Traian Basescu, despre AUR: "Un partid de extrema dreapta, o reactie la USR neo marxist". "Dati Sosoaca poporului, Sosoaca o sa aiba"

Duminica, 07 Februarie 2021, ora 18:59
6784 citiri
Traian Basescu, despre AUR: "Un partid de extrema dreapta, o reactie la USR neo marxist". "Dati Sosoaca poporului, Sosoaca o sa aiba"
Fostul presedinte a vorbit espre motivul aparitiei AUR. Foto: Facebook/ Traian Basescu

Europarlamentarul PMP Traian Basescu sustine ca Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) este un partid de extrema dreapta, o reactie a USR, iar o izolare a formatiunii nu ar reprezenta o ideea rea, in opinia fostului presedinte al Romaniei.

"AUR este o reactie la aparitia unui partid omolog dar in cealalta parte a spectrului politic: USR neo marxist, AUR un partid de extrema dreapta. AUR a luat, sa ma scuze cei care se vor simti jigniti, obiective de genul legionarilor din perioada interbelica. USR sunt un partid neo-marxist care nu va avea foarte multe de spus in politica romaneasca dintr-un motiv simplu: nu vor face mai nimic in afara de zgomot.

AUR a aparut ca o reactie la USR. Sunt cei doi poli ai spectrului politic romanesc. In ceea ce priveste izolarea AUR, in timpul partidului Romania Mare s-a mai intamplat asa ceva - partidul a fost izolat pana a disparut. Poate nu e cea mai rea idee. Nu partidele o promoveaza pe Sosoaca, nu partidele promoveaza AUR. AUR are doua elemente: tricolorul in mana si poporul in gura, fraze foarte simple. Televiziunile ii promoveaza. Daca apelul intelectualilor era un apel de fond", declara Traian Basescu, la postul Realitatea TV.

"Cum a crescut AUR la 10%?"

Fostul presedinte al Romaniei a precizat ca el isi asuma sustinerea presedintelui AUR cand vorbea de unirea cu Moldova.

"Dati poporului Sosoaca, o sa aiba poporul Sosoaca. Uitati-va la Romania TV care daca nu are Sosoaca nu are emisiune, uitati-va la Antena 3, uitati-va la jurnale la dumneavoastra (n.r. Realitatea).

Imi aduc aminte si cand George Simion se tavalea prin Bucuresti si i-am luat apararea pentru ca o facea in numele reunificarii Romaniei cu Republica Moldova. Intre timp si-a schimbat ideile. Nu am nimic impotriva lui. EU nu am vorbit de promovarea lui in campanie. Ramane o enigma cum un partid creste de la 1 la 10%.

Faptul ca de dimineata pana seara televiziunile ne servesc ce face Sosoaca este o realitate. Eu imi asum sustinerea presedintelui AUR cand vorbea de unirea cu Moldova. Dar de la ce faceau atunci, il mai auziti pe George Simion sa vorbeasca serios de reunificare? E cam mult pentru un partid extremist sa creada ca va inlatura tot ca sa vina ei la putere", a conchis Traian Basescu.

#Traian Basescu aur, #Traian Basescu, #Traian Basescu PMP, #Traian Basescu george simion , #AUR
Comentarii