Scandal cu acuzatii de prostitutie in Camera Deputatilor

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 16:54
5408 citiri
Scandal cu acuzatii de prostitutie in Camera Deputatilor
Foto: Evenimentul Zilei

Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu scandal, un proiect de hotarare potrivit caruia presedintia Comisiei de buget, detinuta pana in prezent de PSD, este atribuita grupului independentilor, parlamentarii Opozitiei neparticipand la vot, in semn de protest.

Deputatii au adoptat, cu 148 voturi favorabile, patru "impotriva" si doua abtineri, un proiect de aprobare a acordului dintre liderii de grup in legatura cu componenta conducerii comisiilor permanente. Liderul deputatilor PD-L, Mircea Toader, a cerut suplimentarea ordinii de zi a plenului cu acest proiect, propunere aprobata de plen.

Reprezentantii Opozitiei au reclamat faptul ca niciun deputat nu a intrat in posesia proiectului de hotarare si ca acesta nu a parcurs traseul legislativ normal, fiind supus direct votului in plen.

"Un proiect de lege trebuie sa parcurga procedurile, sa ajunga la comisii, deputatii sa poata depune amendamente, nu sa votati cum arata Mircea Toader, nu sunteti roboti", a declarat liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa. Potrivit acestuia, presedintia unei comisii nu poate fi retrasa decat de grupul parlamentar care a propus acel presedinte.

In timpul dezbaterilor, deputatul PSD Aura Vasile, suparata ca Puterea incearca modificarea Regulamentului in favoarea sa, a declarat ca ceea ce au facut partidele de la guvernare se numeste prostitutie, "iar prostitutia care se plateste se numeste curva".

In urma votului, liderul PSD Victor Ponta a tinut sa motiveze gestul parlamentarilor Opozitiei, care nu si-au exprimat votul pe acest subiect si i-a prevenit pe democrat-liberali ca, atunci cand se va schimba majoritatea in Legislativ, vor trebui sa se astepte ca toate presedintiile de comisii sa apartina noii majoritati.

"In 21 ani, presedintiile comisiilor parlamentare au fost stabilite conform Constitutiei si votului popular, conform ponderii politice. E prima data cand schimbati aceasta regula constitutionala. I

mi pastrez respectul pentru Marian Sarbu, ar fi putut fi presesdntele unei comisii fiiind la PSD, nu din partea Puterii. Daca aceasta hotarare o considerati adoptata, ma consider eliberat de orice fel de constrangere: cand va exista o alta majoritate, toate comisiile vor trebui sa apartina noii majoritati. V-am prevenit, stiti la ce va asteptati, cred ca ati gresit foarte mult", li s-a adresat Ponta reprezentantilor Puterii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Camera Deputatilor, #Comisie de buget , #camera deputatilor
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
tovarasa aura vasile, vad ca sunteti specilista in domeniu, citat: "iar prostitutia care se plateste se numeste ***"
S
Stan
rank 1
Incultura si agramatism PSD-ist: "prostitutia care se plateste se numeste cu.rva"