Lider AUR, dat afara din Uniunea Scriitorilor. Sorin Lavric ii numea pe romi "plaga sociala" si sustinea ca "barbatii nu cauta in femeie luciditatea"

Marti, 08 Decembrie 2020, ora 16:29
7258 citiri
Lider AUR, dat afara din Uniunea Scriitorilor. Sorin Lavric ii numea pe romi "plaga sociala" si sustinea ca "barbatii nu cauta in femeie luciditatea"

Uniunea Scriitorilor se dezice de afirmatiile lui Sorin Lavric, lider al Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR), intrata de curand in Parlament, care afirma ca romii sunt o "plaga sociala" si "barbatii nu cauta in femei desteptaciunea, profunzimea sau luciditatea", si anunta ca acesta "in mod firesc" nu va mai face parte din organizatie.

In timpul campaniei electorale, Sorin Lavric, scriitor si doctor in filosofie, a capatat notorietate in urma unor comentarii rasiste, sexiste si ofensatoare la adresa femeilor si a minoritatilor.

El a scris in cartea "Decoct de femeie" (aparuta la Editura Ideea Europeana) ca "niciun barbat nu cauta in femeie desteptaciunea, profunzimea sau luciditatea". Despre romi spune ca sunt o "plaga sociala", asa cum arata Libertatea.ro.

Prin urmare, conducerea Uniunii Scriitorilor din Romania "a luat act cu stupoare de declaratiile politice radicale pe care dl Sorin Lavric, proaspat parlamentar, le-a facut, cu privire la cadrul democratic in care se desfasoara viata politica din tara noastra. Respectivele opinii si atitudini reprezinta punctele de vedere personale ale lui Sorin Lavric si nu angajeaza in niciun fel Uniunea Scriitorilor din Romania", se arata intr-un comunicat al Uniunii Scriitorilor transmis News.ro.

"Mentionam ca, in urma implicarii sale politice, relatiile contractuale ale dlui Sorin Lavric cu Uniunea Scriitorilor din Romania si revista "Romania literara", in mod firesc si necesar, iau sfarsit. Ca uniune de creatori in domeniul literar, Uniunea Scriitorilor din Romania este o institutie democratica, reunind scriitori din toate etniile care traiesc in tara noastra, ale caror drepturi le apara si le promoveaza. Uniunea nu face politica partizana", potrivit comunicatului.

"Respingem orice tentativa de destructurare a cadrului democratic si orice atac la adresa minoritatilor nationale, religioase etc. si condamnam orice forma de discriminare. Prin urmare, ne delimitam, ca breasla, de declaratiile si atitudinile politice ale dlui Sorin Lavric, invitandu-l sa reflecteze la implicatiile lor nocive pentru democratie si pentru atmosfera din spatiul public", a mai transmis Uniunea Scriitorilor.

Sorin Lavric, candidat AUR la Senat

Sorin Lavric a candidat la alegerile parlamentare pentru un loc in Senat din partea Alianta pentru Unirea Romanilor Neamt.

Sorin Lavric s-a nascut la 27 noiembrie 1967, la Turnu-Severin. Studii universitare le-a realizat la Bucuresti, la Facultatea de Medicina Generala, Institutul Medico-Farmaceutic "Carol Davila" (1987-1993) si Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucuresti (1991-1996). El are un doctorat in filozofie la Universitatea din Bucuresti (2005).

Scrieri: "Cartea de Craciun" (Humanitas, 1997); "Ontologia lui Noica. O exegeza" (Humanitas, 2005); "Noica si Miscarea Legionara" (Humanitas, 2007), Traduceri (impreuna cu Bogdan Minca): Martin Heidegger, "Parmenide" (Humanitas, 2001); "Martin Heidegger, Problemele fundamentale ale fenomenologiei" (Humanitas, 2006).

Dupa alegeri: discernamant, luciditate si isterie

Viitor senator AUR, discurs mistico-religios: "In patru ani vom disloca partidele din Parlament. Stim ca vom muri, iar gandul acesta ne da o tinuta"

Citeste si:
Incendiu devastator la un ghetou al romilor din Cluj-Napoca. Colibele au fost făcute scrum VIDEO
Incendiu devastator la un ghetou al romilor din Cluj-Napoca. Colibele au fost făcute scrum VIDEO
Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă dimineața, 28 mai, pe strada Cantonului din Cluj-Napoca, unde locuiesc sute de romi. Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au...
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...