Legea de promovare la Inalta Curte, prin asumarea raspunderii - surse

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 12:38

   

Legea de promovare la Inalta Curte, prin asumarea raspunderii - surse
Coalitia de guvernarea a decis, luni, ca Guvernul sa-si asume raspunderea si pe proiectul de lege privind promovarea judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justiei.

In aceeasi sedinta, Executivul a hotarat si asumarea raspunderii pentru comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, informeaza TVR Info.

Guvernul isi va asuma raspunderea pe comasarea alegerilor

Liderii coalitiei isi anuntasera intentia de a organiza in aceeasi zi alegerile locale si parlamentare de acum cateva luni, sustinand ca astfel se vor face economii la buget.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat ca ea vrea, odata cu masura comasarii, si reducerea numarului de parlamentari si trecerea la un parlament unicameral.

Puterea a mai incercat sa schimbe modul in care sunt promovati judecatorii la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa proiectul de lege a fost respins, definitiv, in Senat, de reprezentantii Opozitiei, care au avut majoritate in aceasta camera, pe fondul absentei mai multor senatori ai Puterii.

Aceasta lege ar fi stabilit criterii clare de promovare si un concurs, nu un simplu interviu, asa cum este in prezent.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1386 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
un cetatean european
rank 5
Asumarea raspunderii pe o lege marcata de subiectivism,...
...mare mizerie a acestei Puteri.
Nonpolitikon
rank 5
Ce putere-n stat e aia nealeasă, ci numită şi asta - pe vecie?
.
ORD e COB
rank 5
Nimic rau in asta. Daca constitutia permite, nu e o problema
Titul trebuie sa fie constitutional.
GeaninaMh
rank 1
Bravo!
Bine ca cineva si-a amintit de ce au votat romanii la referendum, si ca pledeaza pentru ceea ce romanii au decis si anume un numar mai mic de parlamentari si parlament unicameral.
cmarius
rank 2
Alegeri
Vocea natiunii trebuie respectata! Este normal ca PDL sa sustina vointaa populara exprimata prin referendum. Asta e datoria oricarui politician responsabil. Ceea ce au decis romanii trebuie pus in practica: parlament unicameral si un număr mai mic de parlamentari. Comasarea alegerilor pe langa pe langa faptul ca va produce o economie important in bugetul de stat este cea mai bună solutie impotriva populismului.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor