Deputatii, chemati de acum la sedinte pe muzica de Bach, Mozart sau Enescu

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 17:36
2634 citiri
Deputatii, chemati de acum la sedinte pe muzica de Bach, Mozart sau Enescu

Deputatii vor fi chemati, incepand de miercuri, la sedintele de plen ale Camerei Deputatilor, pe muzica simfonica, pe holul mare al Parlamentului fiind auzite acordurile Rapsodiei Romane Nr. 1 a lui George Enescu.

Deputatii care au participat la sedinta de plen a Camerei au fost placut surprinsi de faptul ca inainte de inceperea sedintei nu s-a mai declansat alarma folosita de obicei pentru convocarea parlamentarilor la plen si care avea un sunet strident, in difuzoare auzindu-se acordurile Rapsodiei Romane.

Deputatul Madalin Voicu a aratat ca pe viitor colegii lui vor auzi si alte piese de muzica simfonica ale unor compozitori celebri, precum Beethoven, Mozart, Bach.

"Cultura muzicala este cat isi doreste fiecare sa o aiba, dar am insistat pe ideea ca alarma aia care a fost inainte nu are darul sa mobilizeze, si atunci am spus ca mai bine cu muzica clasica, simfonica", a spus el, despre schimbarea soneriei.

Madalin Voicu a aratat ca exista si riscul ca deputatii sa o "porneasca la dans".

"Am convingerea ca e mult mai bine asa, si pentru urechi si pentru ambient, sa fie mai aproape de lucrurile omenesti. Aia cu soneria suna a DNA si am spus ca poate gasim o solutie sa schimbam putin ambitusul si modul in care ne pregatim pentru o sedinta", a mai spus deputatul PSD.

Schimbarea soneriei de la Camera Deputatilor a venit in urma unei solicitari pe care deputatul neafiliat Remus Cernea a depus-o la conducerea Camerei Deputatilor, deranjat de zgomotul produs de alarma prin care erau invitati deputatii in plen.

Cernea declara cu prilejul depunerii acestei sesizari ca zgomotul soneriei este unul exagerat de intens si iritant.

Alarma era folosita la Camera Deputatilor cu scopul de a invita deputatii sa intre in sala de plen. Zgomotul produs se auzea cel mai intens pe holurile care deservesc sala de plen.

Alarma era folosita, uneori, cateva minute, dar existau si cazuri cand functiona si cateva zeci de minute, in situatii in care prezenta deputatilor in plen era considerata imperativa.

Dupa declaratiile sustinute de Cernea pe holul plenului Camerei, intensitatea zgomotului produs de alarma a fost redusa.

Senatul nu are un astfel de sistem de invitare a senatorilor in plen.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...