Sa cada capete!

Joi, 10 Iunie 2010, ora 23:50
5085 citiri
Sa cada capete!

PD-L trebuie sa-si schimbe ministrii. Nici nu mai conteaza soarta motiunii de cenzura. Ca Boc e sau nu premier, unii dintre ministri vor trebui sa plece. Din doua motive. In primul rand, multi dintre ei nu au dat satisfactie. Pur si simplu nu au fost performanti si asta se vede in modul cum a fost gestionata criza. In al doilea rand, trebuie sa se intample pentru a transa odata lupta pentru putere din cel mai important partid al tarii.

Dinti scrasniti

In PD-L se scrasnesc dintii. De multa vreme. Mai vechi sunt motivele arhicunoscute ale luptei pentru putere intre aripa, "greilor" si oamenii lui Basescu. Mai noi sunt cele legate de o guvernare care nemultumeste o mare parte a PD-L. Oricare dintre cele doua e motiv de remaniere. Si primii vor cadea cei care se incadreaza in ambele categorii. Presedintele Basescu a dat deja un semnal la intalnirea cu parlamentarii PD-L. Oamenii lui fideli au facut-o in mai multe randuri. Asa ca putem astepta schimbari.

Cine sunt primii vizati? Oamenii cel mai greu de schimbat. Berceanu, Videanu si Blaga. La cine altcineva se putea referi presedintele atunci cand a spus ca "unii ministri l-au mintit pe Boc"? Elena Udrea a dat deja un preaviz, atunci cand l-a acuzat pe Blaga ca a lasat un dezastru la Ministerul Dezvoltarii Regionale. Pentru acesta din urma nu lipsa de competenta e problema, ci tocmai forta sa. Si faptul ca ii pune bete in roate lui Basescu in partid, spun gurile rele.

Videanu sta si mai prost. Pentru ca e ministrul Economiei. Iar Economia e pe butuci. Atat el, cat si Berceanu ori Blaga, au insa atuurile lor. Sa ne amintim ca au conexiuni foarte bune in PD-L. Si ca banii lor si talentul lor de organizatori au ajutat enorm partidul, inclusiv pe Traian Basescu, printre ai carui manageri de campanie au fost. Depinde insa ce s-a intamplat de atunci incoace. Ce au facut ei in spatele usilor inchise. Daca l-au suparat atat de mult pe stapanul de la Cotroceni al partidului.

Basescu nu e singurul nemultumit. Intelectualii de genul Monica Macovei, ori Cristian Preda au ridicat si ei vocea impotriva lucrurilor care se intampla in PD-L. Aratand cu degetul tot spre alde Blaga, Videanu si Berceanu. Macovei chiar s-a aratat de parere ca Blaga ar trebu sa demisioneze, dupa ce s-a aflat ca ginerele sau a primit un contract generos de la stat.

Mai e insa sia doua categorie de ministri. Cei care au mai putin sprijin. Cei care pot fi sacrificati, la o adica. Pentru ca cineva trebuie sa fie. Oameni ca Mihai Seitan de la Munca. Sau Sebastian Vladescu de la Finante. E cat se poate de posibil.

Cu ce va ajuta?

Schimbarile de ministri isi au rostul lor. Politic, trebuie facute. Cineva trebuie sa plateasca. Sau mai curand sa deconteze. O va face si Boc, la vremea lui. Va fi un pas mic spre calmarea tensiunilor din societate. Si tensiunilor din PD-L. Dar mai presus, poate fi sansa de a aduce mai multi specialisti in guvern. Pentru ca e nevoie.

E nevoie de ceva mai mult decat oameni bine conectati politic. Si e nevoie sa se schimbe ceva in interiorul PD-L. De ce? Cum spunea consilierul prezidential Lazaroiu, a devenit un partid in care fiecare vorbeste pentru el si fiecare incearca sa se salveze. Si nu e bine pentru ei. Dar mai ales nu e bine pentru noi. Fiindca ei ne conduc.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ministri Guvern Boc, #remaniere guvern, #masuri austeritate Guvern, #reduceri salarii bugetari , #asumare raspundere Guvern Boc
Comentarii
Poza winner
winner
rank 5
Poza leonardus
leonardus
rank 2
asta e articol de ziarist?... asta face un ziarist, cere sa 'cada capete'?