Deputatii isi muta terenurile de tenis pentru a face loc Catedralei Neamului

Luni, 21 Februarie 2011, ora 21:50
1371 citiri
Deputatii isi muta terenurile de tenis pentru a face loc Catedralei Neamului
Foto: Arhiva

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat luni mutarea terenurilor de tenis ale Clubului parlamentarilor romani "Ion Ratiu" din actualul spatiu, care este rezervat construirii Catedralei Neamului, insa nu a luat o decizie privind alegerea unui nou amplasament.

Secretarul Camerei, Niculae Mircovici, a anuntat ca solicitarea privind mutarea terenurilor de tenis a fost aprobata, dar ca o decizie privind noul amplasament al terenului de tenis a fost amanata pentru o sedinta viitoare a Biroului Permanent.

Membrii Clubului parlamentarilor romani "Ion Ratiu" au informat conducerea Camerei Deputatilor, pe 2 februarie, ca terenurile de tenis ale Clubului se afla in zona in care se va construi Catedrala Mantuirii Neamului, motiv pentru care au fost somati sa elibereze zona.

"In aceasta baza sportiva au fost facute investitii de peste 300.000 euro, conform auditului realizat in 2009, motiv pentru care dezmembrarea si valorificarea celor investite reprezinta un proces destul de dificil. Pentru rezolvarea acestei situatii, va rugam aprobati un alt amplasament pentru baza sportiva a clubului, unde sa putem transfera o mare parte din investitiile existente.

Solicitam ca suprafata de teren care va fi data spre folosinta sa se realizeze printr-un contract de locatiune, clubul urmand sa plateasca un pret determinat", se arata in solicitarea Clubului parlamentarilor catre Biroul Permanent.

Potrivit documentului, Clubul se angajeaza sa suporte toate cheltuielile pentru noua baza sportiva. Solicitarea a fost facuta in numele a celor peste 100 membri ai clubului, actuali sau fosti parlamentari si a echipei de tenis a Parlamentului, care de-a lungul anilor a castigat mai multe titluri la turneele interparlamentare. Clubul Parlamentarilor a anexat la cerere si planul noului amplasament.

Serviciului juridic al Camerei a emis un punct de vedere pe 14 februarie, conform caruia incheierea unui contract de locatiune intre acest for si Clubul parlamentarilor avand ca obiect atribuirea in folosinta a suprafetei de teren specificata in plan, in schimbul unui pret determinat, poate fi aprobata prin hotarare a Camerei, urmand sa fie stabilit prin negociere un tarif /mp, iar veniturile realizate sa fie incasate la activitatea finantata din venituri proprii.

Conform serviciului juridic al Camerei, proiectarea, executia lucrarilor de constructii si racordarea la utilitati necesare se vor realiza pe cheltuiala Clubului, iar cheltuielile cu utilitati (apa, canal, energe electrica, gaze) vor fi suportate in conditiile legii.

"In urma analizarii situatiei din teren, se constata ca varianta amplasarii terenului de tenis in vecinatatea parcajului subteran este posibila numai dupa finalizarea lucrarilor de investitii din zona respectiva, adica iunie 2011", se mai arata in document.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#club tenis Camera Deputatilor, #club mutat Catedrala Neamului , #camera deputatilor