Guvernul si-ar putea asuma raspunderea pe Legile educatiei si salarizarii (Video)

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 14:24
1682 citiri
Guvernul si-ar putea asuma raspunderea pe Legile educatiei si salarizarii (Video)
Foto: Realitatea Tv

PD-L ii cere premierului Emil Boc sa grabeasca procedurile pentru ca Legea educatiei si a salarizarii unice sa treaca prin Parlament, iar in cazul in care acest lucru nu se va intampla in zece zile, Guvernul va trebui sa-si asume raspunderea pe cele doua acte normative.

"Biroul Politic National al PD-L l-a mandatat pe Emil Boc, presedintele partidului, sa grabeasca procedurile parlamentare pentru aceste legi - Legea invatamantului si a salarizarii unice.

Daca nu se intampla asta in zece zile, Guvernul sa isi pregateasca asumarea raspunderii pe aceste doua legi. BPN a acordat tot sprijinul Guvernului pentru aceasta procedura daca nu se va finaliza in Parlament", a declarat Gheorghe Flutur, la finalul sedintei BPN al PD-L.

Boc: Exista posibilitatea angajarii raspunderii, decizia apartine coalitiei

Primul-ministru Emil Boc a declarat, ulterior, ca exista posibilitatea ca Executivul sa-si asume raspunderea pe Legea Educatiei Nationale, dar o decizie in acest sens ar trebui luata de coalitie.

"Vreau sa raspund foarte direct unei critici potrivit careia nu ar fi posibila angajarea raspunderii ( pe Legea Educatiei - n.red.) in urma unei decizii anterioare a Curtii Constitutionale. Acea decizie a Curtii facea referire la faptul ca nu a existat o dezbatere pe marginea acestei legi si in consecinta era prea importanta ca sa fie promovata prin angajarea raspunderii.

Acum aceasta critica a disparut datorita faptului ca (...) partea de dezbatere e acoperita astfel incat formula angajarii raspunderii din punctul meu de vedere nu ar mai avea nicio problema, dar decizia apartine coalitiei, pentru ca un asemenea proiect nu se poate adopta prin formula asumarii daca nu exista sustinerea intregii coalitii", a afirmat Boc, la Palatul Parlamentului.

Marko, primul care a cerut asumarea

Primul care a avansat aceasta teorie a fost vicepremierul Marko Bela, care a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca va ridica in coalitie problema asumarii raspunderii Guvernului pe Legea educatiei, "foarte repede".

"Opinia mea este ca Legea educatiei trebuie sa treaca si prin votul Senatului, ar fi normal, dupa ce legea a fost dezbatuta in Camera Deputatilor si s-au adus amendamente importante, bune, la proiectul initial", a declarat Marko Bela, adaugand si ca varianta care a iesit din Camera este agreata si de ministerul de resort, precum si de Guvern.

Daca nu se accelereaza dezbaterile din Senat, el va ridica din nou problema in coalitie, in vederea asumarii raspunderii Guvernului pe acest proiect, a adaugat vicepremierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Emil Boc Guvern asumare, #asumare raspundere legea Educatiei, #asumare raspundere legea salarizarii , #asumare raspundere Guvern Boc
Comentarii
Poza badea_cartan
badea_cartan
rank 5
"Guvernul si-ar putea asuma raspunderea pe Legile educatiei si salarizarii"