Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Guvernul isi asuma Legea Educatiei - Sindicatele reactioneaza: Boc nu mai gandeste

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 19:36
2300 citiri
Guvernul isi asuma Legea Educatiei - Sindicatele reactioneaza: Boc nu mai gandeste
Foto: Adevarul

Guvernul a anuntat, marti, cum se astepta toata lumea, ca a demarat procedura de asumare a raspunderii pe Legea Educatiei.

Decizia Executivului nu a fost primita cu bucurie de sindicatele din Invatamant, liderii acestora acuzandu-i pe Boc si pe Funeriu ca amaneteaza viitorul tarii.

Presedintele Federatiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a declarat marti, pentru NewsIn, ca asumarea raspunderii de catre guvern pe Legea Educatiei nationale este dovada faptului ca "mintea premierului Emil Boc refuza sa mai gandeasca".

Guvernul a decis sa-si asume raspunderea pe Legea Educatiei

"Este cea mai mare gafa a guvernului, care confirma dispretul acestuia nu doar fata de bugetari, ci fata de toti salariatii din Romania. Un act normativ de o asemenea importanta, care este o lege organica, nu poate fi adoptat prin asumarea raspunderii, ci in urma unui vot in parlament", a mai spus Isvoranu.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) se declara, la randul ei, total nemultumita de solutia pentru care a optat guvernul, solutie prin care "ar amaneta viitorul Romaniei".

FSLI: Asumarea raspunderii pe Legea educatiei amaneteaza viitorul Romaniei

"Reamintim guvernului ca aceasta lege, de maxima importanta pentru Romania, este o lege organica si nu poate fi adoptata prin asumarea raspunderii, ci doar prin votul majoritatii absolute a parlamentarilor. Asadar, prima lectie pe care guvernantii o predau prin aceasta lege, este tocmai cea a incalcarii legislatiei romanesti. Totodata, guvernul uita faptul ca prin asumarea raspunderii, transforma acest document intr-o simpla bucata de hartie, care va fi modificat ori de cate ori un partid politic aflat la guvernare, va dori acest lucru", spune presedintele FSLI, Aurel Cornea.

In opinia celor de la FSLI, deznodamantul asumarii raspunderii va fi unul singur: generatiile de elevi vor fi doar simpli cobai, pe care fiecare ministru al Educatiei va face in continuare experimente.

A.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Emil Boc asumare raspundere, #FSLI Legea Educatiei raspundere, #Gheorghe Isvoranu Emil Boc , #asumare raspundere Guvern Boc
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
capeteniile "sindicale" milionare si corupte vor bani nemunciti ( ca de obicei ) ; pana ieri slugareau la Ceausescu , iar acum nu mai vor sa stea "la coada" ; "capeteniile sindicale" consuma , dar nu produc ( ca de obicei )
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5