Ziare.com

Camera Deputatilor, supusa, in premiera, unui audit extern

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 17:23

   

Camera Deputatilor, supusa, in premiera, unui audit extern
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, miercuri, realizarea unui audit extern al resurselor umane, procedurilor interne si cheltuielilor, propunerea fiind initiata de deputatul PD-L Mihaela Stoica.

Membrii Biroului Permanent au aprobat prin vot realizarea auditului, proiect pe care Mihaela Stoica l-a initiat din 2009, informeaza pedelista, printr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

"Cum putem dezvolta un proces mai transparent de alocare a fondurilor institutiei? Cum putem cheltui mai eficient fondurile Camerei Deputatilor? Care este calitatea resurselor umane din Camera si cat de bine sunt acestea alocate in diferite structuri interne? Acestea sunt doar cateva intrebari la care auditul extern va aduce raspunsurile asteptate, de multi ani, de mass media din Romania, de reprezentantii societatii civile romanesti, de romani in general", precizeaza documentul.

"Practica auditurilor externe, desi constituie o premiera pentru administratia publica romaneasca, este deja utilizata cu succes in tari precum: Germania, Spania, Marea Britanie. Ea nu se substituie actiunii de control financiar al Curtii de Conturi, ci este un proces complementar, axat pe cresterea eficientei alocarii resurselor financiare si umane ale institutiei", precizeaza Mihaela Stoica.

Auditarea Camerei este "un gest de normalitate", care va da un semnal de credibilizare a Parlamentului, conchide Stoica.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1423 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Parlamentul

Daca va fi facut serios si profesional, o sa avem o noua reconfirmare, ultranegativa priviind pseudoprofesionalismul conduceriilor politice si tehnice, al camerei deputatiilor de la anii "90, pana in prezent, si trist ca nu va avea nici cea mai mica consecinta pozitiva ptr. viitor. Toate cele de bine, cornel.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor