Premierul Tudose si vicepremierul Gratiela Gavrilescu, in topul deputatilor cu cele mai putine legi

Joi, 31 August 2017, ora 18:46
2541 citiri
Premierul Tudose si vicepremierul Gratiela Gavrilescu, in topul deputatilor cu cele mai putine legi
Foto: Captura video Digi24

Premierul Mihai Tudose, vicepremierul Gratiela Gavrilescu si fostul ministru Viorel Stefan se numara printre deputatii cu un singur proiect de lege depus in sesiunea trecuta. La polul opus, cu cele mai multe depuse, se afla Petru Movila (PMP) - 34, Ciprian Serban (PSD) - 30 si Sorin Moldovan (PNL) - 29.

Premierul Mihai Tudose a depus un singur proiect de lege in sesiunea trecuta - proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, la fel si deputatii PSD Dumitru Chirita, aflat la al patrulea mandat, si Nicusor Halici, fost consilier judetean la CJ Vrancea, acum pentru prima data in Parlamentul Romaniei.

Tot un singur proiect de lege au depus si fostul ministru al Finantelor Publice in Cabinetul Grindeanu, Viorel Stefan, secretarul PSD al Camerei Deputatilor Georgian Pop, precum si deputatul PSD Andreea Cosma.

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a depus doua proiecte de lege in sesiunea trecuta, vrand sa modifice Legea privind protectia monumentelor istorice care fac parte din lista patrimoniului mondial si Codul Penal. Tot cate doua proiecte de lege au depus si deputatii social-democrati Alexandru Blanescu, Mircea Titus Dobre si Aida-Cristina Caruceru.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a depus trei proiecte de lege, din februarie pana in iunie, printre care si Legea salarizarii publice. Vasilescu a vrut sa schimbe denumirea satului Racarii de Jos, comuna Bradesti, judetul Dolj, in Racari si sa modifice Legea nr.248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate.

Presedintele Camerei Deputatilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a depus in Parlament patru proiecte de lege: Legea privind salarizarea publica, un proiect pentru modificarea Codului Silvic, unul pentru modificarea Codului Fiscal, fiind unul dintre semnatarii unui proiect pentru modificarea Legii privind protectia monumentelor istorice care fac parte din lista patrimoniului mondial, alaturi de Rovana Plumb.

Deputatul PSD Eugen Bejinariu, pentru care Camera Deputatilor s-a reunit de patru ori pentru a discuta cererea DNA care il viza, a depus de la inceputul mandatului si pana in prezent cinci proiecte de lege.

Cele mai multe proiecte de lege depuse de deputatii PSD au fost semnate de Ciprian-Constantin Serban. Cele 30 de initiative legislative pe care le semneaza social-democratul aduc modificari la Legea educatiei, vizeaza instituirea unei zile nationale a produselor agroalimentare romanesti, modifica Legea apiculturii, propun infiintarea Bancii de Resurse Genetice Vegetale "Mihai Cristea" la Suceava si propun noi reglementari in domneiul petitiilor, Codului Silvic, Legea apelor si nu numai.

Parlamentarii PNL cu cele mai putine proiecte de lege sunt Cristina Traila (un proiect), Aurel - Robert Boroianu (5 proiecte), Mihai Voicu (6 proiecte) si fostul presedinte al Camerei Deputatilor Roberta Anastase (7 proiecte de lege).

Cristina Traila este cel mai nou membru al grupului parlamentar PNL. Ea a devenit deputat in data de 27 iunie, dupa ce Eugen Nicolaescu a renuntat la mandatul obtinut pentru a ocupa postul de viceguvernator BNR.

Traila a semnat dupa intrarea in Parlament un proiect pentru modificarea si completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie.

Cele mai multe proiecte de lege depuse de liberali sunt semnate de Sorin Moldovan, 29 de initiative, parte dintre acestea vizand Legea educatiei, Statutul functionarilor publici, Codul Fiscal, Statutul alesilor locali, combaterea ambroziei, Autostrada Iasi - Targu Mures "Autostrada Unirii", reintregirii familiilor de romani cu ocazia Centenarului Marii Uniri si asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice.

Proiect pentru "reintregirea familiei de romani": Bilet dus-intors gratuit la TAROM si CFR de Centenarul Unirii

Oana Bizgan a depus cel mai putine proiecte de lege dintre parlamentarii USR, fiind vorba de cinci initiative care vizeaza modificarea Legii educatiei nationale, apararea impotriva incendiilor, modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor si modificarea Legii societatilor 31/1990 - propunere asumata de USR.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a depus in sesiunea trecuta noua proiecte de lege, la polul opus situandu-se deputatii Szabo Odon si Vass Levente cu 21 de proiecte de lege.

Deputatul ALDE Gratiela Leocadia Gavrilescu, fost ministru pentru relatia cu Parlamentul in cabinetul Grindeanu, a depus un singur proiect de lege, care viza modificarea art. 199 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, articol care se refera la infractiunile savarsite asupra unui membru de familie.

Deputatul ALDE care a semnat cele mai multe proiecte de lege este Florica Ica Calota, activitatea sa parlamentara cuprinzand 21 de proiecte de lege.

Cat priveste grupul parlamentar PMP, cele mai putine proiecte de lege au fost semnate de Ion Tabugan - 14, iar cele mai multe de Petru Movila, 34 de initiative legislative.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#deputati partide proiecte lege, #deputati partide initiative legislative, #deputati cele mai multe proiecte lege, #deputati proiecte lege putine , #camera deputatilor