Ziare.com

Deputatii au adoptat si ultimele doua Legi ale Justitiei, cand toata Romania era cu ochii pe rege - filmul unei zile negre de 13

de Irina Olteanu
Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 21:06

   

Deputatii au adoptat si ultimele doua Legi ale Justitiei, cand toata Romania era cu ochii pe rege - filmul unei zile negre de 13
Inca o zi neagra in Parlamentul Romaniei. Deputatii au profitat ca atentia intregii tari a fost azi atintita asupra regelui Mihai, care s-a intors pentru ultima data in Romania, si au votat si celelalte doua legi privind Justitia - 304/2004 referitoare la organizarea judiciara si 317/2004 privind functionarea CSM.

Au fost voturi 177 pentru si 79 impotriva la Legea 304 si 177 voturi pentru si 78 impotriva la Legea 317, intr-o sedinta de plen ce a durat aproape 11 ore.

Camera Deputatilor este prima camera sesizata, astfel ca cele doua legi urmeaza sa ajunga la Senat pentru votul final. Cel mai probabil, acest lucru se va intampla luni, in acelasi timp cu Legea 304, privind Statutul magistratilor, prima din pachetul Legilor Justitiei. Amintim ca aceasta a primit deja votul deputatilor, luni, pe furis si in viteza.

Toate cele trei legi au fost adoptate, in ciuda unor critici vehemente venite din multe directii: Opozitie, zecile de mii de romani iesiti in strada, magistrati, experti ai Comisiei Europene, numerosi ambasadori straini.

Pe parlamentarii Puterii nu i-a facut sa dea inapoi nici faptul ca Grupul de state impotriva coruptiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a decis sa ceara Romaniei sa prezinte informatii in legatura cu modificarile la Legile Justitiei, care sa fie analizate la reuniunea din martie, decizie fara precedent a grupului.

Tot azi, Camera Deputatilor a adoptat si legea de aprobare a ordonantei care prevede introducerea sistemului Split TVA. Legea a primit 163 de voturi "pentru" si 95 "impotriva".

OUG trecuse saptamana trecuta de Senat, iar Camera era for decizional, asa ca acum legea merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

De remarcat este insa ca, pe tot parcursul zilei, televiziunile de stiri au relatat doar evenimentele care au avut legatura cu aducerea regelui Mihai in tara.

Au fost date foarte putine detalii despre ceea ce se intampla in Parlament, si acelea cu intarziere. Nici macar momentul in care cele doua Legi ale Justitiei au primit votul final in Camera Deputatilor nu a fost relatat.

Ziare.com a transmis principalele momente si declaratii in format LIVE text:

21:06 - A fost votata si Legea 317/2004, privind functionarea CSM, cu 177 voturi pentru, 78 impotriva. Un deputat nu a votat. Si-au exprimat votul 257 de deputati.

20:40 - Microfonul a fost recuperat, votul nominal pe Legea 317 continua.

20:38 - Deputatii Opozitiei fac scandal. S-au ridicat din banci si unul dintre ei a luat microfonul secretarului de sedinta care citeste numele parlamentarilor pentru vot.

20:37 - A inceput votul pentru Legea 317/2004, privind CSM.

20:35 - Legea 304/2004, privind organizarea judiciara a fost adoptata de Camera Deputatilor cu 177 voturi pentru, 79 impotriva. Un deputat nu a votat. In sala au fost prezenti 257 de alesi.

20:05 - A inceput votul pentru Legea privind organizarea judiciara.

19:52 - S-a votat si proiectul de Lege pentru aprobarea ordonantei de urgenta a Guvernului nr.70/2017 privind modificarea si completarea Legii nr.160/1998 pentru organizarea si exercitarea profesiunii de medic veterinar. Au fost 152 voturi pentru si 110 impotriva.

19:50 - Proiectul de lege pentru aprobarea ordonantei de urgenta a Guvernului nr.38/2017 privind modificarea si completarea Legii educatiei fizice si sportului nr.69/2000 a fost votat in unanimitate.

19:48 - Opozitia acuza ca "PSD a pus o povara pe tot ceea ce inseamna mediul privat".

19:44 - A fost adoptat si proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr.23/2017 privind plata defalcata a TVA. Au fost 163 pentru si 95 impotriva. Camera Deputatilor este camera decizionala.

19:42 - Se incepe cu proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2018. Proiectul a fost adoptat cu 170 voturi pentru si 81 impotriva.

19:38 - Pauza a luat sfarsit, incepe votul final. Sistemele de vot electronic nu au fost reparate, astfel ca votul final pe Legile Justitiei va fi nominal. La celelalte proiecte votul va fi prin ridicare de maini.

19:18 - S-au incheiat dezbaterile si pe acest proiect. S-a luat o pauza de 15 minute, iar apoi urmeaza votul final pe legile dezbatute in cursul zilei de azi.

19:11 - Se mai dezbate un proiect de lege privind majorarea salariilor celor care nu au avut cresteri in acest an.

19:10 - S-au incheiat si dezbaterea si votul pe articole la Legea 317/2004.

18:52 - La fel ca la Legea 303, privind organizarea judiciara, si la Legea 317 votul pe articole se face la foc automat.

18:25 - S-au terminat dezbaterile, s-a trecut la votul pe articole.

17:57 - Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa: "Permiteti-i prostului Bacalbasa sa explice ce se petrece aici in aceasta clipa. Si ca sa intelegem ce se petrece aici, dati-mi voie sa omagiez clarviziunea si curajul din acest weekend a presedintelui SUA, Donald Trump, care a dezvaluit reteaua de paianjen interntionala a banditismului numit hastag rezist. Vedem aici zbaterile viperelor unui sistem ocult si ultimile bale sangeroase ale Monicai Macovei si banditismului ei din justitie. Fratilor, va felicit pentru curaj si clariviziune, dati-i inainte!".

17:53 - Catalin Predoiu, deputat PNL: "La aceasta lege ati votat 18 articole pe ora. Asta nu e legiferare, e vandalizare. Nu aveati timp sa cititi aceasta lege. Totul a pornit de la un vis al domnului Toader: sa ia Inspectia Judiciara. Ceea ce faceti azi este o prostie."

17:42 - S-au votat timpii pentru dezbaterile generale, fiind la fel ca la Legea 303: 5 minute pentru fiecare grup parlamentar, 2 minute pentru neafiliati, iar pentru amendamente s-au alocat 30 de minute.

17:40 - Florin Iordache citeste raportul proiectului de lege.

17:32 - Incep dezbaterile la Legea 317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii, a treia din pachetul Legilor Justitiei.

17:31 - Dezbaterea si votul pe articole la Legea 304/2004 s-au incheiat. Nu au fost aprobate alte amendamente fata de cele adoptate in comisia speciala.

16:55 - Se voteaza la foc automat, prin ridicare de mana.

"Cine este pentru? 164. Impotriva? 48. Abtineri? 23. Colegi care nu opteaza? Adoptat!", anunta rand pe rand Gabriel Vlase.

Un deputat al Opozitiei vine la microfon: "Prin noul regulament publicat azi in Monitorul Oficial ati eliminat votul pe articole. Ati scris o procedura proasta, macar respectati-o. Asta era un articol fara amendamente", a sustinut reprezentantul Opozitiei.

"A-ncercat si el", a replicat presedintele de sedinta, mergand mai departe cu votul pe articole.

16:30 - Timpul alocat pentru dezbaterea amendamentelor s-a terminat si se trece la votul lor.

