Victor Ponta: Eu nu ma ofer sa fiu prim ministru

Luni, 07 Iunie 2010, ora 21:42
3621 citiri
Victor Ponta: Eu nu ma ofer sa fiu prim ministru

"Eu nu ma ofer sa fiu prim ministru si nici nu-l rog pe domnul Basescu sa ma nominalizeze. Eu imi fac datoria fata de cei care ne-au trimis in Parlament sa dam jos acest guvern si sa blocam aceste legi", a declarat presedintele PSD, Victor Ponta, luni seara, la Antena 3.

Referindu-se la declaratia de duminica a liderului PNL, care a spus ca este gata sa-si asume guvernarea, in conditiile in care partidul sau va conduce singur Romania, Ponta a subliniat ca, in cazul in care motiunea de cenzura va trece, nu-si doreste sa devina prim ministru.

Crin Antonescu: PNL e dispus sa isi asume singur guvernarea

"Cred ca orice solutie serioasa, pe termen lung, nu poate fi decat girata de un vot popular", a spus Ponta, dupa ce a adaugat ca, pentru el, batalia pentru putere vine acum pe locul doi.

"Batalia pentru anularea acestor legi aberante este prima si cea mai importanta batalie. Cea pentru putere este si ea importanta, dar vine pe planul doi", a spus Ponta, in cadrul unei interventii video in emisiunea "Sinteza Zilei".

Presedintele PSD a remarcat luni, la asumarea raspunderii Guvernului Boc, ca "domnul Boc avea o fata asa, ca un condamnat la moarte. S-a dovedit ca cearta pe care le-a tras-o presedintele azi noapte i-a speriat mai mult decat un eventual vot".

Guvernul Boc si-a asumat raspunderea

La scurt timp dupa asumarea raspunderii, PSD a depus motiunea de cenzura impotriva actualui Guvern. "Zarurile au fost aruncate, noi am depus motiunea de cenzura si acum, tot efortul PSD va fi indreptat spre trecerea acestei motiuni de cenzura, ceea ce va insemna automat blocarea legilor prezentate de Emil Boc", a mai spus Victor Ponta.

PSD a depus motiunea de cenzura

In cazul in care Guvernul Boc va fi demis, pentru a doua oara de Parlament, PSD are o solutie. Este vorba despre un nou referendum. "Sa vedem daca putem sa ne intoarcem la oameni si sa decida ei ce este de facut. I-am trimis o scrisoare presedintelui, cerandu-i sa recurga la referendum", a conchis Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta motiune cenzura, #motiune cenzura PSD pensii , #asumare raspundere Guvern Boc
Comentarii
C
Cronos
rank 3
de domeniul tragi-comicului. PSD scoate oamenii in strada ca sa stige jos guvernul iar in parlament sustine ca isi face datoria fata de cei care ie-au "trimis in Parlament sa dam jos acest guvern si sa blocam aceste legi "