Opinii: Sinucidere in grup?

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 10:28
2864 citiri
Opinii: Sinucidere in grup?

Cam la asa ceva ne putem astepta in cazul in care motiunile depuse de PSD&PC si PNL vor fi respinse. Evident este vorba despre o sinucidere politica. Caci totul pana la bani.

De aceasta data, nici mogulii, nici Ion Iliescu nu au putut fi acuzati ca au generat problemele a caror rezolvare se doreste prin reducerea veniturilor unui atat de mare numar de potential votanti.

Nicaieri, nici macar in mult invocata Grecie, rezolvarea problemelor generate de criza nu se incearca prin reducerea atat de drastica a salariilor si mai ales a veniturilor unei categorii sociale care aproape este imposibil sa se autoprotejeze, pensionarii. Si asta o stie toata lumea.

Nici macar Traian Basescu nu mai poate convinge pe nimeni, dovada sondajele si reactia populatiei din zone ce l-au votat in noiembrie 2009.

Asumarea riscului de a fi cel ce a sugerat masurile de austeritate fara o consultare prealabila a partenerilor sociali, dar si a unor specialisti din mediul academic, dovedeste incapacitatea sa de a realiza ca acel "eu nu mai am ce pierde" este o smecherie ieftina menita sa salveze Guvernul nu datorita valorii sale, ci pentru a putea sa se achite pana la capat de obligatiile asumate fata de cei care l-au sustinut in campania electorala.

Si asta deasemenea a inteles-o toata lumea.

Initiatorii motiunii au afirmat ca doresc caderea Guvernului pentru blocarea adoptarii masurilor propuse de Traian Basescu si asumate de Guvern si nu preluarea puterii (logic, in actuala configuratie parlamentara).

Acum este un moment favorabil acumularii de capital politic, asa ca ... Ce risca parlamentarii PD-L, UDMR, UNPR in situatia in care sprijina aplicarea unor masuri atat de nepopulare cum sunt cele ce guvernul, la sugestia presedintelui Basescu, doreste si le-a asumat? In mod cert o pierdere ireparabila de capital politic, mai plastic spus, "o sinucidere in grup!"

Dar ce risca in situatia in care ar sprijini motiunile de cenzura ce ar bloca aplicarea masurilor de austeritate ce vizeaza reducerile salariale ale bugetarilor si veniturile pensionarilor? NIMIC! De ce? Simplu.

Cine poate crede ca amenintarile cu excluderea din partid sunt aplicabile?

Excluderea din partid ar conduce la pierderea majoritatii parlamentare si asta ar insemna subminarea strategiei prezidentiale de impunere a unei noi constitutii.

Poate Emil Boc sa comita o asemenea eroare?

In asemenea momente se verifica daca ipostaza de parlamentar ales uninominal este una reala sau tot disciplina de partid este cea care le impune deciziile. Si acest lucru se pare ca incepe sa-l perceapa din ce in ce mai multi electori.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sinucidere politica, #asumare raspundere Guvern Boc, #motiune PSD Guvern, #masuri austeritate Guvern , #asumare raspundere Guvern Boc