USL boicoteaza angajarea raspunderii lui Boc pe alegerile comasate

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 19:11
1839 citiri
USL boicoteaza angajarea raspunderii lui Boc pe alegerile comasate
Foto: TVR Info

Parlamentarii USL nu vor participa la sedinta Parlamentului, de joi, in care Guvernul isi va angaja raspunderea pe proiectele de lege care prevad comasarea alegerilor, din 2012, si numirea judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a anuntat luni liderul PSD, Victor Ponta.

"De ce sa participam? Ce sa ne spuna Emil Boc? De ce comaseaza alegerile? Noi stim de ce, ca sa ne fure", a declarat liderul social democrat.

Victor Ponta a spus ca, in opinia lui, nici Emil Boc nu ar trebui sa participe la sedinta de joi.

"El de ce sa participe? A spus ceva Traian Basescu, iar el a executat", a mai explicat liderul PSD.

Guvernul isi va asuma joi raspunderea pe proiectul legii comasarii alegerilor si promovarii judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie, au decis luni Birourile Permanente reunite ale Parlamentului.

De asemenea, motiunile de cenzura care vor fi depuse de Opozitie se vor dezbate in Parlament pe data de 22 decembrie.

"Pana joi se depun amendamentele, iar joi se face asumarea raspunderii. Ne-am gandit si la calendarul pentru eventualele motiuni de cenzura. Termenul de depunere a motiunii este sambata, pe 19 va fi citite si va fi votata dupa trei zile, deci pe 22", a declarat luni presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Sa luptati pentru buget!

Tot, luni, co-presedintele USL Victor Ponta i-a indemnat pe parlamentarii PSD si PNL sa "lupte" pentru amendamentele pe care le-au depus la bugetul pe 2012.

"In numele USL am facut un set de amendamente, care ar avea o influenta pozitiva de 0,7% din buget la PIB, care ar contribui si la bugetul de campanie al celor de la putere", a declarat Victor Ponta la intalnirea parlamentarilor USL.

Liderul PSD le-a cerut sa explice avantajele masurilor propuse de USL, in sedinta de plen.

"Sa explicam in plen inca o data aceste amendamente. Astazi (luni - n.red.) cred ca o sa se dea primul test privind dorinta de dialog a celor de la Putere. S-ar putea ca sa vedem ca dialog in viziunea lor este ca dialogul cu surzii - vor veni si vor spune: ori se face ca ei, ori nu se face deloc. Noi trebuie sa ne batem pentru aceste amendamente - sa avem o pozitie clara si fundamentata", a mai explicat Ponta.

Parlamentul dezbate luni in plen bugetul pentru 2012

Proiectul bugetului de stat pe 2012 si cel al asigurarilor sociale au intrat, luni, in dezbaterea plenului reunit ale celor doua Camere, dupa ce vineri comisiile de specialitate au finalizat adoptarea celor doua acte normative.

Comisiile de buget-finante au aprobat cu 20 de voturi "pentru", 10 voturi "impotriva" si doua abtineri proiectul bugetului de stat pentru anul 2012, iar proiectul bugetului de asigurari sociale include o suma de 44,1 miliarde de lei, conform ministrului Muncii, Sulfina Barbu.

Din cele peste 8.000 de amendamente depuse de Opozitie, nu au fost acceptate decat cateva, iar proiectul a fost in dezbatere mai multe zile.

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...