Achizitia de avioane F16 a primit unda verde de la deputati

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 17:53
1979 citiri
Achizitia de avioane F16 a primit unda verde de la deputati

Camera Deputatilor a adoptat miercuri, cu 261 de voturi "pentru" si sase abtineri, proiectul de lege care prevede achizitia a 12 avioane multirol de tip F-16.

Proiectul de lege aprobat vizeaza realizarea capabilitatii operationale aeriene cuprinse in Faza 1 a Etapei de tranzitie initiala a Conceptiei de realizare graduala a capabilitatii de aparare aeriana in cadrul programului "Avion multirol al Fortelor Aeriene" care prevede achizitia unui numar de 12 avioane multirol, conform memorandumului aprobat de Guvern.

Camera Deputatilor este for decizional in cazul proiectului legislativ.

Guvernul a aprobat achizitia de avioane F-16 de la Portugalia - cat ne costa (Video)

Secretarul de stat in Ministerul Apararii Vasile Costea a solicitat adoptarea proiectului, punctand ca acesta este esential pentru realizarea capabilitatii operationale a Romaniei.

Presedintele Comisiei de aparare din Camera Deputatilor, Costica Canacheu, a aratat si el ca adoptarea proiectului reprezinta un moment important pentru Armata Romaniei.

"Este intrarea intr-o noua etapa, intr-o noua era. Avioanele F-16 asa cum vor fi modernizate inseamna accesul tarii noastre si al armatei noastre la inalta tehnologie in adevaratul sens al cuvantului", a spus Canacheu.

La randul sau, liderul deputatilor PNL, Andrei Gerea, a afirmat ca dotarea cu avioane F-16 reprezinta intrarea armatei intr-un program de inzestrare de elita.

"Achizitia acestor avioane F-16 este pana la urma cea mai buna solutie pe care Romania in actuala conjunctura economica o putea gasi. (...) Pasul urmator este tranzitia catre avionul de generatie cinci, F-35. Este obiectivul final al Armatei Romane si al pilotilor nostri militari", a spus Gerea, subliniind ca achizitia de avioane F-16 poate insemna si o oportunitate pentru cooperarea dintre companiile americane de profil si cele din Romania.

Totodata, liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, a aratat ca proiectul de lege este unul dintre lucrurile importante realizate de Parlament in aceasta sesiune.

Deputatul minoritatilor nationale Niculae Mircovici a afirmat ca adoptarea proiectului reprezinta un moment istoric, aratand ca acesta asigura intrarea in clubul de elita al aviatiei mondiale.

Despre achizitia avioanelor F-16: "Se putea mai bine. Daca nu acum, cand?"

Pe de alta parte, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a sustinut ca pe viitor Parlamentul ar trebui sa aprobe strategii, iar negocierile, sumele si conditiile sa fie asumate de Guvern.

Secretarul de stat in Ministerul Apararii Vasile Costea a aratat ca prin eliberarea unor benzi de frecvente radio va fi asigurata suma de 97 de milioane de euro pentru plata primei transe la achizitionarea avioanelor F-16.

"Prin acest proiect de lege s-a identificat sursa prin care se vor plati avioanele multirol. Este vorba de suma de 97 de milioane de euro care va fi asigurata pentru prima transa", a spus secretarul de stat.

Adversarii Ursulei von der Leyen. Care sunt cele 3 grupuri suveraniste din Parlamentul European și ce le diferențiază
Adversarii Ursulei von der Leyen. Care sunt cele 3 grupuri suveraniste din Parlamentul European și ce le diferențiază
Ursula von der Leyen și-a asigurat un nou mandat în funcția de președinte al Comisiei Europene, cu susținere masivă. Între timp, opoziția ”de dreapta" e destul de palidă și de...
Băsescu, scenariu bombă pentru maximizarea șanselor Kamalei Harris: „Biden să se retragă și din funcția de președinte”
Băsescu, scenariu bombă pentru maximizarea șanselor Kamalei Harris: „Biden să se retragă și din funcția de președinte”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, duminică seară, 21 iulie, că preşedintele SUA, Joe Biden, după retragerea din cursa electorală, mai are de făcut o mişcare pentru a-i crea...
#Romania achizitie avioane F 16, #Camera Deputatilor avioane F 16, #Romania avioane multirol , #camera deputatilor
  1. Adversarii Ursulei von der Leyen. Care sunt cele 3 grupuri suveraniste din Parlamentul European și ce le diferențiază
  2. Băsescu, scenariu bombă pentru maximizarea șanselor Kamalei Harris: „Biden să se retragă și din funcția de președinte”
  3. Un nou candidat intră în ring pentru alegerile prezidențiale. Politicianul a avut portofolii de ministru în trei guverne
  4. Mănăstirea din România care se delimitează de comportamentul Dianei Șoșoacă din PE: ”Este contrar Creștinismului”
  5. Traian Băsescu, avertisment sumbru: „România nu este pregătită să țină piept unei invazii ruse, să spunem 30 de zile”
  6. Traian Băsescu consideră că a fost cel mai bun, dar și cel mai rău președinte al României: „Depinde la ce televizor vă uitați”
  7. Analiza lui Băsescu privind prezidențialele: "Sunt cele mai necinstite alegeri". Pe cine vede fostul președinte intrând în al doilea tur
  8. Burduja anunță când va exista o definiție a consumatorului vulnerabil. Ce se întâmplă cu prețul la energie electrică
  9. Cum a dus Diana Șoșoacă circul din Parlamentul României la Bruxelles. Politicienii care ne-au făcut țara de râs în ultimii 17 ani
  10. Mircea Geoană, huiduit la zilele unei comune din Olt. Cum și-a dojenit primarul concetățenii. ”Dați-o-ncolo de politică!” VIDEO