15:47 - Se reia sedinta. Gabriel Vlase anunta ca sistemul electronic de vot nu functioneaza, astfel ca, in cazul in care nu se remediaza pana la votul final, acesta se va face prin apel nominal.

15:40 - Liderul eurodeputatilor social-democrati romani, Viorica Dancila, sustine intr-un comunicat ca modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor introduce prevederi similare Regulamentului de Procedura al Parlamentului European, care au menirea de a da cursivitate procesului legislativ, informeaza News.ro.

15:25 - Deputatul USR Stelian Ion scrie pe Facebook ca a aflat ca maine, de la ora 11:00, in Comisia Iordache se vor macelari Codul Penal si Codul de Procedura Penala.15:00 - S-a luat o pauza de 20 de minute.

14:48 - Deputatul Robert Turcescu anunta ca "PMP se retrage de la simulacrul de vot privind Legile Justitiei".

14:43 - S-au incheiat dezbaterile generale, incep cele pe amendamente si articole.

14:34 - Intervine in cadrul dezbaterilor si presedintele comisiei speciale, Florin Iordache.

"Am intervenit pentru ca s-au spus foarte multe neadevaruri. Ne dorim o justitie independenta si, de aceea, am facut aceasta comisie speciala. Ce ne dorim noi este o reala depolitizare. A existat o dezbatere reala, veti putea sa contestati aceste legi. Noi vom demonstra ca avem dreptate.

Am participat si la elaborarea celor patru Coduri si printr-o dezbatere reala am luat cea mai buna decizie. Va deranjeaza ca am stabilit un termen maximal pentru hotararile judecatoresti? Va deranjeaza ca vrem sa avem niste judecatori independenti?", a spus Iordache.


Foto: Captura Privesc.eu


14:27 - Stelian Ion, deputat USR, spune ca cei de la Putere nu au reusit in ianuarie sa isi realizeze cea mai apriga dorinta si incearca asta acum.

"Dorinta cea mai apriga pe care ati avut-o in ianuarie nu s-a putut realiza prin OUG si ati ajuns sa dati aparenta unei asa-zise dezbateri parlamentare. 6 mii de magistrati spun NU acestui proiect, CSM spune NU, Comisia Europeana spune NU, GRECO a spus foarte clar ca vor sa vada aceste proiecte pentru ca sunt ingrijorati", a spus deputatul.

14:22 - Din partea grupului parlamentar PNL a luat cuvantul deputatul Catalin Predoiu. Acesta acuza faptul ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu e prezent la dezbateri.

"Faptul ca ministrul Justitiei nu este azi aici sa isi asume ceea ce urmeaza sa votati spune multe. Vreau sa va transmit un mesaj. Este ceva ce nu veti putea modifica: spiritul de independenta al magistratilor", a spus el.

14:17 - S-au votat timpii pentru dezbaterile generale: 5 minute pentru fiecare grup parlamentar, 2 minute pentru neafiliati, iar pentru amendamente s-au alocat 30 de minute.

14:11 - In replica, Iordache spune ca deputatul PSD a fost desemnat de el sa citeasca raportul.

14:10 - Deputatul PSD Gilia Claudia a citit raportul, iar USR a contestat afirmand ca acest lucru trebuia facut de presedintele Comisiei, Florin Iordache.

14:08 - Deputatul PNL Ioan Cupsa a solicitat retrimieterea la Comisia Iordache a raportului pe Legile Justitiei pentru ca, afirma el, exista neclaritati si necorelari de texte, precum si prevederi neconstitutionale. Plenul a respins prin vot cererea.

14:07 - Au inceput dezbaterile la Legile Justitiei. S-a inceput cu Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciara.

14:06 - Grupul parlamentar PNL cere o pauza de 30 de minute inainte de dezbaterea Legilor Justitiei. Se spune votului, insa este respinsa.

14:03 - Plenul dezbate acum proiectul de Lege privind aprobarea OUG nr.47/2017 pentru prorogarea unui termen si pentru modificarea art.13 alin. (1) lit.b) din Legea nr.232/2016 privind industria nationala de aparare.

13:20 - Se dezbate acum proiectul de Lege privind aprobarea OUG nr.71/2017 pentru modificarea si completarea ordonantei Guvernului nr.42/2004 privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor.

13:15 - Raluca Turcan anunta ca modificarile Regulamentului Camerei Deputatilor au fost publicate in Monitorul Oficial. Astfel, Legile Justitiei pot fi votate acum rapid de catre PSD, ALDE si UDMR.

13:09 - Vicepresedintele Florin Iordache preia presedintia sedintei de plen.

Grupul PNL propune retrimiterea la comisie a propunerii legislative privind Educatia Fizica. Propunerea e respinsa prin vot.

Se trece la un alt punct de pe ordinea de zi - un proiect ce vizeaza validarea mandatelor alesilor locali.

12:52 - Proiectul merge la vot final.

Se continua cu celelalte proiecte de pe ordinea de zi. O ordonanta care vizeaza educatia fizica in scoli este trecuta ca fiind in procedura de urgenta, asa ca fiecare grup are dreptul la o singura interventie de la microfon, precizeaza presedintele de sedinta.

12:37 - Deputatul PNL Bogdan Hutuca spune ca plata defalcata a TVA "este una dintre cele mai mari aberatii fiscale de la taxa pe stalp".

12:33 - Opozitia anunta ca va vota impotriva Split TVA.

12:20 - Este dezbatut acum proiectul de Lege pentru aprobarea OUG nr.23/2017 privind plata defalcata a TVA.

12:09 - Eugen Nicolicea a luat cuvantul pentru a explica modificarea regulamentului, dar este fluierat din nou de deputatii USR.

12:08 - Deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu si-a pus o cruce rosie pe gura si a acuzat PSD de comportament dictatorial.

12:05 - Deputatul PNL Raluca Turcan: "Azi, PSD, ALDE si UDMR au creat cadrul ca un grup de interese cu comportament infractional sa decida dupa bunul plan pentru a-si salva pielea de propriile dosare in fata Justitiei".

12:04 - Regulamentul Camerei Deputatilor a fost modificat. Au existat 176 voturi pentru, 88 impotriva, 3 abtineri, iar un deputat nu a votat. In sala sunt prezenti 268 de deputati. Astfel, in urma acestei modificari, timpii de dezbatere a unui act normativ in acest for au fost redusi semnificativ.


Foto: Captura Privesc.eu


11:59 - Se supune la vot solicitarea Ralucai Turcan, insa este respinsa. Asadar, votul va fi electronic.

11:58 - Raluca Turcan solicita ca votul final sa fie dat prin apel nominal.

11:40 - Sedinta de plen s-a suspendat pentru 5 minute. La ora 11.45 se va da votul final pe modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor.

11:34 - A luat cuvantul Eugen Nicolicea, din sala se aud fluieraturi.

11:22 - Gabriel Vlase ii taie microfonul, dar apoi este lasat sa isi continue discursul.

11:21 - Catalin Drula, deputat USR: "Hai sa nu ne mai dam dupa deget. V-ati enervat ca ati stat 11 ore saptamana trecuta si dati in cap procedurii".

11:12 - "Acest regulament este in vigoare de 23 de ani. Sunt convins, si nu o spun cu ironie, ca foarte multi dintre cei care se afla in sala nu stiu despre ce este vorba.

In regulament se scrie ca modificarile trebuie distribuite deputatilor cu cel putin 3 zile inainte de vot. L-ati dat in urgenta. Nu inteleg care este urgenta. Doamnelor si domnilor deputati, nu votati ca oile lui Daea!", a declarat deputatul PMP Robert Turcescu.

