Aberatia zilei: Deputatii isi cumpara limuzine de lux pentru un eveniment care tine doar 2 zile

Marti, 23 Mai 2017, ora 12:36
8054 citiri
Aberatia zilei: Deputatii isi cumpara limuzine de lux pentru un eveniment care tine doar 2 zile
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Camera Deputatilor a decis sa achizitioneze 3 limuzine de lux invocand faptul ca la toamna Bucurestiul va gazdui reuniunea Adunarii Parlamentare a NATO (APNATO). S-ar cheltui de 120 de ori mai putini bani publici daca masinile ar fi doar inchiriate pentru cele 2-3 zile cat dureaza evenimentul, semnaleaza Adrian Moraru, director adjunct la Institutul de Politici Publice (IPP).

Conform anuntului de participare publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, masinile sunt achizitionate "in vederea organizarii de catre Parlamentul Romaniei a celei de-a 63-a Sesiuni anuale a Adunarii Parlamentare a NATO la Bucuresti".

Adrian Moraru a scris pe o retea de socializare ca, potrivit anuntului, pentru fiecare dintre cele "3 mega limuzine" Camera Deputatilor, condusa de Liviu Dragnea, "vrea sa dea cam 120.000 de euro".

"Asta pentru motivul ca nu are cum sa transporte participantii de rang inalt decat in masini ultimul racnet. Problema e ca AP NATO dureaza 2 zile. Asta inseamna ca platim cam 120.000 x 3=360.000 Euro/2 zile 180.000 euro pe zi pentru 3 masini pe care le putem inchiria cu 1.500 de euro pe zi (Mercedes S 500 4MATIC), adica de 120 x mai ieftin.

In fapt, CDEP nu doreste sa achizitioneze ceva care sa raspunda unei nevoi reale - deplasarea in conditii de lux a unor delegati straini, CDEP profita de aceasta justificare sa cumpere trei limuzine pe care le plimba doua zile pe strada cu niste straini si apoi ele sunt insusite de Dragnea plus... inca doi norocosi din conducere", a scris pe Facebook Adrian Moraru.

In plus, acesta precizeaza ca Biroul Permanent a aprobat "in unanimitate aceste achizitii", pentru ca "le iese si lor ceva din afacerea asta".

"Pe langa astea 3 de super lux, se achizitioneaza tot pentru acelasi eveniment alte 19 masini de 37.000 euro fiecare. Cam cati oameni sunt in Biroul Permanent care a aprobat fara obiectii aceste cheltuieli. Ca daca la ei nu pica Mercedes S Class, macar de una de asta sa pice la ei dupa ce se termina evenimentul.

Spor la platit taxe si impozite!", a mai scris Adrian Moraru, indicand si numarul anuntului de participare de pe SEAP:175032/29.04.2017.

Adrian Moraru publica si stenograma sedintei Biroului Permanent.

Europarlamentarul Cristian Preda, organizator al summit-ului Francofoniei, in 2006, a comentat spunand ca atunci "toate masinile au fost oferite de Renault pe cheltuiala lor".

"Au fost presiuni mari ca sa cumparam bolizi, dar am rezistat asaltului risipei si am rugat Renault sa ne ajute. Iar nivelul era mult peste APNATO", a mai dezvaluit Cristian Preda, subliniind totodata ca "bugetul era enorm, puteai organiza 25 de reuniuni, nu una".

Cu alte cuvinte, daca esti un politician cinstit si cumpatat, poti. Daca nu, nu.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#limuzine lux achizitie deputati NATO , #camera deputatilor