Comisiile pentru cultura din Parlament dezbat rapoartele de activitate ale TVR si Radioului public

Joi, 08 Aprilie 2021, ora 07:55
2008 citiri
Comisiile pentru cultura din Parlament dezbat rapoartele de activitate ale TVR si Radioului public
Doina Gradea, sefa TVR/Heptaphoto

Comisiile pentru cultura ale Camerei Deputatilor si Senatului urmeaza sa dezbata, joi, o serie de rapoarte de activitate ale Societatii Romane de Televiziune si Societatii Romane de Radiodifuziune.

Potrivit ordinii de zi, joi vor fi dezbatute rapoartele de activitate ale SRTv si SRR pe anii 2017, 2018 si 2019.

Potrivit unor surse politice, coalitia de guvernare a decis, marti, ca in aceasta saptamana sa fie respinse rapoartele de activitate ale SRR si SRTv in Comisiile reunite de cultura ale Parlamentului. Saptamana viitoare, aceste rapoarte de activitate ar urma sa fie respinse si in plenul comun.

Ca urmare, vor fi revocati din functie si presedintii-directori generali ai televiziunii publice si radioului si vor fi numiti sefi interimari la cele doua institutii, au precizat sursele citate.

Partidele din coalitie urmeaza ca pana luni sa finalizeze si proiectul de lege potrivit caruia vor fi separate functiile de director general de cel de presedinte al Consiliului de administratie la cele doua societati media. Dupa ce acest proiect va fi adoptat in Parlament, vor fi alese noile conduceri ale SRTv si SRR.

#stiri politica, #TVR, #comisie parlamentara, #cultura, #Doina Gradea TVR , #camera deputatilor