11:04 - Incepe votul pentru modificarea regulamentului Camerei Deputatilor.

10:55 - Raluca Turcan cere schimbarea ordinii de zi, astfel incat TVA Split sa fie mutata la inceput, ca sa se poata dezbate "lejer, serios, temeinic", inainte de modificarea regulamentului prin care nu se vor mai vota amendamente.

Presedintele de sedinta ii spune ca s-a votat deja ordinea de zi. "Plenul e suveran, a decis o data acest lucru", spune el, refuzand sa supuna la vot cererea liderului deputatilor PNL.

10:53 - Corneliu Bichinet (PMP) -"Articolul invocat de mine tine de bunul simt", spune el referindu-se la Raluca Turcan.

"Nu te nasti femeie, devii. Nu te nasti politician, devii. Doamna Turcan vine spre microfon ca vrea sa fie privita. Am privit-o, dar dincolo de asta nu am inteles nimic. Va rog sa stopati ca in Parlament sa se instaleze anarhia. Saptamana trecuta cineva a venit cu tignal".

Vlase ii da dreptate si anunta ca reduce numarul de interventii.

10:52 - Cristian Ghinea (USR): "Sunteti pe cale sa schimbati o norma procedurala care dateaza din 1994. Va intreb daca va simtiti bine in pielea dvs?"

I se taie microfonul inainte sa se pronunte pe procedura.

10:47 - Deputatul PNL Gabriel Andronache reclama noi incalcari ale regulamentului, subliniind ca pe ordinea de zi exista propuneri cu doua rapoarte. El cere retrimiterea la comisii, conform regulamentului.

In plus, "ordinea de zi nu poate fi completata daca nu exista acordul unanim al liderilor de grup", subliniaza el, "s-a produs un abuz de procedura, in mod evident".

"Plenul este suveran", i-a replicat Vlase.

10:45 - Legea privind liceul din Targu Mures nu are raport inca, de aceea nu poate fi supusa la vot, mai ales ca este un subiect delicat, subliniaza un deputat al Opozitiei. Se cere scoaterea de la vot a tuturor proiectelor care nu au raport, potrivit regulamentului.

I se spune ca plenul s-a pronuntat deja pe ordinea de zi.

10:44 - Deputatul PNL Florin Roman spune ca asistam la o inovatie in Parlament, cu doua voturi finale in aceeasi zi. Roman acuza Puterea ca vrea sa lipeasca scotch pe gura, lipindu-si o bucata pe gura in mod ostentativ.

10:41 - Liderul deputatilor PSD, Ioan Munteanu, anunta modificarea regulamentului Camerei Deputatilor si precizeaza ca azi se voteaza si TVA Split, subliniind si alte modificari ale ordinii de zi, pe care liderii grupurilor Opozitiei le-au respins anterior prin vot, in comitetul liderilor.

Munteanu cere la 11:30 primul vot final, al doilea urmand sa aiba loc dupa epuizarea ordinii de zi.

Propunerile liderului PSD sunt supuse la vot si sunt adoptate cu 175 voturi pentru, 74 impotriva si 3 abtineri. Trece la vot si modificarea ordinii de zi.

10:37 - Vlase ii da replica lui Turcan, spunandu-i ca are o problema de ordin personal cand cere sistarea sedintei in memoria regelui Mihai si o supune la vot. Propunerea e respinsa.

Si a doua propunere pica la vot.

10:35 - Raluca Turcan invoca regulamentul Camerei cerand sistarea sedintei pentru a fi in acord cu ce simt romanii fata de fostul suveran.

A doua propunere pe care o face este sa nu se accepte nicio propunere de modificare a ordinii de zi, cum este cea facuta azi de liderul PSD, in comitetul liderilor. "Astazi, liderii PNL, USR si PMP au fost impotriva modificarii ordinii de zi, tot ce veti face astazi este cu incalcarea regulamentului. Va rog sa supuneti la vot! E nefiresc sa va bateti joc de democratie", spune Turcan.

10:32 - Deputatul PNL Raluca Turcan, liderul de grup, intervine pe procedura, subliniind ca deputatii nu au primit toate documentele. Ea cere un moment de reculegere pentru regele Mihai, dupa care intreaba unde este Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor. I se taie microfonul.

10:31 - Incepe sedinta. Din din 328 de deputati sunt prezenti 231, anunta vicepresedintele Gabriel Vlase, cel care conduce sedinta.

Citeste si:Cum politizeaza PSD pe sest Inspectia Judiciara si cum foloseste moartea regelui pentru a trece toate Legile JustitieiCiteste mai multe despre:

Pe ordinea de zi se mai afla multe alte proiecte, ordonante, dar si o cerere de reexaminare din partea presedintelui Romaniei, referitoare la o ordonanta ce vizeaza impozitarea celor care obtin venituri suplimentare in urma dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale.

Opozitia sustine ca Puterea forteaza cadrul legal in vigoare.

Deputatul PNL Lucian Bode a relatat marti pentru Ziare.com cum i s-a "pus pumnul in gura" Opozitiei in comisia pentru Transporturi si ne-a dezvaluit inca de ieri ca pe ordinea de zi se va afla astazi proiectul ce vizeaza direct UDMR, dar si controversata modificare de regulament care ar urma sa fie rapid publicata in Monitorul Oficial.

Citeste si: Ceausescu ar fi mandru de PSD: Opozitiei i s-a pus pumnul in gura in Comisia de Transporturi. Unde sunt autostrazile despre care vorbim?

La randul sau, deputatul USR Tudor Benga spune ca daca PSD "executa planul" pe care il are, atunci astazi "vom asista la cel mai grav abuz de procedura parlamentara din aceasta legislatura", pentru ca modificarea de regulament propusa a primit raport de respingere in comisie si "in mod normal nu are cum sa iasa adoptata astazi din plen".

"Dar tovarasul Nicolicea este notoriu pentru incalcarea sistematica a regulamentului", a comentat Benga, subliniind "zecile de abuzuri" comise de PSD la dezbaterile de marti din comisii pe marginea legii bugetului.

"Amendamentul, si dreptul de a-l depune, sustine si vota, e printre instrumentele de baza prin care noi va putem reprezenta. Iar PSD-ul e pe cale sa ne reduca drastic acest drept. Vom face tot ceea ce ne sta noua in putinta pentru a opri aceste abuzuri, dar e imperios necesar de inteles ca PSD-ul nu mai joaca de mult in interiorul regulilor", a mai scris deputatul USR.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 53497 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
68 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce draknea sunt PNL ,USR in Parlament? DE CE NU se FACE Boicot?

Salut!

Sunt doar 2 cai de lupta impotriva Ciumei Rosii din Romania!

1.BOICOTUL Parlamentar facut de Opozitie!
2.Mobilizarea Masiva a Populatiei si Actiuni Majore!
Navalit in Parlament!!!
Restul sunt povesti!
Comunismul a fost instaurat cu "bata"/tancul ,cu bata se elimina!

Apropo:Napoleon satul de Coruptia din Parlamentul Francez (Adunarea Nationala)a pus tunurile pe ei!La propriu!Zburau "alesii" pe geamuri!La 18 Brumar 1799(pentru cine stie...),9-10 Noiembrie 1799.

Stima,
gg

 

Zi de foc? Si-a dat penalul dragnea foc la caruta?

