Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Acuzat ca nu isi face treaba, Avocatul Poporului s-a sesizat cu privire la "orgiile" din penitenciare

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 22:23
6589 citiri
Acuzat ca nu isi face treaba, Avocatul Poporului s-a sesizat cu privire la "orgiile" din penitenciare

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, in cazul dezvaluirilor din presa cu privire la fapte ce s-ar fi petrecut la Penitenciarul Targu Jiu, in conditiile in care institutia nu s-a sesizat in alte cazuri, precum modificarile aduse Legii educatiei sau ordonanta privind migratia alesilor locali.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si efectueaza o ancheta cu privire la conditiile de detentie si anumite fapte ce s-ar fi petrecut in Penitenciarul Targu Jiu", se arata intr-un comunicat al Avocatului Poporului, in care se arata ca sesizarea din oficiu are loc ca urmare a articolelor publicate, duminica si luni, intr-un cotidian national.

"Potrivit informatiilor aparute in presa, in conditiile in care in Penitenciarul Targu Jiu exista o supraaglomerare vadita (numarul de detinuti dintr-o singura camera fiind de aproximativ 30, motiv pentru care acestia dorm cate trei in doua paturi), in penitenciar ar avea loc 'orgii sexuale' intre detinuti.

Conform acelorasi informatii, din cauza aglomeratiei existente, detinutii servesc masa direct pe jos si isi depoziteaza mancarea in conditii insalubre. In plus, in respectivele articole este ridicata problema detinerii de catre persoanele condamnate a telefoanelor mobile si accesul la internet, contrar regulamentelor interne", mai scrie in comunicat.

In acest context si conform situatiei prezentate in articole, transmite Avocatului Poporului, "exista indicii despre o posibila incalcare a art. 22 si art. 52 din Constitutie privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica, respectiv dreptul persoanei vatamate de o autoritate publica".

In incheiere, institutia transmite ca, in functie de rezultatul anchetei, Avocatul Poporului va actiona conform prevederilor legale.

Avocatul Poporului verifica penitenciarele: Nu infirm, nu confirm daca e vorba de Gigi Becali

Acesta este doar cel mai recent caz de controale dispuse de Avocatul Poporului in penitenciare, un exemplu fiind anchetele demarate la sfarsitul lunii iulie, in mai multe inchisori din tara, ca urmare a plangerilor depuse de detinuti.

Basescu cere din nou Avocatului Poporului sa conteste OUG pe Educatie - Ce ii raspunde Ciorbea

Tot in luna iulie, presedintele Traian Basescu i-a cerut de doua ori Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la ordonanta de urgenta ce modifica Legea educatiei, insa acest lucru nu a fost facut de Victor Ciorbea.

Basescu cere din nou Avocatului Poporului sa conteste OUG pe Educatie - Ce ii raspunde Ciorbea

Acesta a spus, la sfarsitul lunii august, si ca nu doreste sa se antepronunte pe tema ordonantei de urgenta referitoare la migratia alesilor locali.

Avocatul Poporului, acuzat ca nu-si face treaba: Ciorbea apara doar abuzurile lui Ponta

De asemenea, sambata seara, ACL l-a acuzat pe Victor Ciorbea ca "nu isi face treaba" si "nu are interesul sa apere cetateanul de abuzurile actualei puteri, ci sa apere abuzul guvernarii Ponta asupra romanilor", Avocatul Poporului afirmand sambata ca sesizarea CCR referitoare la ordonanta privind migratia alesilor locali "excedeaza" competenta institutiei.

F.N.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Avocatul Poporului sesizare penitenciare, #Avocatul Poporului inchisori , #Avocatul Poporului