Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Deputatii dezbat motiunea simpla pe etnobotanice

Luni, 06 Iunie 2011, ora 17:30
1171 citiri
Deputatii dezbat motiunea simpla pe etnobotanice
Foto: sulfinabarbu.ro

Deputattii au inceput luni dupa-amiaza dezbaterea in plen a motiunii simple "Un flagel national - plantele etnobotanice", initiata de PSD si PNL.

La sedinta sunt prezenti 183 de deputati, 148 fiind absenti. In sala se afla si ministrul Sanatatii, Attila Cseke.

Motiunea simpla pe tema consumului de plante etnobotanice este prezentata in plen de deputatul PSD Mugurel Surupaceanu.

"A sosit momentul sa luam masuri impotriva acestui Guvern incompetent, iar prin votul nostru ne exprimam transant pozitia cu privire la aceasta importanta problema de politica interna. Guvernul condus de Emil Boc nu si-a concentrat activitatea nici pe combaterea fenomenului asa cum ar fi trebuit si nici pe prevenirea acestuia", afirma deputatii Opozitiei in motiunea simpla.

Deputatii PSD si PNL critica faptul ca autoritatile nu iau masuri sa inchida "magazinele de vise", iar OUG 6/2010 nu a produs efecte benefice decat pentru comerciantii de etnobotanice, care desi obligati de prevederile acestui act normativ nu au distrus niciun gram de produs psihotrop din stocurile ramase, dupa cum mentioneaza Ministerul Sanatatii in adresa 59082 din 18 octombrie 2010.

"Numeroasele cazuri de intoxicare si chiar decesul unor consumatori de astfel de plante ar trebui sa reprezinte un semnal de alarma pentru Guvern si pentru Coalitia majoritara din Parlament, care insa refuza sa adopte masurile de interzicere a comercializarii etnobotanicelor", se arata in motiunea Opozitiei.

Motiunea simpla are nevoie de 167 de voturi favorabile pentru a fi adoptata. Cum Puterea are insa majoritate in Camera Deputatilor, este putin probabil ca documentul sa fie adoptat. Votul asupra motiunii se va da marti, de la ora 12.30, in sesiunea de vot final.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#etnobotanice Camera Deputatilor, #etnobotanice interzise Romania , #camera deputatilor