E o zi neagra, de doliu: 13, la fel ca OUG 13:-(
+Romanii isi vor conduce ultimul rege, Regele Mihai, pe ultimul drum+
+In acelasi timp statul paralel si penal = dragnea+tradiceanu ingroapa statul de drept+

 

bah tu esti somer

bah tu esti somer ,assistat social prin vest ? mai posteaza omul ,dar unii dintre voi ,mai ales astia ushiti din tara non-stop .... postati de pomana , sunteti minoritari... moi astia dintara mai muncim ,nu o frecam ca voi... deaia e crestere economica in Romania... ala care munceste , careee cinstit nu il freca de legile justitiei...

 

Ei da, ce să spun...

...despre pesedeii care pentru 2 eugenii tasteaza 24/7 din subsolul de pe Kiseleff, spunand ca ei transpira la munca in USA, Canada... Ha !
Ba văd ca-ti pui si sigla PNL.

Asta e sfanta nerușinare a ciumei roșii.

au primit raspunsul pe masura... doar nu credeau

ca e acceptabil sa tina discurs din discurs din discurs fara a avea de spus nimic, numai de dragul de a bloca activitatea CD... gata baieti, cautati alta gaura legislativa...

sobolanii rosii maceleresc justitia....

si asta sub bagheta jegurilor securiste Draknea-Ciordache-Niculicea...Funeraliile criminalului ilici vor fi hulite vesnic de poporul roman

noua legislatie pare buna...ramane de vazut ...

sa dai termen pentru o judecata...mi se pare firesc...asa ceva e just...nu tii omul inchis sa cauti probe...
de asemenea nu mi se pare firesc...sa sara cu sabia asupra politistilor...si atacatorul sa fie in viata...pentru ca vezi doamne trebuie sa-i respectam drepturile ...iar politistul saracul ramane infirm pe viata...

Credibilitatea celor care vor

sa fie pereceputi drept unicii legitimati de catre romani ESTE NULA!

In numele acestei LEGITIMITATI pe care au prins-o bine si o folosesc cu disperare si fara niciun scrupul drept animalul de paza al propriilor interese si privilegii, nu celor ale Romaniei, DEMOCRATIA isi da obstescul sfarsit.

NU intamplator, odata cu intoarcerea, de-acum pentru intotdeauna, in tara, a Regelui Mihai!

Mizerabila si de neiertat vreodata aceasta suprapunere deliberata peste momentele de DEMNITATE ale tarii care si-a cautat cu disperare, jumatate de secol si basca pe deasupra, demnitatea, in pofida tuturor vitregiilor care s-au abatut asupra ei!

Domnilor si doamnelor care va straduiti sa ne convingeti cum stau lucrurile cu abuzurile savarsite de justitie, explicati-le romanilor, fara sa va incerce sentimentul de minimala jena, ca acele abuzuri sunt reglementate - gratie vigilentei, patriotismului si profesionalismului Puterii actuale - prin abuzuri si mai mari, intrucat sunt savarsite de la tribuna celui mai inalt for decizional al tarii - Parlamentul. (nici nu m-am mai obosit sa pun ghilimelele unde s-ar fi cerut, evident(z)a vorbeste de la sine.

Care Parlament nu o mai reprezinta si nu mai apartine Romaniei. Ii reprezinta pe L.Dragnea si C.P.Tariceanu si, asemenea lor, pe atat de multi impostori si hoti la drumul mare al tarii pe care au confiscat-o. Cu totul.

Dragei Lia_Stoenescu

Buna!

Din partea mea si a celor cu o minima inteligenta si perceptie a realitatii aveti toata stima si aprecierea pentru comentariul si verbul dvs. si nu numai in acest caz,in general chiar scrieti bine.
Asemenea Ina18,azi inca lipseste de pe forum...

Din partea celorlalti dupa cum usor puteti vedea , aveti uzual 2x 5 *.No more comments...

Cu drag,
gg

vorba multa, lia stoenescu

parlamentul este LEGITIM ales!
asa a vrut(si a iesit) populatia cu drept de VOT la momentul respectiv.
la viitoarele alegeri sa speram ca va iesi mai multa lume, pana atunci guverneaza/legifereaza cei alesi...mult si bine!:))

Cine va tine, mai "opozitionistilor" in sala

parlamentului ? Faceti greva parlamentara, parasiti sala, faceti cvorumul aleator, nu votati NIMIC, iesiti in strada si asociati-va romanilor carora le mai pasa de tara lor! Iesiti in frig, in fata cailor mafiei rosii, aveti imunitate parlamentara care va permite sa aparati protestantii de de furia militienilor socialistei lui dracnea.

Faceti ceva, nu va mai lamentati moale si fara vlaga!

21 000 000 euro zice olaf ca a furat dragnea .

vesti triste pt pesdeaua , nitulescu a adus si mai multe dovezi ca trldrumul este al ciuscarului .

sluga ciordache vrea sa ridice 'pragul' la 21 000 000 de euro ,dar sta in asteptare poate trebuie mai mult

domnule ce hoti im pesdeaua asta , extaordinar nu ti vine sa crezi .

Mare-i grădina!

Tot in această noapte se votează suspendarea lui Klaus, urmand ca duminică Dragnea să primească coroana!

desigur zi neagra...pentru ca e ...de doliu!

alo tovarasi si preteni,urmaritii penali tariceanu si liviu,....admiratori nevoie mare ai monarhiei,va calaresc pana la calendele grecesti sub obladuirea clasei muncitoare si a taranimii cooperatoare de ieri si de astazi si a telespectatorilor antenei grivco precum si a turmelor dezinteresate de romania!
traiasca unitatea de neclintit in jurul coalitiei!
propun desfiintarea opozitiei parlamentare care nu are nici o ...activitate,inafara de taiat frunze!

Ba Belinosule2007 !

Sa pupi mana belinosilor ca ti-au dat drumul.

Foarte bine !

sa voteze odata legile Justitiei si sa le inchida gura definitiv tefelistilor. Va dati seama ca odata trecute aceste legi, sponsori lui alde Sandi si brigada nu vor mai avea niciun interes sa plateasca anumiti indivizi care conduc manifestatiile neautorizate din piata ?

 

Fapte comunistoide, @ahmedinejad! (1)

Te citez: “Parlamentul este LEGITIM ales", “asa a vrut(si a iesit) populatia cu drept de VOT la momentul respectiv.

In numele acestei LEGITIMITATI pe care ne-o vari/ varati in ochi DOAR cand este vorba de parlamentarii votri, NICIODATA cand e vorba de ai opozitiei, deformati si calcati in picioare legitimitatea intregului Parlament.

In josul paginii, la 14:28, exista o postare de mult bun-simt a userului @v_sile, pe care o gardezi cu aroganta, cinism, jomanfisism si metode binecunoscute de abatere a atentiei de la VOT si modul oneros in care este DIRIJAT acesta de la cea mai “elevata" tribuna a tarii: Parlamentul Romaniei.

Pai hai sa revedem, conform desfasuratorului din articol, cum isi face Puterea de cap, dupa consacratul “Ciocul mic, ca acum noi suntem la putere! (mentionez ca nu reiau DECAT secventele care arata, cronologic, cum Opozitiei I SE RESPINGE orice propunere, I SE TAIE MICROFONUL,I SE REFUZA exact aceeasi LEGITIMITATE de care faceti voi caz.

………………………………………..

