Zgonea: CCR va da sigur un aviz pe suspendare in 24 de ore

Joi, 05 Iulie 2012, ora 10:07
2156 citiri
Zgonea: CCR va da sigur un aviz pe suspendare in 24 de ore
Foto: Realitatea TV

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca CCR va da un raspuns in 24 de ore pe marginea cererii de suspendare a lui Traian Basescu, refuzand sa comenteze varianta in care Curtea Constitutioanala nu s-ar pronunta in acest sens.

Deputatul PSD a spus, joi dimineata, ca CCR va pronunta un punct de vedere in termen util, dupa citirea cererii parlamentarilor USL, din plenul celor doua Camere. Zgonea s-a plans insa ca este pus intr-o situatie penibila de intrebarile jurnalistilor.

"Cand plenul va vota, atunci putem sa vorbim. Dumneavoastra ma puneti pe mine intr-o situatie penibila, ca presedinte al Camerei, sa va raspund la ceva ce plenul nu a decis! Nu pot asa ceva!

"(...) Mergeti intr-o supozitie pe care eu nu o cred in acest moment. CCR este o Curte Constitutionala ca toate curtile din Europa, bine pregatita si solida, si va da punctul sau de vedere pana maine sau pana poimaine sau cand va decide Parlamentul cu celeritate si va fi supus la vot. Eu nu pot sa anticipez in acest moment termenul", a precizat Zgonea, raspunzand intrebarilor jurnalistilor.

Liderul Camerei Deputatilor a continuat explicand ca, "in momentul in care plenul va vota, atunci putem sa vorbim" despre avizul Curtii Constitutionale.

Totodata, Valeriu Zgonea a spus ca, incepand de miercuri, procedural, CCR nu se mai poate pronunta din punct de vedere juridic pe proiectele de hotarari politice pe care le ia Parlamentul, completand ca "Curtea Constitutionala revine acum in haina sa constitutionala".

Antonescu: Parlamentul va vota suspendarea lui Basescu si fara avizul CCR

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat anterior ca va propune un termen de 24 de ore Curtii Constitutionale, in care aceasta se poate pronunta pe marginea cererii de suspendare a lui Traian Basescu, dar ca Parlmentul va vota suspendarea si in lipsa acestui aviz.

Presedintele Senatului a mai spus ca, dupa citirea cererii de suspendare a presedintelui, "este sesizata CCR, se cere un aviz consultativ, se cere un termen, dupa care se cere avizul, urmeaza a doua sedinta", in care se dezbate si apoi se voteaza suspendarea presedintelui.

"Vom propune un termen de circa 24 de ore, astfel incat vineri, in partea a doua a zilei, sa putem avea avizul, indiferent daca e favorabil sau nu. Solicitarea unui termen care este prevazuta in regulamentele celor doua Camere nu afecteaza autonomia Curtii", a sustinut Crin Antonescu, care a adaugat ca "sigur ca vom continua procedura si fara avizul Curtii".

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Zgonea aviz CCR Basescu, #CCR aviz suspendare Basescu, #USL suspendare Traian Basescu, #CCR procedura suspendare Basescu, #Antonescu aviz CCR Basescu , #camera deputatilor