Cum se vede noul Cod Penal de la Bruxelles: Iadul pentru oamenii cinstiti si pentru Romania

Miercuri, 04 Iulie 2018, ora 16:47
6828 citiri
Cum se vede noul Cod Penal de la Bruxelles: Iadul pentru oamenii cinstiti si pentru Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multi politicieni romani de la Bruxelles au reactionat, miercuri, dupa ce controversatele modificari ale Codului Penal au fost adoptate rapid in Camera Deputatilor, for decizional.

Europarlamentarul Monica Macovei a transmis ca in Parlament cei de la PSD si ALDE " au lucrat iar cu ticalosie impotriva romanilor".

"Iadul pentru oamenii cinstiti si pentru Romania, paradisul imunitatii penale pentru majoritatea politica de astazi.

In Camera Deputatilor, astazi, PSD&ALDE au lucrat iar cu ticalosie impotriva romanilor: au votat modificarea Codului Penal pentru ca infractorii sa scape de condamnari, dar au condamnat romanii cinstiti la o viata lipsita de siguranta, plina de griji, in care coruptia si furtul din banii nostri vor fi criterii de promovare in ierarhia statului", a scris Monica Macovei pe Facebook.

Aceasta a punctat ca UDMR s-a abtinut de la vot astazi, dar nu si cand au votat Codul de Procedura Penala.

"Romanii sunt furati, umiliti, mor cu zile in timp ce PSD&ALDE&UDMR au lucrat neobosit la modificarea Codurilor Penale pentru profitul lor, al prietenilor si clientilor, pentru averi megalomane, impotriva dreptatii si justitiei egale.

Numele celor care s-au pus impotriva romanilor nu ar trebui uitate nicicand, lista este deschisa de Dragnea si Tariceanu", a adaugat europarlamentarul.

Raluca Pruna: Nimic in programul de guvernare PSD/ALDE nu anunta masacrarea legislatiei penale

Fostul ministru de Justitie din Cabinetul Ciolos, Raluca Pruna, care s-a intors la slujba de la Consiliul Uniunii Europene, dupa terminarea mandatului din Guvern, a declarat ca programul de guvernare al PSD/ALDE nu continea si aceste schimbari.

"Parlamentarismul a devenit captiv in Romania. Nimic de a face cu majoritatea rezultata din alegeri. Nimic in programul de guvernare PSD/ALDE nu anunta masacrarea legislatiei penale si lipsa de siguranta pentru cetatean", a scris Pruna pe Facebook.

Siegfried Muresan: Ca sa le scape hotii nepedepsiti, au redefinit faradelegea

Si europarlamentarul PNL Siegfried Muresan a reactionat la cald dupa adoptarea modificarilor, sustinand ca actuala majoritate parlamentara a decis sa compromita Romania pentru un infractor.

"Ca sa le scape hotii nepedepsiti, au redefinit faradelegea.

Efectele le vor simti tot romanii:

Economic: investitorii cauta economii unde se respecta domnia legii, deci vor fi mai putine locuri de munca si mai prost platite intr-o tara unde coruptia este legalizata.

Pe plan extern: Interesele Romaniei la nivel european si international nu vor mai putea fi aparate de un Guvern decredibilizat care si-a facut o prioritate din slabirea justitiei. Partenerii europeni vor ocoli Guvernul Romaniei cand vor cauta aliati pe decizii importante.

Tot pe plan extern: Suntem pe punctul de a rata o mare oportunitate. Romania avea sansa sa se evidentieze pe plan international cu prilejul Presedintiei romane a Consiliului UE care va incepe anul viitor. Cu Guvernul Dancila-Dragnea, exista riscul sa ratam aceasta oportunitate pentru ca un guvern decredibilizat nu va fi capabil sa negocieze dosare importante cu parteneri puternici precum Franta si Germania", a notat europarlamentarul pe Facebook.

Acesta a precizat ca, "intr-o tara in care Guvernul este principalul inamic al domniei legii, oamenii cinstiti au doua variante: sa se adapteze sau sa plece. Nu putem avea o tara in care legea este respectata de fiecare cetatean in parte atat timp cat parlamentarii nu pun pret pe domnia legii".

Muresan a adaugat ca la urmatoarele alegeri oamenii trebuie sa trimita acasa fiecare parlamentar "care a votat pentru Codul infractorilor. Tineti minte parlamentarii care au sustinut Codul infractorilor si nu ii mai votati niciodata!".

Vezi cum a votat deputatul tau, conform votului electronic publicat pe site-ul Camerei Deputatilor.

Camera Deputatilor a votat, miercuri, modificarile Codului Penal in forma adoptata de Senat cu o zi inainte. Au fost 167 de voturi pentru, 97 impotriva, 19 abtineri si un deputat nu a votat. Practic, doua voturi au fost peste necesarul de 165 de voturi.

Rezultatul a fost primit cu aplauze de alesii PSD-ALDE.

A.G.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Cod Penal modificari deputati, #Cod Penal modificari , #camera deputatilor