10:32 - Deputatul PNL Raluca Turcan, liderul de grup, intervine pe procedura, subliniind ca deputatii nu au primit toate documentele. Ea cere un moment de reculegere pentru regele Mihai, dupa care intreaba unde este Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor. I se taie microfonul.

10:37 - Vlase ii da replica lui Turcan, spunandu-i ca are o problema de ordin personal cand cere sistarea sedintei in memoria regelui Mihai si o supune la vot. Propunerea e respinsa.
Si a doua propunere pica la vot.

10:41 - Liderul deputatilor PSD, Ioan Munteanu, anunta modificarea regulamentului Camerei Deputatilor si precizeaza ca azi se voteaza si TVA Split, subliniind si alte modificari ale ordinii de zi, pe care liderii grupurilor Opozitiei le-au respins anterior prin vot, in comitetul liderilor.

10:45 - Legea privind liceul din Targu Mures nu are raport inca, de aceea nu poate fi supus la vot, mai ales ca este un subiect delicat, subliniaza un deputat al Opozitiei. Se cere scoaterea prin vot a tuturor proiectelor care nu au raport, potrivit regulamentului.
I se spune ca plenul s-a pronuntat deja pe ordinea de zi.

10:47 - Deputatul PNL Gabriel Andronache reclama noi incalcari ale regulamentului, subliniind ca pe ordinea de zi exista propuneri cu doua rapoarte. El cere retrimiterea la comisii, conform regulamentului.
In plus, "ordinea de zi nu poate fi completata daca nu exista acordul unanim al liderilor de grup", subliniaza el, "s-a produs un abuz de procedura, in mod evident".
"Plenul este suveran", i-a replicat Vlase.

10:52 - Cristian Ghinea (USR): "Sunteti pe cale sa schimbati o norma procedurala care dateaza din 1994. Va intreb daca va simtiti bine in pielea dvs?"

I se taie microfonul inainte sa se pronunte pe procedura.

Lia,in toata participatiunea fintei mele pentru ce

...militati, nu pot face altminterii decat sa va reproduc niscai versuri din Baudelaire, anume ca sa va invit la inadaptata, indaptarea, ireconcilierea aspiratiei cu conditia.
Glumind, reproduc inaintea marelui poet, cu cimilitura iscata din rus-plansu' nostru (caci nu cred decat in tristetea clown-ului, decat in morozitatea firasca a lui Louis de Funes, a seriozitatii greu de infruntat a lui Charles Chaplin) :
"Si-asa-i rau, si-asa ,nu-i bin,e, Cum o pui de-aiurea vine".
Suntem ajunsi in faza odioasa in care nici o alezgera nu-i acatarii.
Suntem nu slujiti, ci jefuiti de de slugi nevolnice.
La fel ca in '47, prin pe atunci intemnitare a intelighentiei romanesti, in iunie '90 s-a operat cu bata, "Moarte intelctualior".
A urmat tupeul, nerernicia, impostura diplomeor false.
Eu unul, am parasit tzara dupa "Multumim, dragi mineri".
Atunci am inteles ca pentru orice forma de gai,ndire evoluata era prea tarziu.
Am trudit sa redemiem 30 de ani, toti cei ce n-au consimtit decat cu de-a sila plecarii impiuse noua atunci si dezastrul ce i-a urmat in care insasi fiiceele, fiii minerilor de atunci cu ranga apararii democratiei,au iest la prodes. originale, au sfarsit prin a iesi la produs.
Pe masur ce trec anii, vad in acest site pe care l-amslujit dezinteresat si cu patrotica buna-credinta din exil, ca se invartoseaza ineptia, slugarnicia si imbbeciliottatea tragic, jalnica.
Cu fiecare zi ce se petrece, Lia despre care nu stiu daca scrii de acasa sau din coclaurii zadarniciei si zdarnicicirii lui "Noi muncim, nu gandim", imi scade dorinta sa imi mai caut repere iubirii de neam (caci cea de tzara indefectebil ramane), fiindca imi este evident ca trebuie sa consiimt la dezastru asa cum a mai trebuit odata sa o fac mai demult, cand am inteles ca Ceausescu era raul cel mic in raport cu ce-a urpat, ca l-au ucis porprii Dombermanni, ca insasi avocatul ii era in impostura de proces, procuror.
Ma uit azi la ce scriu cei forumisti si consimt la dezastru.
La urma urmei, vorba lui Ion Minulescu :
"N-a fost nimic din ce-a putut sa fie
Si ce-a putut sa fie s-a sfarsit

N-a fost decat o scurta nebunie
Ce-a sangerat o lama lucioiasa de cutit."

Iti marturisesc, Lia, ca am^obosit sa plang lal mormant strain.
Nu citesc fericit Apocalypsa lui Ioan.
Insa, in mine creste, dospeste, se desavarseste cel "Alege-s-ar prful. Colbul.
Odios sa imbatranesti aproape si chiar si departe de oamnei de nimic ce ti-au croit printr-o opinie si un vot interesat, las, nevolnic, nemernic, neispravit, Destinul, din neisprzavnica surii nasterii a locului din care ai fost lasat pe vulva la vale, ai fost zanit.
Mai am inca foarte, foarte putin pzana va voi reconcilia cu mine, eu care eu, inconditional al literelor, am refuzat 30 de ani sa scriu o carte in idiomul iubirii mele dintai, din neampacare cu neamul meu cel "Moarte intelctualilor, pana sa plec detot din neampacarea mea cu alegerile acestea inepte cu sandale si ilic.
(urmeaza)

Las,ca dupa urmatoarele alegeri vor intra toti...

la parnaie , inclusiv Elena Udrea , care vad ca a avut 2 recursuri la pedeapsa de 6 ani ...insa presa nu zice nimic , daca scapa si asta putem pune lacatul .

Cum comentati? De la votul de astăzi, pe legile justitiei, au lipsit

... 11 PSD-isti printre care Liviu Dragnea și Mihai Tudose acuzati de ceilalti colegi că fug de răspundere. De asemenea, a lipsit Kelemen Hunor, seful UDMR, iar Varujan Pambuccian, liderul minorităților parlamentare, a fost prezent, dar nu a votat.

ba kalle, esti varza. ai un orizont ingust, exact ca al unui

pesedist. la mintea ta, ar fi trebuit ca PSD sa dea o lege care sa interzica eventual si presa care ii critica...
o sa intelegi ce se intampla, dupa ce Dragnea va va demonstra ca si-a tras focul la oala lui. sunt sigur ca nu ti-ai dat seama ca graba cu care hotii astia voteaza e suspecta.
ca sa-ti dai seama, ai nevoie de mai multe chestii...

Bah, kalle scurta, tu te inspiri din ... butoiul de varza?

Daca exista o minima dovada ca cineva e platit sa iasa in strada, n-ar fi aparut proba?

- In 1990, toate ziarele feseniste spuneau ca cei care demonstreaza contra FSN-ului sunt platiti de Ratiu si Campeanu, inclusiv cu bautura. S-au gasit unii betivi sa creada ca se da bautura gratis la aceste mitinguri si au iesit sifonati rau de acolo. Asa si cu pesederastii: astia cred ca aia care ies in strada sunt ca ei: se vand pe o pereche de carnati si o mana de faina.

daca povestesti si de camionul ala de pui

impartit de pedelistul ala, chiar ca esti credibil...Altfel , nu dau doi bani pe ce spui..Saracul a intrat la parnaie pt treaba aia...

