Grupul independentilor din Camera Deputatilor intra in Opozitie

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 20:10
1745 citiri
Grupul independentilor din Camera Deputatilor intra in Opozitie

Deputatul independent Ion Scheau a declarat, vineri, la Iasi, ca grupul independentilor din Camera Deputatilor, care numara zece parlamentari, se va situa in opozitie fata de Guvernul USL, precizand ca exista discutii si cu alti alesi pentru a se alatura acestui grup.

Noua din cei zece parlamentari independenti din Camera Deputatilor s-au reunit, vineri, la Iasi, pentru a discuta prioritatile pentru sesiunea parlamentara urmatoare, acestia organizand si o conferinta comuna de presa la cabinetul deputatului independent de Iasi Viorel Blajut.

Deputatul Ion Scheau, liderul grupului independentilor din Camera Deputatilor, a spus ca nu este vorba despre un "grup balama" care sa sustina Guvernul USL, adaugand ca deputatii independenti vor veni cu initiative proprii.

"Suntem in opozitie, nu suntem un grup parlamentar balama. Puterea are foarte multi parlamentari care nu-si fac treaba, in timp ce opozitia e firava si nu reuseste sa faca mare lucru", a spus deputatul Ion Scheau.

Intrebat daca exista discutii si cu alti deputati pentru a trece la grupul independentilor, Scheau a raspuns: "Purtam astfel de discutii si speram sa cooptam noi alesi in acest grup".

La randul sau, deputatul de Iasi Viorel Blajut a precizat ca grupul independentilor nu va face compromisuri cu puterea pentru a-si promova propriile initiative si ca deputatii din acest grup nu-si vor vinde votul.

"Vom avea propunerile noastre. Stim ca n-o sa ne fie usor, dar vom incerca sa sensibilizam societatea civila asupra proiectelor noastre. Vom pune presiune si daca va fi nevoie vom veni si cu pancarte in plenul Camerei Deputatilor", a afirmat Viorel Blajut.

La conferinta de presa de la Iasi au fost prezenti deputatii Ion Scheau, Viorel Blajut, Alin Constantin Bucur, Cristinel Marian, Aurelian Mihai, Iacob Puscas, Mihai Tararache, Razvan Tanase si Remus Cernea. Cu exceptia lui Remus Cernea, ales pe listele USL, toti ceilalti parlamentari au demisionat din PP-DD.

Deputatul iesean Viorel Blajut a afirmat ca astfel de intalniri ale parlamentarilor independenti se vor desfasura periodic, urmatoarea reuniune fiind programata in judetul Teleorman, la finalul acestei luni.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#deputati independenti opozitie USL, #deputati independenti PPDD , #camera deputatilor