Guvernul isi asuma luni raspunderea pe masurile de austeritate

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 17:55
3537 citiri
Guvernul isi asuma luni raspunderea pe masurile de austeritate

Guvernul isi va asuma raspunderea luni seara pe pachetul de masuri de austeritate, potrivit calendarului anuntat miercuri de presedintele Senatului, Mircea Geoana.

Astfel, amendamentele pot fi depuse pana vineri, la ora 20:00, urmand ca luni la ora 12.00 Guvernul sa anunte daca va lua sau nu in considerare amendamentele.

Dupa aceea, tot luni, la ora 16.00, la avea loc un prim plen reunit al Senatului si Camerei Deputatilor unde se va discuta primul text de lege, iar la ora 17.00 un al doilea plen reunit pentru cel de-al doilea text de lege.

"Din momentul in care se angajaza raspunderea exista dreptul legitim de a depune o motiune de cenzura. Din ce cunosc, Opozitia pregateste o motiune de cenzura ce va fi prezentata cel tarziu martea viitoare", a anuntat Mircea Geoana.

Guvernul este legat de un fir de ata

Seful Senatului a spus ca deznodamantul motiunii de cenzura va fi extrem de palpitant in conditiile in care multi parlamentari de la PD-L sunt presati de electorat sa respinga masurile.

"Deznodamnatul motiunii de cenzura e mai palpitant ca oricand. Guvernul este legat de un fir de ata. Exista in acest moment o presiune imensa din partea electoratului", a spus Geoana.

Intrebat ce sanse da motiunii, fostul presedintel PSD a spus ca nu mai face estimari de la alegerile prezidentiale.

"Nu mai dau procente demult, de la alegerile prezidentiale nu mai dau procente. (...) Zarurile sunt aruncate. In aceasta cladire, uneori privita cu suspiciune, se va decide soarta a milioane de cetateni", a spus Geoana.

Dubla premiera: Boc a raspuns invitatiei lui Geoana si a fost de acord cu Voiculescu

Geoana a subliniat si premierele care au avut loc miercuri pe scena politica: Boc a raspuns inviatiei sale de a participa la biroul reunit al celor doua Camere si a le explica parlamentarilor deciziile Guvernului si, totodata, a avut cuvinte de apreciere la adresa unor propuneri venite din partea lui Dan Voiculescu.

"Intalnirea de azi a avut un caracter de premiera, primul ministru a raspuns invitatiei noastre incercand sa raspunda unui foc incrucisat de intrebari cu privire la angajarea raspunderii pe masuri.

L-am intrebat pe premier de caracterul temporar al acestor masuri si de un eventual plan B in conditiile in care se anunta un an economic mult mai prost, mult mai slab decat cel prognozat. Boc a evitat sa dea un raspuns cu privire la aceasta chestiune. Am intrebat de asemenea daca si evolutiile internationale au fost luate in calcul, sunt foarte multe voci care anunta o recesiune de tip W, deci vestile din pacate nu sunt grozave.

Premierul a avut insa unele cuvinte de apreciere la propunerile Opozitiei, in special la propunerile venite din parea PC prin domnul Dan Voiculescu. Am fost placut surprins", a mai spus Geoana.

Orban cere demisia: Guvernul are o cota de incredere mai mica decat urechea de purice

Liberalul Ludovic Orban a declarat, la iesirea de la intalnire, ca a cerut premierului sa-si depuna mandatul pentru ca se incapataneaza sa impuna niste masuri impotriva vointei poporului.

"Am cerut premierului sa-si depuna mandatul. Este inacceptabil ca un Guvern care are o cota de incredere mai mica decat urechea de purice sa ceara adoparea unor astfel de masuri. Nu poti sa guvernezi impotriva Romaniei.

I-am solicitat acest lucru daca mai are o urma de constiinta si de moralitate, i-am cerut sa isi depuna mandatul. Sigur, domnia sa nu va face ceea ce doreste, ci ceea ce i se impune cu forta", a mai spus Orban.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Guvern asumare raspundere luni , #asumare raspundere Guvern Boc