"bah tu esti somer"?? Chiar Tu vorbesti?? Tu nu esti somer

ești Pulitician cu siguranta... mai ales ca postezi si cu peste 10 Avatari ... Mr. Smith si urmează:
Pensula PilULA Patrula 4lea Borgica Ambitextru ..etc

 

Domnilor (cati vei mai fi fiind si rezistat din izmeneala lui

..."Dragi tovarasi si pretini" :
Spun "Hidalgo tragic si fudul, Vreau Raiul sa-l preschimb in stana, Dar, daca voi fi satul, Din mine, ce-o sa mai ramana ?!".
Inadecvarea "Spatiului Mioritic" a lui Blaga - cel cu mormant alaturea de mai recenta sala de sport a lui Nascase - ma dezespera, mai ales ca raspunsul lui Sz
Sadoveanu din "Baltagul" despre putinta razbunarii imi pare din ce in ce mai improbabil, ma impinge sa cred pana la defectia din rang si oranduire, pana la defecatie in groapa de obuzin care se murea de-aiurea si vajnic in numele natiei, ca Imnul Nostru de Stat sufera de jalnic si tragic eufemism.
Caci inalta frumusete, abotirul mesal al "Desteapta-te, Romane", nu este decat un jalnic "Da', scoal-te, bre !"
Nici oaharnicul *** Morale nu ar fi deslusit in ampla-i slugarnicie, atare mizerabilism in vox pooulismul nostru in care pana si cei Dei emigreaza, vorba lui Labis, "Spre-un cimitir mai sobru si mai demn".
Baaa, in tzara asta nu doar ca ti-e rusine sa crapi fiindca crapi cu zile, dar ti-e rusine si sa traiesti sub privirea prooriilor odrasle zamislite doar cat sa-ti plateasca ignominia afinitatilor elective si intamplarea ca sunt, iscata din borta preeervztivului nereshapat la timp, ori din vointa de a-l pune pe lume ca sa-l impingi in pribegie cat sa-ti vesteasca prin "Western Union", ca e bine si ca mai trimite nescopirii ca esti.
Multumesc din exil, mama, ca m-ai scremut si-nstrainat.
Pe mine, caci cei nascuti din mine insumi, iaca zac de dorul asteptarii, nu chiar mult, doar pana vine timpul platii datoriilor venirii pe lumea asta suie, abrupta si incomensurabil absurda, inepta ca insasi minunea, intamplarii ca te afli in chiar mijloc de avort al natiunii insisi.
Traiasca Dragnea in fashe cu sandale cu tot, cat Tutankamon, tinerelul !!!
"Si-apoi 'om vedea ca-i bine, si-apoi 'om vedea".

Confucius:"Cei mai amuzanti oameni sunt cei tristi

...Si Caragiale a fost un trist, un foarte trist, ba chiar un depresiv, in ciuda aparentelor scrierilor sale de prim rang...

...Si-mi tot vine, cand ma gandesc la ce-ar fi putut sa ne fie si ce s-a ajuns sa fie, sa zic precum cel mai vesel dintre tristii pe care i-a zamisilit, mai pe viu, mai prin cezariana, tarisoara asta servita azi caragialesc in fruntea si plenul Parlamentului ei si aservita pe de-a-ntregul de o sleahta de patriHoti, care de care, neicusorule, mai merituosi intru Hotie:

“Se răsucesc si crapă ai lumii vechi pilastri:
Catapeteasma cade!... Macabru dant de astri!...
In loc de Tot, Nimica!... Ei, bravo, zău!... Ei, si...?"
(“Finis", sonet de I.L.Caragiale)

"Umorul bun e trist. Louis de Funes este in viata privata morocanos. Chaplin e trist. Clowni sunt tristi.
Restul, e hahaiala inepta, imonda."

Sa incercam a ne zice noapte buna... nu ca ne-ar si fi...

Fapte comunistoide, @ahmedinejad! (2)

10:55 - Raluca Turcan cere schimbarea ordinii de zi, astfel incat TVA Split sa fie mutata la inceput, ca sa se poata dezbate "lejer, serios, temeinic", inainte de modificarea regulamentului prin care nu se vor mai vota amendamente.

Presedintele de sedinta ii spune ca s-a votat deja ordinea de zi. "Plenul e suveran, a decis o data acest lucru", spune el, refuzand sa supuna la vot cererea liderului deputatilor PNL.

11:12 - "Acest regulament este in vigoare de 23 de ani. Sunt convins, si nu o spun cu ironie, ca foarte multi dintre cei care se afla in sala nu stiu despre ce este vorba.

In regulament se scrie ca modificarile trebuie distribuite deputatilor cu cel putin 3 zile inainte de vot. L-ati dat in urgenta. Nu inteleg care este urgenta. Doamnelor si domnilor deputati, nu votati ca oile lui Daea!", a declarat deputatul PMP Robert Turcescu.

11:21 - Catalin Drula, deputat USR: "Hai sa nu ne mai dam dupa deget. V-ati enervat ca ati stat 11 ore saptamana trecuta si dati in cap procedurii".

11:22 - Gabriel Vlase ii taie microfonul.

12:04 - Regulamentul Camerei Deputatilor a fost modificat. Au existat 176 voturi pentru, 88 impotriva, 3 abtineri, iar un deputat nu a votat. In sala sunt prezenti 268 de deputati. Astfel, in urma acestei modificari, timpii de DEZBATERE a unui act normativ in acest for AU FOST REDUSI semnificativ.

13:09 - Grupul PNL propune retrimiterea la comisie a propunerii legislative privind Educatia Fizica.

Propunerea e respinsa prin vot.

14:06 - Grupul parlamentar PNL cere o pauza de 30 de minute inainte de dezbaterea Legilor Justitiei.

Se supune votului insa este respinsa.

14:08 - Deputatul PNL Ioan Cupsa a solicitat retrimieterea la Comisia Iordache a raportului pe Legile Justitiei pentru ca, afirma el, exista neclaritati si necorelari de texte, precum si prevederi neconstitutionale.

Plenul a respins prin vot cererea.

………………………………………………………………………

P. S. Ti-as fi recunoscatoare daca pe viitor nu ai mai incerca sa-mi traduci din romana in romana.

Multumesc anticipat.

PSD si Alde Tariceanu,mai dau inca o lovitura Justitiei si Statului

de Drept.In timp ce bat clopotele in toata tara pentru Regele Mihai,deputatii PSD-Alde Tariceanu voteaza pe furis si in mare graba Statutul magistratilor si amputarea Legii ANI. Romanii de buna credinta se tot intreaba,cand acesti iresponsabili vor avea de gand sa plece din Parlamentul Romaniei, si sa ne lase in pace? Shalom

 
 

 

shmitz, tu poti vorbi numai de coprocultura, nu de coproductie

esti asezat pe nisipuri miscatoare, pe o mlastina care te trage in jos, inexorabil.

PS Daca nu intelegi toate cuvintele, te rog sa-mi scrii si iti voi explica.
O prima explicatie pentru incultura ta: PS nu inseamna Partidul Socialist :))))))))

irefutabil

irefutabil ,ti-a ramas pe mustata prafuri albe.... visezi intr-una... ca sa iti dau un exemplu: pe romanii ii doare undeva de regele mihaita si asta din 90 incoace... de legile justitiei idem, mai ales milioanele de oameni cinsti care LOCUIESC,muncesc in tara ... justitia e valabila doar pt borfasi ,hoti ,violatori , criminali ,etc... restul de comentarii pe tema asta sunt neinteresante !

