Sesiunea extraordinara ceruta de Opozitie pentru anularea unor legi din timpul lui Dragnea va incepe luni

Marti, 20 August 2019, ora 18:08
6468 citiri
Sesiunea extraordinara ceruta de Opozitie pentru anularea unor legi din timpul lui Dragnea va incepe luni
Foto: Facebook / Iulian Bulai

Presedintele Camerei Deputatilor convoaca Biroul Permanent al Camerei pentru luni, avand in vedere cererea privind sesiunea extraordinara. Ciolacu: Le sugerez colegilor din opozitie sa isi faca mai bine temele cand inainteaza astfel de propuneri

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a anuntat ca va convoca Biroul Permanent al Camerei pentru luni, pentru a stabili programul de lucru, avand in vedere cererea depusa de PNL, USR, PMP si PRO Romania privind sesiunea extraordinara.

"Pe de alta parte, le sugerez colegilor din opozitie ca, din respect pentru cetateni si pentru aceasta institutie, sa isi faca mai bine temele atunci cand inainteaza astfel de propuneri. Ar fi cea mai buna cale pentru a preintampina anumite situatii jenante", a aratat Ciolacu.

"Avand in vedere depunerea cererii de intrunire a Camerei Deputatilor in sesiune extraordinara, in intervalul 26-30 august 2019, am decis convocarea sedintei Biroului permanent al Camerei pentru luni, 26 august, de la ora 12:30, in vederea stabilirii proiectului programului de lucru in aceasta perioada", se arata intr-un comunicat de presa transmis, marti, de presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu.

Sedinta de plen a Camerei Deputatilor va avea loc incepand cu ora 14:00, pentru aprobarea ordinii de zi si a programului sesiunii extraordinare.

Mai mult, acesta le-a si trimis deputatilor un SMS prin care ii anunta ca "exista posibilitatea convocarii Camerei Deputatilor in sesiune extraordinara in data de 26 august, ora 14:00, pentru perioada 26-30 august 2019", arata deputatul USR Iulian Bulai.

"Pe de alta parte, le sugerez colegilor din opozitie ca, din respect pentru cetateni si pentru aceasta institutie, sa isi faca mai bine temele atunci cand inainteaza astfel de propuneri. Ar fi cea mai buna cale pentru a preintampina anumite situatii jenante asa cum sunt, din pacate, cele din aceasta adresa in care solicita dezbaterea in sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor a unui proiect de lege care este de competenta Senatului ca prima Camera sesizata (L 333/2019) ", arata Ciolacu.

Conform sursei citate, referitor la amnistie si gratiere, o simpla consultare pe site-ul Camerei a fisei acestui proiect de lege ar fi fost lamuritoare pentru a constata ca termenul pentru depunerea raportului este 4 septembrie 2019, adica in prima saptamana a sesiunii ordinare a Camerei.

"In plus, asa cum am transmis in repetate randuri, imi doresc ca la orice dezbatere cu privire la justitie sa fie prezente in mod obligatoriu institutiile implicate, asociatiile magistratilor si societatea civila", spune Marcel Ciolacu.

El sustine ca abrogarea in totalitate a OUG 114, in sensul dorit de opozitie, ar avea un impact social extrem de negativ pentru milioane de romani.

"Astfel, reprezentantii partidelor de opozitie ar trebui sa clarifice pana la inceputul sesiunii extraordinare daca sunt de acord sa nu mai creasca pensiile de la 1 septembrie, daca vor sa fie taiate salariile din constructii la fel cum s-au exprimat deja pentru sectorul IT, daca vor sa dea frau liber cresterilor de preturi la gaze naturale si energie electrica pentru populatie sau daca vor ca peste un milion de romani carora le-a fost restituita taxa auto sa fie nevoiti sa o inapoieze statului. Toate acestea erau prevederi din OUG 114", arata Ciolacu.

Presedintele Camerei Deputatilor adauga ca, in legatura cu abrogarea legii recursului compensatoriu, le aduce aminte colegilor din opozitie ca acesta a fost un proiect initiat de fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna, in timpul Guvernului Ciolos, ca urmare a angajamentelor statului roman de rezolvare a problemelor conditiilor din penitenciare care au facut obiectul unor condamnari repetate la CEDO.

"Am incredere ca membrii opozitiei vor analiza cu seriozitate toate aceste aspecte, vor renunta la calculele politice personale si vor da dovada de responsabilitate, astfel incat in sesiunea extraordinara de saptamana viitoare sa avem o dezbatere consistenta cu rezultate concrete in beneficiul romanilor", mai spune Ciolacu.

Liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan, a anuntat ca PNL, USR, PMP si Pro Romania au depus o solicitare pentru organizarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputatilor. "Sensul acestei sesiuni extraordinare este exact anularea unor instrumente pe care oricand persoane cu probleme in justitie pot sa le foloseasca, instrumente care afecteaza direct viata de zi cu zi a romanilor", a declarat Raluca Turcan.

"PNL, USR, PMP si Pro Romania au depus astazi solicitare in scris pentru sesiune extraordinara in Camera Deputatilor. PNL ramane consecvent celor sustinute de la OUG 13 incoace, si anume ca amnistia, gratierea si alte instrumente aflate la dispozitia coruptilor din PSD trebuie anulate. Sensul acestei sesiuni extraordinare este exact anularea unor instrumente pe care oricand persoane cu probleme in justitie pot sa le foloseasca, instrumente care afecteaza direct viata de zi cu zi a romanilor", a declarat, marti, Raluca Turcan.

Ea a spus ca formatiunile mentionate cer sesiune extraordinara pentru a anula toate aceste lucruri.

"Este un pas necesar pentru recastigarea increderii oamenilor in Parlamentul Romaniei, Parlament pe care Liviu Dragnea si PSD l-au utilizat excesiv pentru problemele lor personale din justitie. Este o provocare pentru toti liderii politici responsabili. O provocare si pentru Viorica Dancila, care spune ca nu e ca Liviu Dragnea! O provocare si pentru Calin Popescu Tariceanu, care spune ca vrea o justitie depolitizata!", a mai spus Turcan.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#sesiune extraordinara Parlament , #camera deputatilor
Comentarii
Poza Te-o
Te-o
rank 5
Poza movici
movici
rank 5
Te pui cu Pisdistii? Ce mie Ciolacul sau Draknea Viorica sau Fi-rea?