Zgonea, seful Camerei: Astept ca Ponta sa-mi spuna ce doreste de la Parlament

Marti, 03 Iulie 2012, ora 23:05
5046 citiri
Zgonea, seful Camerei: Astept ca Ponta sa-mi spuna ce doreste de la Parlament
Foto: Realitatea Tv

Valeriu Zgonea a fost votat, marti seara, in unanimitate, in functia de presedinte al Camerei Deputatilor, dupa ce Plenul Camerei a votat revocarea Robertei Anastase din aceasta functie.

Imediat dupa aflarea votului, Zgonea le-a multumit colegilor, dar si lui Adrian Sbaru, cel care in ziua de 23 decembrie 2010, in timp ce deputatii dezbateau o motiune de cenzura depusa impotriva Guvernului Boc, s-a aruncat de la balconul Parlamentului.

Noul presedinte al Camerei a precizat ca miercuri va avea o discutie cu premierul Victor Ponta pentru a vedea cum doreste acesta sa fie condus Parlamentul.

"Maine astept ca presedintele PSD sa imi spuna ce doreste domnia sa ca premier al Romaniei de la Parlament asa incat doi oameni din aceasi generatie sa construim o noua Romanie moderna. Eu sper ca inainte de sedinta de Guvern sa am o discutie cu premierul", a declarat Zgonea.

El a precizat ca nu va fi arogant in functia de sef al Camerei. "Sper sa ma ridic la inaltimea votului pe care l-am avut azi de la colegii mei, sigur nu voi fi un presedinte care sa fie arogant, care sa aiba doar eu dreptate si sa nu asculte cetateanul care prin vocea deputatului, indiferent de culoarea lui politica, da un mesaj si spune ceva in plen. Trebuie sa readucem credibilitatea in plenul Parlamentului", a punctat social-democratul.

Zgonea a mai declarat ca ii pare rau de starea in care Roberta Anastase a adus Parlamentul.

"Imi pare rau ca o colega de generatie si regret enorm ca o prietena pe care o cunosc de aproape 17 ani si care am plecat pe drumuri diferite a adus institutia Parlamentului intr-o situatie atat de delicata si de aceea am spus azi in plen ca le mulumesc oclegilor incepand de la UDMR, grupului minoritatilor, grupului progresist, grupului liberal si grupului social-demcorat pentru participarea de azi. Este un castig al tuturor celor care in ultimii ani au aratat ca aceasta institutoe a fost condusa cu ingamfare, cu dispret fata de oameni si cu aroganta", a declarat el.

In ceea ce priveste contestarea PDL la CCR a alegerii sale la sefia Camerei, Zgonea a raspuns ca este un drept constitutional al PDL si el nu le poate contesta democrat-liberalilor acest drept.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Valeriu Zgonea Camera Deputatilor, #Zgonea Ponta Parlament , #camera deputatilor