Lia, nu recitesc unde am ramas, doar continui :

Si-ncheidi memorie.
"Certe, quant a moi satisfait,
Je sortirais de ce monde qui n'est pas la soeur de reve.
Puis-je user de glaive, ou perir par le glaive ?
Saint Pierre a renie Jesus.
Il a bine fait".
Aici, poetul mai adauga si pe urma si retrage :
"Dieu Joyeux je vous hais.
Jesus n'a jamais ris.Nu intelegeti gresit.
La spitalul din Namur, dupa o afazie dublata de o hemipelgie, nu mai reusea sa zica decat "Crenom", prescurtare la "Sfant nume al lui Dumnezeu".
Cum sptalul era catolic, l-au expulzat.
Eu cred ca era rugaciunea disperarea sa.
ASa cum cre ca indiferenta neamului meu fata de Dragnea, este trista Credinta, Credinta, Credinta.
Fa-te pramatie imond-bigota si trai nenaca in tzara unde "foaie verde de urzici, nou avem salarii mici. - Frunza verde de dudau, O sa fie si mai bine".
Umorul bun e trist. Louis de Funes este in viata privata morocanos. Chaplin e trist. Clowni sunt tristi.
Restul, e hahaiala inepta, imonda.
Iubesc rasu-plansu'.
De asemenea, in nesomnul meu, sa urez pe cel "Noapte buna".
Nani.

Remember

http://www.gandul.info/stiri/ce-spune-fosta-deputata-anca-constantinescu-ciocu-mic-despre-cine-e-la-putere-9601874

Iar ne uităm istoria chiar recentă! Sunteți chiar așa de tineri sau memoria vă trădează?

Mey smith, doar pesederastii sunt produsi dintr-o mama si...

... "multi tati". Coproductii din astea sunt proprii familiei traditionale pesederaste, unde contribuie unu-doi dragnea, 2-3 serbaniciooaie si un ciordel de caracal de pripas.

- Din gandirea pesederasta: daca .ulimea se vinde pe o litra de tarie sau o gaina congelata, inseamna ca cei care ies in strada sunt vanduti si ei. Rateu din bombeul gandirii: creierul pesederastil zace in matze!

Știi..cine folosește des..JIGNIREA..ca armă..!!?

....??????.......!

Groparii rosii se grabesc sa-si termine treaba inceputa in 1947 !

Va rog sa nu ii tineti de vorba cu tot felul de prostioare.
Rezervati-va mai bine un loc de veci, ca se vor scumpi si alea de la 1 ianuarie :)
Anul trecut ati preferat sa taiati porcul in loc sa votati.
Anul acesta Porkii va taie pe voi, va manaca coada si urechile !
Mereti ca oitzele la cutit, asta v-a mai ramas.
Ciuma rosie nu mai iese din voi pentru o lunga perioada de iarna si intuneric.
Sa traiti bine, asa cum stiti sa votati sau sa va aparati libertatea si viata!
Urmati cosciugul regal si coliva oferita gratios de catre copii lui Petru Groza facuti cu Ana Pauker, pe afetul tunului pe care se afla acum corpul neinsufletit al ultimului vostru rege !
De astazi ati iesit din regalitate si ati intrat in Califatul uslamist de Teleorman +++

 

doar mie

mi se pare ca aldepesedistii, in timp ce voteaza cu doua maini toate faradelegile pe care singuri si le propun in parlament, tasteaza pe tablete si comentarii pe-aci? nu exista nicio alta explicatie pt marlania si incrancenarea unor comentatori, in afara de aceea ca sunt fix cei direct interesati

 

"Socialistii" romani sunt mai toti multimilionari

Asa ca se gasesc usor niste firimituri pentru slugile din beciul de la Kiseleff.

Slugile tasteaza pe aici.

Neicușorule ... PNL - ul luptă de dragul patriei!

Luptă că au rămas fără țață! De ce sunteți ipocriți, fățarnici? (Nesinceri mai frumos spus ... ca să nu mai căutați).

Infractionalitate la foc automat

PSD-ALDE (si UDMR) nu mai tin cont de absolut nimic. Daca ceva nu le convine, schimba legile in cateva ore astfel incat sa-si atinga scopurile.
Pana la urma o sa li se infunde si toti cei responsabili vor ajunge pe banca acuzatilor, in frunte cu Dragnea si Tariceanu.

 

Stiti pentru cine bat clopotele acum? Pentru voi,pentru copii vostri

pentru statul de drept si pentru viitorul vostru de care isi bat joc parlamentarii rosii pe care I-ATI VOTAT !!! Din 1947 pana acum, in prezent, nu faceti altceva decat sa pierdeti tot ce ati fi putut castiga. In loc sa crape EI, muriti VOI.

Odihniti-va dragilor. Somnul cel de moarte va ingreuneaza genele, fiti ascultatori, plecati capul si dati-va pantalonii jos pana la genunchi. serban nicolae vrea sa va faca poze...

Vreti o tara ca afara? Nu o sa o aveti. O sa aveti o tara ca "inauntru", din lagarul socialist ruso-asiatic. Diaspora nu va intelege lasitatea si frica de a nu va lua viata in maini!

 

O țară ca afară? Vă place Franța?

S-a umplut parlamentul de inși fără cultură politică, complet nepregătiți.
Chestiunea dreptului la cuvant pentru susținerea amendamentelor, in cadrul timpului alocat dezbaterilor la legi, s-a rezolvat demult in parlamentele de tradiție, spre exemplu in Adunarea Națională a Franței. Nici acolo nu se permite ca un grup politic să blocheze dezbaterile prin risipirea timpului parlamentar, scump plătit de contribuabili. Ce ar fi ca cele 6000 de amendamente de *** depuse de unii să fie dezbătute timp de săptămani in șir și respinse de majoritate?! Timp pierdut și blocarea parlamentului.
Citiți art.55 din Regulamentul Adunării Naționale din Franța:
http://www.assemblee-nationale.fr/connaissance/reglement.pdf

"Article 55 (4)
1 Dans tous les débats pour lesquels le temps de parole est limité, les orateurs ne
doivent, en aucun cas, excéder le temps de parole attribué à leur groupe.
2 Si le temps de parole est dépassé, le Président fait application de l’article 54,
alinéas 5 et 6.
3 Lorsqu’un groupe a épuisé le temps qui lui a été attribué, la parole est refusée
à ses membres (2) (5)
4 Un amendement déposé par un député appartenant à un groupe dont le temps
de parole est épuisé est mis aux voix sans débat. Il en est de même pour les
5 Le président d’un groupe dont le temps de parole est épuisé ne peut plus
demander de scrutin public, excepté sur l’ensemble d’un texte (1)
6 Lorsque le Gouvernement ou la commission saisie au fond font usage de la
faculté qui leur est reconnue par l’article 99, alinéa 2, de déposer un ou
plusieurs amendements après l’expiration du délai opposable aux députés, dans
le cadre d’un débat organisé selon la procédure prévue par l’article 49, alinéa 5,
un temps supplémentaire est attribué à chaque groupe et aux députés non
inscrits en plus de celui fixé en application de l’article 49, alinéa 6, à la
demande d’un président de groupe, pour la discussion de l’article sur lequel
l’amendement a été déposé ou, le cas échéant, de l’article additionnel (1) (2)

Deci, exact ceea ce s-a votat azi in Camera Deputaților!Nu se permite pălăvrăgeala la infinit.
.

fractura logica, dublata de ticalosie

postacii bolshevici uzeaza de silogisme usor tembele: tot fac, pe bucati, comparatii cu diverse tari considerate avansate. Pai hai sa luam TOATA organizarea statala, constitutia, institutiile si legile din Franta, dupa care mai discutam.

