Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa, gesturi obscene in Parlament si atac la Turcan: Faci fractura daca mai dai cu labele

Marti, 09 Mai 2017, ora 14:08
9585 citiri
Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa, gesturi obscene in Parlament si atac la Turcan: Faci fractura daca mai dai cu labele
Foto: captura Facebook/Calea Europeana

Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa a lansat, marti, in cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului pe tema comisiei de ancheta a prezidentialelor din 2009, un atac dur la adresa liderului deputatilor PNL, Raluca Turcan, careia i-a spus ca va face fractura "daca mai da cu labele". Afirmatia sa a fost urmata de gesturi obscene.

In semn de protest fata de declaratia acestuia, parlamentarii USR au parasit sedinta de plen.

"Colegul meu de la Vaslui - tot Vasluiul: violuri si discursuri bune in Parlament ofera Vasluiul! Eu sunt fractiunea care nu-si tine gura din Parlamentul roman. Eu unul nu o sa ma las speriat de amenintarile distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, imi scapa, ma scuzati, sunt batran", a spus Bacalbasa de la tribuna.

Presedintele de sedinta, deputatul PSD Gabriel Vlase, a intervenit si i-a cerut lui Nicolae Bacalbasa sa-si incheie discursul, solicitare de care social-democratul nu a tinut cont.

Bacalbasa si-a continuat atacul la adresa Ralucai Turcan, iar dupa ce i-a spus ca va face fractura daca "mai da cu labele", a aratat o serie de semne obscene.

"Da cu labele, vezi ca faci fractura, vezi domnisoara ca faci fractura si pe urma nu mai poti sa... votezi", a spus deputatul PSD, continuand sa faca un gest obscen.

Gabriel Vlase i-a inchis microfonul si i-a cerut sa mearga in sala.

"Mergeti in sala, va rog, apeluri repetate", a spus presedintele de sedinta.

Deputatul PMP Corneliu Bichinet a solicitat drept la replica in urma afirmatiilor lui Nicolae Bacalbasa, spunandu-i acestuia: "Ati trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judetul Vaslui si nu v-a stricat nimeni rozeta".

Dupa ce deputatii USR au parasit sala in semn de protest, Nicusor Dan a sustinut ca au iesit pentru a protesta fata de nivelul suburban la care s-a ajuns.

"Am decis cu totii sa iesim din sala pentru a protesta fata de nivelul suburban la care a ajuns Parlamentul. Am vazut din partea unui barbat la adresa unei femei, mai intai, dupa care am vazut o replica intr-un limbaj care nu poate fi reprodus. Nu credem ca asta este limbajul pe care il asteapta cetatenii de la Parlamentul Romaniei. Credem ca protestul nostru o sa ajute la normalizarea situatiei din Parlament", a declarat Nicusor Dan.

El a adaugat ca va cere sanctiuni pentru deputatii Nicolae Bacalbasa (PSD) si Corneliu Bichinet (PMP).

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Bacalbasa gest obscen Parlament, #Bacalbasa atac Raluca Turcan, #deputat Bacalbasa gest obscen , #camera deputatilor