Anastase nu are nicio abatere disciplinara, au decis deputatii juristi (Video)

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 16:40
1803 citiri
Anastase nu are nicio abatere disciplinara, au decis deputatii juristi (Video)

Comisia juridica a constatat, prin vot, ca Roberta Anastase nu a avut niciun fel de abatere disciplinara care sa justifice o sanctiune, a precizat presedintele acestii for, Daniel Buda.

"Am avut o dezbatere pe cele trei sesizari depuse la Comisia juridica impotriva dnei. Roberta Anastase, doua din partea PSD, una din partea PNL. In urma discutiilor avute in cadrul comisiei s-a constatat ca nu este vorba de niciun fel de abatere din partea doamnei presedinte si ca cele circumscrise in sesizarile formulate nu au niciun fel de suport in legalitate", a precizat la finalul sedintei secrete presedintele Comisiei juridice Daniel Buda.

El a precizat ca decizia s-a luat prin vot, iar cele trei concluzii "potrivit carora nu avem de-a face cu abateri disciplinare care sa justifice luarea unei masuri prevazute in Regulament" vor fi inaintate Biroului Permanent.

"A existat un vot, a fost 13 la 14 pentru doua dintre sesizari, iar la sesizarea celor de la PNL au fost 12 voturi pentru constatarea unei abateri, o abtinere si 14 voturi impotriva", a spus Buda.

Deputatii din Comisia juridica au dezbatut si votat, miercuri, in sedinta secreta, solicitarea PSD de sanctionare a presedintelui Camerei Deputatilor Roberta Anastase pentru incalcarea Regulamentului.

Deputatul PSD Florin Iordache a propus, marti, suplimentarea ordinii de zi a Comisiei juridice cu solicitarea PSD de sanctionare a presedintelui Camerei Deputatilor pentru incalcarea Regulamentului forului, presedintele Comisiei, Daniel Buda, anuntand ca acesta va fi discutat in sedinta de miercuri.

Buda a propus discutarea solicitarii PSD miercuri, la ora 12.00, anunt ce a starnit nemultumirea colegilor sai de partid. Deputatul PDL Mihail Boldea a sustinut ca este necesara invitarea presedintei Camerei. "Cred ca este normal s-o invitam si pe dna presedinte Roberta Anastase, este normal sa-si spuna punctul de vedere asupra solicitarii", a spus deputatul PD-L Mihail Boldea, care a propus ca dezbaterea sa aiba loc saptamana viitoare, insa Buda nu a revenit asupra deciziei.

Inca din luna iunie, PSD si PNL incearca sa obtina sanctionarea lui Anastase potrivit procedurilor Regulamentului. Mai intai, in vara, PSD a depus o sesizare la Comisia juridica deoarece Anastase nu a recunoscut votul pentru numirea pesedistului Valer Dorneanu la CCR, reluand procedurile, astfel incat a fost numit din partea Camerei pedelistul Mircea Minea. O alta etapa a conflictului Anastase-opozitie a fost marcata de votul la Legea pensiilor, presedinta Camerei alegandu-se pe langa amenintarile cu sanctionarea potrivit Regulamentului Camerei si cu o plangere penala la PICCJ. In fine, Anastase a starnit un nou val de antipatie cand a acceptat constituirea independentilor ca grup parlamentar si apoi cand a promovat in ultimele zile modificarea Regulamentului Camerei astfel incat deciziile in Biroul Permanent sa nu se mai ia in conditii de cvorum.

Citeste si:
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin...
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Comentarii
SpiritCivic
rank 5
Hoata Roberta Anastase e din aceeasi CAMARA a deputatilor cu deputatii juristi caare spun ca nu a gresit deoarece ei nu erau in sala - deci nu stiu nimuc - sau erau si atunci au votat cu ambele maini ?