Ziare.com

Liberalii au depus amendamente la proiectele Legilor austeritatii

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 15:01

   

Liberalii au depus amendamente la proiectele Legilor austeritatii
Parlamentarii liberali au depus vineri, la Camera Deputatilor, o serie de amendamente pe cele doua proiecte de legi pe care Guvernul isi va angaja raspunderea, care vizeaza eliminarea prevederilor propuse de Executiv si inlocuirea cu masurile alternative ale PNL.

Potrivit unui comunicat de presa semnat de viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, modificarile liberalilor "elimina prevederile inacceptabile si le inlocuieste cu un program de masuri fiscale, masuri financiare si de reducere drastica a cheltuielilor cu aparatul de stat si a celor considerate inutile".

Astfel, PNL propune anularea impozitului minim, reducerea TVA pentru constructiile si tranzactiile de locuinte noi la 5%, reducerea integrala a impozitului pe venit si a cotelor de contributii sociale, pentru intreaga perioada a anului 2010, pentru angajatorii care creeaza locuri de munca si angajeaza persoane aflate de peste trei luni in somaj, introducerea unor bonificatii de 5% din valoarea obligatiilor fiscale pentru contribuabilii care isi platesc taxele la termen, reducerea majorarilor de intarziere la plata obligatiilor fiscale catre Bugetul General Consolidat la 0,02% pe zi, introducerea taxarii inverse pentru produsele agro-alimentare si pentru lucrarile de constructii - montaj.

Potrivit documentului, liberalii cer "reducerea cheltuielilor bugetare si stoparea risipei, prin ajustarea unor capitole de cheltuieli prin: reducerea cu 50% a cheltuielilor prevazute in legea bugetara cu achizitii de imobile, dotari independente, elaborarea studiilor de prefezabilitate si de fezabilitate, deplasari, detasari, transferuri, precum si reducerea cu 25% a cheltuielilor prevazute in bugetul de stat cu bunuri si servicii".

Cat priveste reducerea pensiilor, PNL "ramane consecvent cu ceea ce a afirmat inca de la aparitia Legii sistemului unitar de pensii ca aplicarea unei legi nu poate fi retroactiva, iar in ceea ce priveste categoriile de pensionari care beneficiaza de legi speciale, ei vor intra in sistemul unitar de pensii, insa cuantumul pensiei lor neputand sa depaseasca 5 salarii medii brute pe economie".

M.M.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 722 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

...

http://poweraxxel.wordpress.com/2010/06/04/opriti-trenul/

Societatea romaneasca poate fi comparata cu o garnitura de tren, ce se indreapta cu viteza din ce in ce mai mare pe o linie din ce in ce mai deteriorata.

Dupa plecarea din ultima gara cu viteza unui personal, garnitura prinde viteza dupa ce a intrat in defileul crizei mondiale.

Desi garnitura are mai multe locomotive, fiecare are propria directie. Iar cea care la ultima gara a fost pusa in frunte da semne de oboseala. Descumpanit, sub presiunea vagoanelor ruginite si supraaglomerate, mecanicul se uita descumpanit la manetele pe care le are in fata …

Timpul trece, garnitura se afunda, iar capatul defilenului inca nu se vede. Prima masura pentru a aduce trenul pe o linie sigura este franarea. Dupa care, mecanicul trebuie sa urce panta, inapoi in varful dealului …

Mecanicul are mai multe manete prin care sa incerce sa franeze. Si daca nu va alege repede pe cea potrivita nimic nu va mai putea salva trenul.

In plina viteza, cand mecanicul trebuie sa decida, toti ceilati mecanici impreuna cu pasagerii se cearta pe seama modalitatilor de franare.

Unii tipa la mecanic sa aleaga maneta stanga. Altii sa aleaga maneta dreapta. Cativa tipa sa le traga pe amandoua cate putin, iar foarte putini tipa sa nu traga niciuna.

Mai mult, mecanicii locomotivelor trecute in spate la ultima gara, sunt interesati sa preia trenul din mers.

In tot acest vacarm, nimeni nu stie ce trebuie facut!

Schimbam locomotiva din frunte? Avem nevoie de o gara pentru asta! Si cum ne va ajuta sa nu ajungem pe fundul defileului?

Lasam la o parte cearta si decidem impreuna ce maneta este potrivita? Nu cred ca suntem in stare sa ajungem vreodata la consens.

Oricum, mai avem cateva zile, in care mai putem incerca ceva pentru a opri trenul …

Linia ferata este din ce in ce mai deteriorata.

Daca mecanicul nu alege maneta potrivita, o va actiona prea tarziu sau ne apucam sa schimbam mecanicul, se va termina in 2 feluri: fie ajungem la fiare vechi cu tot cu tren, fie sarim din mers si speram sa ramanem in viata …

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor