Deputatii au adoptat a treia oara Statutul magistratilor

Miercuri, 16 Mai 2018, ora 12:37
2383 citiri
Deputatii au adoptat a treia oara Statutul magistratilor

Camera Deputatilor a adoptat miercuri, pentru a treia oara, Statutul magistratilor, singura dintre Legile Justitiei care nu a ajuns inca la promulgare, la presedintele Klaus Iohannis.

Actul normativ a fost adoptat cu 181 de voturi "pentru", 74 de voturi "impotriva" si 5 abtineri, transmite News.ro.

Camera Deputatilor este prima sesizata, legea urmand ca modificarile la Legea 303/2004 sa intre si din nou la comisia speciala pentru Legile Justitiei, care va da alt raport necesar votului din Senat, camera decizionala.

Dupa adoptarea in Senat, este posibil ca Opozitia sa atace din nou legea la CCR.

Pe 10 mai, Comisia Iordache a modificat din nou definitia erorii judiciare, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale cateva articole din Legea 303/2004.

Primele doua legi au fost atacate de Iohannis la CCR

Primele doua Legi ale Justitiei au trecut de controlul CCR cerut de Opozitie si au ajuns la Cotroceni.

Saptamanile trecute, Iohannis a atacat si el la CCR modificarile Parlamentului la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, dar si la Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Asta dupa ce presedintele a anuntat ca trimite la Curtea Constitutionala intregul pachet al Legilor Justitiei si sesizeaza si Comisia de la Venetia, el adresand si un apel CCR sa nu se grabeasca si sa conlucreze cu organismul european.

Citeste si:
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Sursa: Ziare.com
Comentarii