PNL si PSD o boicoteaza iar pe Roberta Anastase in BP

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 13:45
3032 citiri
PNL si PSD o boicoteaza iar pe Roberta Anastase in BP
Foto: Arhiva

PNL si PSD nu s-au dus nici luni la sedinta Camerei Deputatilor, fiind a sasea oara in ultimele patru saptamani cand Opozitia nu se prezinta la Biroul Permanent.

Liberalii si social-democratii au anuntat ca nu mai participa la intrunirile Biroului permanent in semn de protest fata de modul in care Roberta Anastase conduce Camera Deputatilor, motiv pentru care ii solicita demisia.

Pe ordinea de zi a conducerii Camerei se afla inscrise 41 de puncte, printre care si scrisoarea liberalului Ludovic Orban privind infiintarea unei comisii de ancheta referitoare la votul exprimat in Camera Deputatilor pe 5 octombrie privind infiintarea unei comisii de ancheta in cazul votului privind constituirea grupului independentilor.

Sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor nu s-a putut desfasura nici miercuri, 6 octombrie, din lipsa de cvorum, determinata de absenta reprezentantilor PSD si PNL, democrat-liberalii acuzand Opozitia ca boicoteaza activitatea forului din motive nejustificate.

Ponta: Cata vreme Anastase nu-si da demisia, blocajul din Camera Deputatilor ramane

Dupa sedinta Biroului Permanent de luni, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca deputatii PSD nu vor participa la sedintele Camerei Deputatilor pana la demisia Robertei Anastase din functia de presedinte al acestui for legislativ.

"Nu putem fi complici si nu putem legitima frauda comisa de doamna Anastase. Practic, activitatea unei Camere a Parlamentului este blocata doar de complicitatea si de scutul pe care PDL il fac, exact ca si in cazul Ridzi, in jurul unei persoane dovedita deja in opinia publica de a fi fraudat un vot esential", a spus Ponta.

El a mentionat ca PSD nu isi va schimba aceasta decizie nici daca sedintele Camerei vor fi conduse de unul dintre vicepresedinti.

Vicepresedintele Camerei, Ioan Oltean, s-a plans presei, saptamana trecuta, ca peste 100 proiecte de lege inregistrate la acest for nu pot fi repartizate catre comisiile permanente pentru dezbatere si raport din cauza boicotului Opozitiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PNL PSD Camera Deputatilor, #boicot PNL PSD , #camera deputatilor