Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Deputatii care au vorbit o singura data in plen - la juramant. Cine sunt "campioni" la interventii

Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 13:51
3934 citiri
Deputatii care au vorbit o singura data in plen - la juramant. Cine sunt "campioni" la interventii
Foto: Arhiva Ziare.com

Sapte deputati, cei mai multi de la PSD, au vorbit o singura data in plen de la preluarea mandatului, atunci cand au depus juramantul, iar "campionii" interventiilor sunt Valeriu Zgonea si Tudor Ciuhodaru, potrivit datelor furnizate de site-ul Camerei Deputatilor.

Deputatul PSD de Braila Cristian Rizea a vorbit o singura data in plen, atunci cand a depus juramantul, si a semnat 18 propuneri legislative dintre care 4 au devenit legi. Nu a avut nicio declaratie politica si nicio interpelare sau intrebare la adresa membrilor Guvernului.

Victor Roman, deputat PSD de Vrancea, s-a adresat plenului doar cand a depus juramantul. El a initiat 14 propuneri legislative, dintre care 4 au devenit legi si a avut 6 intrebari si interpelari.

De la preluarea mandatului, unul din cinci parlamentari a vorbit in plen doar la depunerea juramantului

Florian Nicolae, care este deputat de Giurgiu, initial a fost la PSD, ulterior la PNL, nu a participat niciodata la dezbaterile legilor din plen. A avut 26 de propuneri legislative initiate, dintre care 8 au devenit legi si a semnat o motiune.

Constantin Mot, deputat PSD de Olt, se alatura si el colegilor sai cu zero interventii in lucrarile plenului Camerei Deputatilor. El a semnat 27 de proiecte legislative, dintre care 4 au fost promulgate legi, nu a avut nicio declaratie politica si nicio interpelare.

Dan Ciocan, de asemenea deputat PSD de Olt, a vorbit in plen doar cand a depus juramantul. La fel s-a intamplat si cu deputatul PSD de Timis Florica Birsasteanu, dar si cu Ioan Mihaila, actual deputat UNPR si fost membru PNTCD.

Alesii la munca: Unii deputati nu au vorbit deloc anul trecut in plen, altii pana intr-un minut in 2 ani

O activitate extrem de modesta in plen au mai avut si alti deputati, care au vorbit o singura data in fata colegilor in afara de depunerea juramantului: Ioan Hulea (UNPR), Murgu Neagu (UNPR), Sebastian Ghita (PSD), Lucian Militaru (PNL), Vlad Marcoci (PSD). Petru Sorin Marica (PSD), Adrian Simionescu (PSD), Irinel Stativa (PSD), Alexandru Stanescu (PSD), Ion Tabugan (UNPR), Ioan Viorel Teodorescu (UNPR) au avut trei interventii, iar Eugen Chebac (UNPR), Nicolae Alexandri (PNL), Nicolae Banicioiu (PSD), Eusebiu Manea Pistru - Popa (PNL), Dumitru Iulian Popescu (UNPR) - 4 interventii.

Cei mai activi deputati

La polul opus, cel mai prolific deputat la capitolul interventii in timpul sedintelor de plen este presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care a vorbit de 3.616 ori in 179 de sedinte, in cei trei ani de mandat. Zgonea a mai avut 19 initiative legislative, dintre care 9 au devenit legi.

Pe locul doi pe podiumul celor mai activi parlamentari se afla deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru, care a vorbit de 1.399 de ori in plen in 105 sedinte, a avut 1.186 de declaratii politice, 162 de initiative legislative, dintre care 7 au fost promulgate legi, 198 de intrebari si interpelari si a semnat 9 motiuni.

Printre cei mai activi se mai numara Dan Motreanu (PNL) cu 453 de interventii, Marian Neacsu (PSD) cu 445 de luari de cuvant, Andreea Paul (PNL) - 299, Remus Cernea (neafiliat) - 293, Ana Birchall (PSD) - 228.

Cat au vorbit deputatii in plen - care sunt politicienii scumpi la vorba

Presedintii de partid care sunt si deputati au participat destul de modest la aceasta activitate din plenul Camerei Deputatilor.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut 20 de luari de cuvant in 15 sedinte de plen, 5 propuneri legislative initiate, o singura intrebare sau interpelare. Copresedintele PNL Alina Gorghiu a luat cuvantul de 24 de ori in 22 de sedinte, a avut 3 declaratii politice si 39 de propuneri legislative initiate dintre care 7 au devenit legi si 14 intrebari si interpelari.

Copresedintele ALDE Daniel Constantin a avut 14 luari de cuvant in 11 sedinte, 3 declaratii politice si 9 propuneri legislative initiate, dintre care 4 au devenit legi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#deputati vorbit plen, #deputati luari cuvant plen , #camera deputatilor
Comentarii
Poza cop4you
cop4you
rank 5
Poza vic79tor
vic79tor
rank 5