Senatorul AUR Lavric povesteste culisele excluderii Dianei Sosoaca din partid: "A tipat la mine, altercatia a continuat in biroul lui Tarziu. Ne-a insultat"

Joi, 11 Februarie 2021, ora 07:28
11321 citiri
Senatorul AUR Lavric povesteste culisele excluderii Dianei Sosoaca din partid: "A tipat la mine, altercatia a continuat in biroul lui Tarziu. Ne-a insultat"

Diana Sosoaca este "colerica, emana numai energie negativa", a afirmat miercuri seara Sorin Lavric, liderul senatorilor AUR, despre excluderea senatoarei din grupul parlamentar AUR.

Parlamentarul a adaugat ca, dupa cearta din Parlament pe tema vaccinurilor, a vorbit cu George Simion, presedintele partidului, si i-a propus sa o dea afara din grup, iar in Biroul Central "toti au fost de acord cu excluderea".

Diana Sosoaca, parlamentar al Partidului Neamul Romanesc, ales pe listele AUR, in baza protocolului intre Partidul Neamul Romanesc si AUR, a ramas fara sprijin politic, miercuri seara, fiind exclusa din grupul senatorial al partidului.

"Perspectiva divortului dintre AUR si doamna Sosoaca plutea in aer, insa am crezut ca daca o luam pe duhul blandetii putem sa ii hranim spiritul coleric. Nu s-a putut. Ea nu poate fi infranata cu nimic. Probabil ca nici cu ea insasi nu se poate privi in oglinda. Astazi, picatura care a umplut paharul a fost scandalul pe care l-a iscat in plenul Senatului.

Eu eram in dreapta doamnei presedinte, Anca Dragu, cand doamna Sosoaca, pentru ca nu i s-au alocat minutele care oricum nu i se cuveneau potrivit algoritmului pentru declaratii politice, a facut scandal si a inceput sa o insulte pe doamna presedinte si pe domnul Ciprian Bucur (secretar general al Senatului).

La sfarsit, dupa ce i s-a oprit microfonul, inceput sa urle in sala. A plecat urland, i-a facut pe domnul Bucur si pe doamna Anca Dragu infractori", a spus Sorin Lavric, pentru Digi24.

"Ne-a insultat"

Liderul senatorilor AUR a adaugat ca Diana Sosoaca "a tipat si la mine si altercatia a continuat in biroul lui Claudiu Tirziu (co-presedinte al partidului Alianta pentru Unirea Romanilor- n.red.)".

"Ne-a insultat, spunand ca cine suntem noi sa ii spunem ei ce sa faca. Asta e structura ei, certareata, virulenta. Ea, prin prisma profesiei, a fost invatata sa mearga pana in panzele albe cu cearta, stiind ca oamenii cu bun simt cedeaza si asa am procedat si noi, am incercat sa lasam de la noi. Dar astazi ne-a insultat atat de mult, incat ne-am dat seama ca nu se poate continua asa", a completat el.

"L-am sunat si pe George Simion si a fost imediat de acord. Am strans grupul de senatori AUR, le-am spus. Stiu foarte bine toti cine este Diana Sosoaca, ce structura are, colerica, emana numai energie negativa. Nu am mai putut. A continua cu ea in AUR inseamna a compromite formatiunea pe termen lung", a mai spus Lavric.

"Am vorbit cu Biroul Central, forul de conducere la nivel national. S-a votat. Toti au fost de acord cu excluderea.

Asa ca, doamna Sosoaca nu mai este membru al partidului, ea va ramane senator. Dar va fi singura, nu va mai sta in randul de banci AUR, ii vom retrage sprijinul din toate comisiile. La una era chiar presedinte, la comisia pentru abuzuri. De acum incolo va fi singura, aratandu-ne noua cat de mici suntem in comparatie cu ea, Mantuitorul lumii", a mai spus Sorin Lavric.

 • Citeste si:
  Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
  Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
  Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
  Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
  Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
  Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
  Comentarii