AUR, campanie electorala cu imbranceli si corturi pe malul Nistrului. "Sa nu uite cei de acolo ca vorbim si de cetateni ai Romaniei" VIDEO

Joi, 24 Iunie 2021, ora 13:58
2604 citiri
AUR, campanie electorala cu imbranceli si corturi pe malul Nistrului. "Sa nu uite cei de acolo ca vorbim si de cetateni ai Romaniei" VIDEO
Militantii AUR au intrat in conflict cu fortele de ordine subordonate Tiraspolului FOTO captura video Facebook

Tensiunile au aparut in momentul in care mai multi simpatizanti AUR au incercat sa treaca in regiunea transnistreana, prin punctul vamal de la Varnita. Graniceri subordonati regimului de la Tiraspol i-au fortat sa paraseasca zona.

Membri si candidati AUR au instalat mai multe corturi langa autocarul de campanie, lor alaturandu-se si ex-ministrul mediului din Republica Moldova, Valeriu Munteanu.

Tot acolo se afla si deputatul AUR in Parlamentul Romaniei, Dumitru Viorel Focsa care a solicitat interventia presedintei Maia Sandu.

"In aceasta seara m-am convins ca aceste abuzuri se comit. Solicit autoritatilor din Republica Moldova, cu precadere presedintelui Maia Sandu, sa asigure securitatea si integritatea sustinatorilor si membrilor AUR carora nu li se permite accesul in teritoriul ocupat din estul Republicii Moldova. Libertatea reprezinta un drept constitutional. La acest moment cetateni cu dubla cetatenie se afla pe Nistru. Sa nu uite cei de acolo ca vorbim si de cetateni ai Romaniei, stat membru NATO. Orice abuz si agresiune fizica nu va fi acceptata", a scris Focsa pe pagina sa de Facebook.

Protestul a inceput miercuri, 23 iunie, in jurul orelor 15:00, atunci cand militantilor AUR l-i s-a cerut sa intre in zona de verificare. Nu le-a fost prezentat nici un document care sa ateste refuzul de intrare in regiune in forma scrisa.

"Nu suntem de acord cu aceasta interdictie abuziva si solicitam ca refuzul sa fie prezentat in forma scrisa. Ne-au zis ca nu ne vor prezenta refuzul scris pentru ca stiu ca il vom ataca in instanta si la CEDO", a declarat liderul AUR Vald Biletchi

Biletchi a mai precizat ca la orele 05:00 s-a incercat dispersarea manifestatiei, "granicerii" bruscand, potrivit lui, mai multi protestatari si parlamentari romani. In plus, timp de cateva ore, acestia nu au permis livrarea hranei si apei celor retinuti.

Biletchi a spus ca se va adresa la organismele internationale, demersul acestuia fiind repetat si de cei trei parlamentari romani, prezenti la fata locului.

In cele din urma, asa-zisii graniceri au scos corturile din zona si au fortat iesirea autocarului de pe teritoriul punctului vamal. Actiunea a fost supravegheata si de mai multi reprezentanti ai Politiei, relateaza Agora.md

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, despre situația din Transnistria: „O campanie prin care se încearcă isterizarea societăţii"
Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, despre situația din Transnistria: „O campanie prin care se încearcă isterizarea societăţii"
Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, crede că nu există nici un pericol de escaladare sau destabilizare a situaţiei din Transnistria, în contextul convocării, pentru...
Opinie: Predicile AUR, sub sutana BOR
Opinie: Predicile AUR, sub sutana BOR
Ingredientele partidului Alianța pentru Unirea Românilor sunt strâns legate de cele ale conducerii Bisericii Ortodoxe Române. AUR propovăduiește familia tradițională la fel ca BOR. AUR e...
#aur, #Transnistria, #campanie electorala Moldova , #AUR