Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Aberatia zilei: Un "bou" in Parlamentul Romaniei

Vineri, 04 Noiembrie 2016, ora 16:28
18671 citiri
Aberatia zilei: Un "bou" in Parlamentul Romaniei
Foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Parlamentul Romaniei s-a scufundat in ultimii ani sub nivelul marii (la figurat, bineinteles). Se adopta legi neconstitutionale, se chiuleste la greu si, mai nou, chiar de la prezidiu rasuna vorbe grele. "Ma, boule!", i-a strigat secretarul Marcel Ciolacu (PSD) deputatului independent Remus Cernea, fost coleg de partid.

Dezvaluirea a fost facuta vineri pe Facebook de acesta din urma, care a mai sustinut ca si presedintele Camerei, Florin Iordache, l-ar fi insultat de asemenea, insa insulta... a fost stearsa de pe inregistrarea oficiala, care ar fi fost editata.

"AICI este filmarea. Momentul a fost surprins de inregistrarea oficiala facuta in plenul Camerei Deputatilor care este disponibila si pe site AICI.

In mod surprinzator, de pe inregistrare a disparut vocea presedintelui Camerei Deputatilor, dl. Florin Iordache, care de asemenea, mi-a adresat un cuvant jignitor. Daca ascultati cu atentie (mai ales in casti), sunetul dispare complet intre minutul 1.03 si 1.05, exact atunci cand si presedintele Iordache a tinut sa imi adreseze, la randul domniei sale, un cuvant jignitor!", sustine Remus Cernea, care precizeaza ca incidentul a avut loc in sedinta de plen din 10 octombrie.

Deputatul spune ca va semnala Biroului Permanent cele intamplate, dar nu se asteapta la un raspuns, pentru ca a mai incercat si altadata, fara niciun efect.

Intrand in dialog cu internautii, Remus Cernea a fost sfatuit sa depuna plangere la Parchet pentru fals si uz de fals, in cazul editarii inregistrarii video.

"Parlamentul lucreaza aproape ca o institutie mafiota: nu doar ca se fraudeaza voturile, dar se si sterg urmele. De exemplu, sala de plen nu este filmata in intregimea ei, ci doar prezidiul si pupitrul vorbitorilor, astfel incat publicul sa nu vada cati oameni sunt in sala si cum voteaza fiecare!

Dupa incidentul cu Roberta Anastase filmarile nu mai includ sala: (Este nevoie de o mare presiune civica si politica pentru a se reveni la transparenta). Dar poate ca aveti dreptate si o plangere penala va ajuta la acest lucru... Incerc sa imi fac timp pentru a o formula!", a raspuns deputatul.

Scandalul s-a declansat dupa ce Remus Cernea a atras atentia asupra faptului ca in sala nu erau atatia parlamentari cati iesisera la numaratoare. "Ma, tu nu ma faci pe mine mincinos, ma boule?", a replicat manios Marcel Ciolacu (foto), responsabil cu numaratoarea.

"Votul a fost fraudat si este trist pentru Romania ca se intampla asta!", a insistat Remus Cernea.

Tragem linie si ne gandim: De luni bune la Camera Deputatilor nu functioneaza votul electronic, fara nici cea mai mica explicatie rezonabila. Nu stim cine e prezent sau cum voteaza fiecare deputat, legile trec intr-o veselie prin numararea mainilor mai mult sau mai putin ridicate. Singurele probe ca acolo se intampla cu adevarat ce scrie ulterior in stenograme sunt inregistrarile video. Daca si ele sunt editate, ca sa se scoata o "simpla" injuratura, de unde stim ca nu sunt editate si din alte motive?

P.S: Marcel Ciolacu, cel care l-a gratulat pe Remus Cernea cu un "Ma, boule!" racnit de la prezidiul Camerei Deputatilor, a fost rasplatit de PSD cu un mai mult decat eligibil loc 1 pe lista candidatilor din Buzau la aceeasi camera. Cu alte cuvinte, va obtine un nou mandat, va continua sa injure in Parlament si la un moment dat se va bucura de o binemeritata pensie speciala, pentru intreaga sa activitate.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Remus Cernea Ciolacu boule, #Cernea inregistrare video stearsa deputati , #camera deputatilor
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1
Un bou ? ...mai curand o cireada ...:)
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5