Inca un deputat salvat de colegi: Titi Holban (UNPR) nu va fi arestat preventiv

Luni, 30 Iunie 2014, ora 15:48
1425 citiri
Inca un deputat salvat de colegi: Titi Holban (UNPR) nu va fi arestat preventiv

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, luni, solicitarea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UNPR Titi Holban (foto), acuzat ca a luat mita 10.000 de euro pentru a proteja o firma de controlul Directiei antifrauda din ANAF.

Deputatul a fost prezent la sedinta comisiei impreuna cu avocatul sau, iar in urma discutiilor purtate s-a votat si doar 10 din cei 21 de membri prezenti au fost de acord cu solicitarea DNA, in timp ce 9 au votat impotriva, iar 2 s-au abtinut, informeaza Realitatea TV.

DNA cere arestarea deputatului Titi Holban: Altfel, altii ar fi incurajati sa faca infractiuni

Raportul Comisiei Juridice va fi supus la vot in plenul Camerei Deputatilor, care se va reuni saptamana aceasta in sesiune extraordinara, pentru ca s-a intrat deja in vacanta parlamentara. Este stiut insa ca majoritatea, formata din PSD-UNPR-PC, la care se adauga UDMR, PP-DD si minoritatile, are numarul necesar de voturi pentru a respinge solicitarea DNA.

De altfel, de la inceputul acestui an Parlamentul a respins alte 4 solicitari de urmarire penala sau arestare preventiva adresate de DNA, fiind scapati astfel de rigorile legii deputatii Vlad Cosma (PSD), Daniel Chitoiu (PNL) si Florin Popescu (PMP, fost PDL), precum si senatorul Marius Isaila (PSD).

Decizia comisiei juridice a Camerei Deputatilor vine la doar cateva zile dupa ce Parlamentul a cerut demisia presedintelui din cauza scandalului in care este implicat fratele sau, Mircea Basescu, arestat preventiv, dar si in contextul in care PDL si PNL au inregistrat la Parlament un proiect de lege prin care se solicita simplificarea procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentarilor si votarea la vedere a solicitarilor DNA, pentru ca toti cetatenii sa stie cum se comporta alesii lor in Parlament.

Parlamentului i se cere simplificarea ridicarii imunitatii pentru senatori si deputati

C.B.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...