dupa ce te dai destept

pune burta pe carte si invata niste franceza si poate intelegi ce scrie acolo: unde scrie ca nu se supun la vot amendamentele respinse in comisia speciala? sau ca se exclude din dezbatere un amendament, daca nu a expirat timpul? sau ca se exclude pur si simplu vreun amendatment oarecare din procedura pt care care a fost inventat parlamentarismul in lume? sau ca se voteaza in bloc, fara nicio dezbatere in plen, ce vrea iordache si nu se supune nici dezbaterii si nici votului ce nu vrea iordache?
scrie doar ca se supun la vot fara dezbatere, daca a expirat timpul dalocat dezbaterii pentru un grup parlamentar, nu ca se arunca la cos ca si cum n-ar fi existat, cum face monstruoasa coalitie in camera deputatilor acum
dai cu copy-paste cu pretentii intelectuale pe-aci

ce comentariu ai pus aici..

asa ceva...sa fortezi cei cativa neuroni din creierul tovarasilor lui sandel.

MosGerila, adevar graiesti,Ciuma Rosie spre rusinea noastra,

continua sa invinga si in prezent.A invins in anul 1947, cand l-a alungat pe rege din tara, a invins dupa Revolutie, cand l-a umilit si nu i-a permis sa intre in tara.Acum, nu-l lasa sa stea linistit nici in sicriu,macelarind Justitia pentru ca politicienii corupti din PSD-Alde sa poata fura si mai mult. Shalom

in comisie...

...s-au votat amendamente ale opozitiei, ale multelor asociatii/uniuni/ de judecatori, procurori. nu au cum sa lipseasca de la votul final!
BLAT intre opozitie si majoritari.:)

...........................Tovarasul ahmedinejad,

...are Dreptate de 28 de ani!Este chiar Pacat ca Diaspora a facut posibil ca Ponta sa Nu fie Presedintele acestei Romanii!De 28 de ani incoace vad ca este o Pierdere de Timp ca romanii sa fie Sprijiniti,Ajutati!Porcului ii place in Balta Namoloasa si Nu o mai Paraseste!Cit timp PSD nu este scos inafara legii,Totul Este Pierdere De Timp!PUNCT!...mos gerila,un Craciun Fericit din America!...
viorel ratiu cincinnati oh usa

Se facura 366 de zile negre in acest parlament ..

PSD este precum un taur furios , ranit, in arena , turbat ataca tot fara discernamant...presa il denigreaza prea putin, romanii se pregatesc de sarbatori, iarna nu-i ca vara ...vorba poetului..De-o fi una , de-o fi alta ..Ce e scris si pentu noi ..Bucurosi( nu) le-om duce toate .. Cat e ciuma (rosie) peste noi...

 

De ce nu ați votat?

După război mulți viteji s-arată! Chiar dacă-s frumușei ... tot degeaba!

Ce sa votezi? Uslamul?

PNL si ALDE sunt din acelasi tata: K.KRau Antonescu. USR este compus din multi uslamisti reformati. PMP este anti-justitie.

- Maine sa fie alegeri, aceiasi oameni, aceleasi moravuri... USR ar fi avut sansa sa porneasca de jos, de la Capitala, dar au vrut sa salveze tara, in vreme ce tara dorea doar concedii, pomeni, cizme de cauciuc gratis, un kil de faina si o litra de drojdie, bogdaproste!

VOTUL!

lucrul cel mai important in parlament!
ai VOTAT existi ! n-ai VOTAT nu existi!
VOTUL! sa va intre bine in cap! altceva nu mai conteaza!

 

Esti doar un postac trist

Dar poate altii chiar gandesc sincer ca tine. Pentru ei scriu, nu pentru tine ;)

Intr-o democratie constitutionala o majoritate simpla nu se poate vota orice. Exista limitele stabilite in constitutie. Nu pot vota prin lege sa ii maresc taxele doar lui ahmed sau sa ii nationalizez averea, pentru ca e minoritar (arab) si, cine stie, poate gasesc o majoritate simpla, romaneasca verde, care chiar voteaza aberatia asta.

Asta se intampla acum in parlament: minoritatea parlamentara NU MAI ARE VOIE NICI MACAR SA DEZBATA. Nu mai trebuie sa i se auda vocea, asa a propus Nicolicea, asa au votat PSD/ALDE/UDMR.

UDMR sa se gandeasca bine la ce a facut, caci roata istoriei se intoarce. Azi fac parte din majoritatea politica, dar ei reprezinta (oare?) o MINORITATE etnica. Poata ca maine, majoritatea etnica romaneasca o sa aplice aceleasi principii.

bleah! n-ai ghicit!

intr-o democratie constitutionala nu te duci tu presedinte cu jacka rosie sa protestezi impotriva guvernului si a activitati sale. nu ai voie, nu ai de ce, nu ai motivatie ca presedinte sa faci asa ceva! tu(presedinte) ai obligatia sa mediezi sa unifici. or el n-a facut decat sa dezbine./...totul se contabilizeaza.!:)

Esti intr-o grava eroare! Opozitia este pusa pe

...scandal, nu vrea nicio dezbatere. Asteapta sa ii intinda o mina de ajutor unsef de parchet obisnuit cu abuzurile, iar asta nu place la publicul care voteaza. Si, apropo, ti-a zis-o unul de-al tau: Daca nu iesiti la vot, sa nu va aud ca va plingeti. E si el pe strazi, ce mai!

Oh, genial esti! Te-ai cantarit la Aichiu?

Un politist are arma, dar nu poate sa traga in stanga si in dreapta, cum are chef. Un judecator nu poate da ce sentinta are chef. Un procuror nu poate aresta pe cine are chef.

- Doar un spagamentar poate vota ce-i trece prin cap, fara sa-i pese, pentru ca .ulimea se vinde pe o coliva si o palma de sorici. Uite, au legalizat hotia la nivel inalt si .ulimea pesederasta este in delir de ... lipsa de creier.

 

cercul

Totul ceea ce exista in univers este ciclic.
Observ ca modul in care sunt gandite anumite aspecte este dezavantajos pentru unii si avantajos pentru altii.
Acum...daca cei avantajati sunt mai multi ca cei dezavantajati e bine, altfel totul o sa crape.
Parerea mea...totul o sa crape, dar nu in mod special in Romania...ci in lume.

 

........este rotund vaxat........a aparut deja pe radar!,.....

...repede fa-ti Bocceluta ca Vine sa va i-a pe Toti ca Tine sa nu Crapati pe aici!Fuga!...
viorel ratiu cincinnati oh usa

pacat

"He who sees with his eyes is blind"

pe site-ul oficial al partidului, PSD.ro,

la secțiunea oameni/nicolae-liviu-dragnea, scrie așa: "Liviu Dragnea este primul președinte al PSD care a condamnat in mod oficial comunismul. De asemenea, este un susținător al luptei anti-corupție. Liviu Dragnea este omul care, intr-un timp scurt, a dat PSD o direcție clară și integrativă. PSD este astăzi un partid mai deschis și mai prietenos, adaptat exigențelor și provocărilor politice ale anului 2017."

 

Asta este din cauza de ... Yoga PSD

PSD este rasucit cu privirea spre buric de-i intra Dragnea-n gura si multumirea de sine in dos.

- PSD este partidul spirala: mereu avid de lichide tulburi si schimburi oculte.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor