSD, de la Camera.

"Pretextul ca exista un conflict juridic nu impiedica Guvernul in procedura de asumare a raspunderii(...) Opozitia are la dispozitie motiunea de cenzura sau a sesizarii Curtii Constitutionale daca se considera ca anumite aspecte nu sunt constitutionale", a declarat premierul Emil Boc de la tribuna Parlamentului, in timp ce parlamentarii Opozitiei paraseau sala.

Deputatul PSD, Ilie Sarbu, a declarat ca au parasit plenul din cauza ca PD-L calca in picioare tot.

"Nu mai exista niciun fel de morala politica in Parlament. Se incalca Constitutia, se incalca decizia CCR deoarece ei mizeaza pe aceasta majoritate pe care o au. Este inadmisibil", a precizat acesta.

Tariceanu: Ioan Oltean a desconsiderat procedurile legale

La randul sau, liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca Opozitia a parasit sala plenului reunit al Camerei Deputatilor in timp ce premierul Emil Boc anunta ca isi va asuma raspunderea pe Legea Educatiei pentru ca presedintele de sedinta, vicepresedintele PD-L, Ioan Oltean, a desconsiderat procedurile legale.

"Ioan Oltean a desconsiderat procedurile legale si nu a dat posibilitata grupurilor parlamentare sa discute pe proceduri. (...) In schimb, i-a dat cuvantul primului ministru", a declarat Tariceanu.

Opozitia ameninta cu boicotarea plenului

Cu toate ca Opozitia a parasit sala de plen, Puterea vrea in continuare sa-si asume raspunderea pe Legea Educatiei.

Insa, nu se stie daca acest lucru va fi posibil, deoarece pentru a vota ordinea de zi a sedintei comune a Senatului si Camerei Deputatilor, pe care se afla si asumarea raspunderii, trebuie sa fie indeplinit cvorumul de lucru.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, miercuri, sa redeschida pe 3 noiembrie dezbaterile, cu citarea partilor, pe sesizarea facuta de presedintele Senatului privind un conflict constitutional dintre Guvern si Parlament pe Legea Educatiei.

Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) au luat miercuri in discutie sesizarea facuta de presedintele Senatului privind conflictul constitutional dintre Parlament si Guvern pe Legea Educatiei, aparut ca urmare a intentiei Executivului de a isi asuma raspunderea pe o lege aflata in dezbaterea Legislativului.

Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni, 4 martie, despre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă a declarat la Digi24, vorbind despre...
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni seară, 4 martie, despre candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Întrebat dacă PNL va avea un candidat comun cu PSD, Ciucă a...
#Opozitia parasi plen Camera, #asumare Guvern Legea Educatiei , #asumare raspundere Guvern Boc
Comentarii
Poza nicusor1407
nicusor1407
rank 1
Poza Westrop
Westrop
rank 5
parlamentarii se duc acolo cum se duce omu la munca, pe salariu. Daca lipsesc de la locu muncii, sa li se taie din salariu