Regulamentul anti-USR a fost votat de deputatii Puterii, cu sprijinul UDMR si al minoritatilor: Ce interdictii au fost introduse

Miercuri, 05 Septembrie 2018, ora 14:39
13172 citiri
Regulamentul anti-USR a fost votat de deputatii Puterii, cu sprijinul UDMR si al minoritatilor: Ce interdictii au fost introduse
Foto: captura video Privesc.eu

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, modificarile la regulament initiate de Eugen Nicolicea (PSD), astfel incat deputatii care vor mai perturba activitatile vor putea fi suspendati de la lucrari chiar si o luna intreaga.

Fata de proiectul initial, Eugen Nicolicea (foto) a introdus si o prevedere care le interzice deputatilor sa afiseze bannere sau pancarte in plenul Parlamentului si este interzisa adoptarea de comportamente si limbaje denigratoare, rasiste sau xenofobe, informeaza News.ro.

In plus, presedintele de sedinta primeste puteri sporite, putand sa dispuna chiar eliminarea din sala a unor deputati, dar si sa cheme serviciul de securitate daca "recalcitrantii" nu raspund la ordine.

Conform votului electronic inregistrat pe pagina oficiala a Camerei Deputatilor, pentru modificarea regulamentului in forma dorita de Nicolicea au votat toti deputatii PSD, ALDE si UDMR, carora li s-au adaugat 8 dintre cei 10 reprezentanti ai minoritatilor prezenti la sedinta.

In schimb, toti deputatii PNL, USR si PMP au votat impotriva, alaturi de 8 dintre neafiliati.

USR reactioneaza vehement

Reprezentantii USR, cei care au venit in repetate randuri cu pancarte si bannere in sedintele de plen sau la comisii, au apreciat ca noul regulament ii vizeaza direct.

"Am asistat azi la o sarada gretoasa in care reprezentantii PSD-ALDE ne mustra ca nu suntem civilizati si confundam parlamentul cu maidanul. (...) In sesiunea trecuta, eu am fost unul dintre deputatii de opozitie care au beneficiat din plin de 'curtoazia' PSD: am fost injurat de mama si cu alte expresii incalificabile de Nicolae Bacalbasa, exact cel pe care acum ei il deplang ca a fost agresat de protestatari, am fost bruscat in comisie de un alt pesedist pentru ca i-am atras atentia ca nu se fumeaza in biroul comun si in general in spatii publice, amenintat de un alt coleg de la PSD cu bataia.

Atunci cand am facut plangere impotriva dl. Bacalbasa la comisia juridica, de Disciplina si imunitati, evident nu am primit niciun raspuns si nu s-a luat nicio masura de sanctionare. Nici in plen acesta nu a fost chemat la ordine. Dupa modificarile regulamentului Camerei adoptate azi exista o procedura accelerata. Sper doar ca sanctiunile sa nu fie doar pentru opozitie. Interzicerea bannerelor, pancartelor etc. arata insa ca modificarile sunt cu dedicatie pentru noi, deputatii USR", a scris pe Facebook deputatul USR Matei Dobrovie.

In plus, acesta spune ca regulamentul nou este "complet neconstitutional pentru ca nu le poti interzice unor deputati alesi sa-si exercite mandatul pana la 30 de zile - sa participe la comisii, la plen, sa semneze initiative legislative".

"Asta inseamna nu doar cenzura si autocenzura, dar insusi abolirea parlamentarismului, pentru ca-i impiedici sa-si faca datoria. Asa cum am mai spus, democratia din Romania este in pericol", a mai scris acesta.

La randul sau, deputatul USR Silviu Dehelean a tinut sa sublinieze ca in sedinta de plen "a fost respins amendamentul USR prin care am propus ca deputatii care au fost condamnati penal definitiv pentru fapte savarsite cu intentie sa nu poata ocupa functii de conducere in cadrul Camerei Deputatilor", referire directa la Liviu Dragnea.

Vezi ce declaratii au mai facut deputatii USR:

Urmareste dezbaterile din sedinta de plen a Camerei Deputatilor:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#regulament Camera Deputatilor Nicolicea USR , #camera deputatilor