Scandal la Camera Deputatilor: Opozitia pleaca din nou din sala

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 10:52
3631 citiri
Scandal la Camera Deputatilor: Opozitia pleaca din nou din sala
Foto: Arhiva

Blocajul din Camera Deputatilor a continuat si marti, dupa ce deputatii PSD si PNL au parasit sedinta, pentru a saptea oara in ultimele patru saptamani.

Lucrarile in plenul Camerei de marti au debutat cu interventia viceliderului deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, acesta reiterand pozitia PNL.

"Exista o decizie a grupului PNL ca, atata timp cat dvs nu recunoasteti ca ati furat la votul pe Legea pensiilor, ca atata timp cat dumneavoastra furand voturi conduceti lucrarile Camerei Deputatilor, grupul nostru parlamentar nu va participa la asemenea dezbateri dezastruoase", a anuntat deputatul PNL.

La randul sau, Mircea Dusa, liderul grupului PSD din Camera, a anuntat la tribuna ca grupul social-democratilor a decis sa plece din plen. "Nu trebuie sa va bucure ca ramaneti singuri si votati ce doriti dumneavoastra. Ar trebui sa incercati sa deblocati situatia in care este Camera. Este jignitor ca liderul de grup PD-L sa vina si sa ameninte ca ne taiati ziua, parca am fi la gradinita. Taieti, nu e nicio problema, dar nu suntem salariati la institutia dumneavoastra", a spus Dusa.

Constantin Nita, deputat PSD, a subliniat, la Realitatea TV, ca atata vreme cat Roberta Anastase conduce sedintele Camerei, Opozitia nu va participa la ele.

"Am anuntat inca o data ca atunci cand doamna Roberta Anastase conduce lucrarile, Opozitia nu va participa la lucrarile Parlamentului. Nu avem ce negocia, atata timp cat o lege extrem de importanta cum este Legea pensiilor a fost votata prin frauda. Opozitia participa insa la comisii, suntem prezenti in grupul parlamentar, discutam amendamente si proiectele de lege", a spus Nita, dupa ce Opozitia s-a retras de la lucrari.

Legat de sanctiunile cu care sunt amenintati, deputatul PSD a subliniat ca "oricum ni s-au taiat indemnizatiile, ce mai conteaza?".

Reprezentantii Puterii si cei ai Opozitiei s-au luat la cearta si luni, in debutul sedintei de plen a Camerei Deputatilor. Scandalul a izbucnit dupa ce presedintele Camerei, Roberta Anastase, a venit la prezidiu pentru a conduce lucrarile, iar liderii PSD si cei ai PNL au cerut ca sedinta sa fie condusa de altcineva.

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat luni, dupa sedinta Biroului Permanent, ca deputatii PSD nu vor participa la sedintele Camerei Deputatilor pana la demisia lui Anastase din functia de presedinte al acestui for legislativ.

Pe de alta parte, Mircea Toader, liderul PD-L din Camera Deputatilor, a anuntat ca "in regulament scrie ca exista posibilitatea taierii indemnizatiilor, daca se solicita apel nominal, iar parlamentarii nu sunt prezenti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#boicot Camera Deputatilor, #scandal camera deputatilor , #camera deputatilor