Scena balconului, varianta Emil Boc (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 19 Aprilie 2011, ora 13:47
5866 citiri
Scena balconului, varianta Emil Boc (Opinii)

Rar am vazut o putere care sa cada cu mai mult spor in toate capcanele de imagine intinse de adversari si care sa se faulteze astfel cu mai mare eficienta.

Este evident ca povestea cu profesoarele carora le-a fost interzis accesul in balconul Parlamentului tocmai cand Guvernul isi asuma raspunderea pentru plafonarea lefurilor cadrelor didactice a fost pusa la cale de sindicate, PSD si, n-as exclude, televiziunile de stiri.

Caci altfel mi-e greu sa inteleg cum de s-au potrivit toate elementele ca unse: presa in loc sa fie in sala de plen era mot adunata fix acolo unde vreo trei angajati ai Parlamentului impiedica grupul de profesoare sa intre; profesoarele cu pricina, doamne foarte distinse, dar si vocale, numai ce plecasera de la o reuniune a sindicatelor si intamplator, desigur, primisera permise de acces in Parlament de la PSD, care boicotase asumarea raspunderii. Si nu vad cum altfel incidentul, altfel minor, putea deveni rapid un mare breaking news, de parca cine stie ce s-ar fi intamplat.

Si PSD, si doamnele profesoare stiau, probabil, ca nu au autorizatiile necesare pentru a asista la sedinta Parlamentului. Prin urmare, atitudinea oamenilor de ordine a fost legala.

Dar pentru poporul privitor la televizor, caruia ii erau vanturate prin fata ochilor niste legitimatii de acces, fara sa inteleaga valabilitatea acestora, pentru poporul care a vazut niste biete profesoare, biete femei, in lupta cu namilele care asigura ordinea in Parlament si linistea Puterii, nu-i asa, profesoare care mai si lupta pentru banisorii lor, incidentul este cu siguranta contabilizat in defavoarea PD-L si a lui Emil Boc.

De fapt, ceva imi spune ca profesoarele cu pricina nici nu voiau sa asiste la sedinta de asumare. Caci daca ar fi vrut, sindicatele si PSD stiau exact ce procedura trebuie urmata conform regulamentului, adica depunerea unei cereri scrise.

Misiunea lor era doar sa creeze scandal si au reusit cu largul concurs al PD-L. Si cea mai sigura modalitate de a le impiedica sa-si indeplineasca misiunea ar fi fost sa le permita accesul in sala. Ce se putea intampla?

Ca doar nu credeti ca vreuna dintre stimabilele doamne avea de gand sa planeze de la balcon. S-ar fi auzit cel mult cateva huiduieli, dar ele n-ar fi fost o surpriza, caci nimeni nu-si imagineaza ca exista vreun profesor care sa nu huiduie plafonarea propriului salariu. Emil Boc ar fi dat insa dovada de curaj si apetit democratic.

Impiedicand-le accesul, cu atat mai mult cu cat la sedinta nu participa nici Opozitia, a lasat impresia ca este las si ca prefera sa se ascunda in spatele unor cerberi controlati de Roberta Anastase.

Nu inteleg nici macar de ce balconul salii de plen a fost inchis cu cheia dupa nefericitul incident din decembrie, cand de acolo s-a aruncat un electrician al TVR. Omul nu facea parte din public. Era un reprezentant al presei, presa care are in continuare acces in Parlament exact ca inainte, deci interdictia poate fi oricand interpretata drept pretext pentru a restrange accesul publicului ostil Guvernului.

Asa o putere nici macar nu are nevoie de opozitie. Isi trage singura in picioare, glont dupa glont.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#asumare raspundere Guvern Boc, #asumare profesoare Parlament Boc , #asumare raspundere Guvern Boc