Camera Deputatilor si-a modificat regulamentul, boicotul Opozitiei, inutil

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 14:29
6315 citiri
Camera Deputatilor si-a modificat regulamentul, boicotul Opozitiei, inutil

Regulamentul Camerei Deputatilor a fost modificat, marti, dupa ce deputatii au votat, cu 173 de voturi pentru, trei impotriva si doua abtineri, propunerea PD-L-ului, prin care se elimina obligativitatea cvorumului pentru sedintele Biroului Permanent al acestui for legislativ, deciziile putand fi luate cu majoritatea celor prezenti.

"173 de voturi pentru deblocarea situatiei din Camera Deputatilor", a anuntat, de la tribuna, Roberta Anastase. Astfel, de acum inainte, in Biroul Permanent al Camerei, nu va mai fi nevoie de majoritate pentru votarea legilor. Una dintre noile decizii prevazute in proiect este aceea de a putea adopta cu jumatate plus unu din numarul parlamentarilor prezenti hotararile care au fost luate in cadrul Biroului.

Proiectul de modificare a regulamentului a fost adoptat pe articole in cursul zilei de luni, dupa cum s-a mentionat intr-un comunicat oficial al institutiei, insa deputatii care apartin grupurilor parlamentare ale PSD+PC si PNL nu au participat la dezbateri.

Sedinta de vot final a Camerei Deputatilor a inceput cu o intarziere de aproximativ 40 minute, presedintele de sedinta, Roberta Anastase, invocand o serie de probleme ale sistemului electronic de vot, dar si faptul ca o parte dintre colegi "si-au uitat cartelele acasa".

Opozitia reclama la CCR modificarea regulamentului Camerei

Dimineata, deputatii PSD si PNL au parasit din nou sedinta de plen condusa de presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase.

PD-L spera ca prin aceasta modificare a Regulamentului sa fie deblocata activitatea Camerei Deputatilor, unde reuniunile Biroului permanent al Camerei nu s-au mai putut tine de doua luni, din lipsa de cvorum, din cauza boicotului reprezentantilor PSD si ai PNL, care au refuzat sa participe acuzand-o pe Roberta Anastase, presedintele Camerei, de "fraudarea" votului la Legea pensiilor.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#regulament Camera Deputatilor, #vot regulament , #camera deputatilor
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
DE ACUM INAINTE, in Biroul Permanent al Camerei, NU VA MAI FI NEVOIE de majoritatea PUTUROSILOR din PNL, PSD, PC, UDMR si ... hai si PD, pentru votarea legilor. Jumatate plus unu din numarul parlamentarilor PREZENTI! TRANTORILOR - ati inteles! LA MUNCA!!!