Deputatii care absenteaza nemotivat, facuti de rusine pe Internet

Luni, 23 Iunie 2008, ora 21:11
1767 citiri
Deputatii care absenteaza nemotivat, facuti de rusine pe Internet

Numele deputatii care vor absenteaza nemotivat de la sedinte vor aparea pe Internet pe site-ul Camerei Deputatilor daca aceasta propunere va fi aprobata in sesiunea de toamna si regulamentul propriu de functionare va fi modificat.

Potrivit raportului comisiei de regulament, deputatii care cumuleaza mai mult de cinci absente nemotivate la sedintele Camerei Deputatilor si mai multe de trei absente nemotivate la sedintele comisiilor, in cursul unei sesiuni, vor trebui sa-si justifice in scris absentele, in caz contrar isi vor pierde, in termen de sapte zile, drepturile la indemnizatie, la diurna si celelalte drepturi banesti, corespunzator absentelor nemotivate.

Absentele vor putea fi motivate numai daca deputatii sunt membrii ai Guvernului, au primit din partea Camerei Deputatilor o insarcinare care are legatura cu exercitarea mandatului, sunt in concediu medical sau au aprobare din partea liderului de grup pentru absente, acrie Gandul in editia online.

Alte prevederi modificate ale regulamentului Camerei Deputatilor se refera la imunitatea parlamentara a deputatilor.

Astfel, Camera Deputatilor va hotari asupra cererii ministrului Justitiei privind retinerea, arestarea sau perchezitia unui deputat, prin vot secret al majoritatii membrilor sai. Cererea ministrului Justitiei va fi analizata de comisia juridica, iar aceasta va intocmi in termen de trei zile un raport care va fi dezbatut in plen.

Deputatii vor fi obligati, potrivit noilor prevederi ale regulamentului, sa respecte un cod de conduita care stabileste ca deputatii nu trebuie sa se plaseze, sub nicio forma, intr-o situatie de dependenta in raport cu persoane sau organizatii care ar putea sa-i abata de la indeplinirea atributiilor.

De asemenea, deputatii trebuie sa se supuna regulilor de conduita civilizata sau de curtoazie, abtinandu-se de la adoptarea unor atitudini sau la utilizarea unor expresi de natura injurioasa, ofensatoare sau jignitoare.

Raportul comisiei de regulament va fi supus dezbaterii plenului Camerei in sesiunea de toamna.

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul chipset Dimensity 6300, care vine să înlocuiască Dimensity 6100+, cunoscut pentru integrarea în modele de telefoane accesibile precum Galaxy M15. Noul procesor promite...
#Camera Deputatilor, #absente, #nemotivate, #Internet , #camera deputatilor