PMP a fuzionat cu fostul PP-DD in Parlament: N-o sa primim indicatii de la Traian Basescu (Video)

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 17:40
4937 citiri
PMP a fuzionat cu fostul PP-DD in Parlament: N-o sa primim indicatii de la Traian Basescu (Video)

Deputatii PMP au hotarat sa fuzioneze cu membrii Partidului National Democrat (PND), fostul PP-DD, din Camera Deputatilor si sa activeze impreuna in cadrul grupului parlamentar Democrat si Popular, insa fiecare formatiune isi va pastra identitatea politica.

"Deputatii fondatori ai Partidului National Democrat impreuna cu deputatii din cadrul PMP au luat decizia sa actioneze intr-un grup comun. Practic, incepand de astazi 16 deputati vor activa in cadrul grupului parlamentar Democrat si Popular.

Fiecare dintre grupuri o sa-si pastreze identitatea, iar motivul pentru care am facut aceasta asociere in cadrul acestui grup consta in o mai buna exercitare a mandatului parlamentar", a declarat deputatul PND Daniel Fenechiu, citat de Mediafax.

Dupa condamnare, Dan Diaconescu isi pierde si parlamentarii - grupul PP-DD isi schimba numele

"Vom actiona la nivel parlamentar impreuna. In plan politic, fiecare isi continua drumul sau", a spus si liderul PMP Eugen Tomac.

Astfel, grupul parlamentar Democrat si Popular va fi format din 16 deputati, dintre care sase provin din PMP, iar zece vin de la PND.

De asemenea, Daniel Fenechiu a mentionat ca deputatii din noul grup nu vor primi indicatii de la fostul presedinte Traian Basescu, intrucat sunt "persoane mature si intelepte".

"Nu o sa primim indicatii de la Traian Basescu pentru ca suntem persoane mature, suntem persoane intelepte, suntem persoane care stim ce sa facem cu mandatul nostru parlamentar", a explicat acesta, raspunzand la o intrebare despre posibila influenta a fostului sef de stat.

Fenechiu a subliniat ca anuntul legat de formarea grupului nu are nicio legatura cu condamnarea lui Dan Diaconescu, fondatorul PP-DD, la cinci ani si sase luni de inchisoare.

Dan Diaconescu, condamnat definitiv la 5 ani jumatate de inchisoare cu executare

"Facem anuntul in momentul in care, din punct de vedere formal toate formalitatile privind grupul parlamentar Democrat si Liberal au fost finalizate. (...) Faptul ca s-a suprapus cu condamnarea lui Dan Diaconescu este o pura coincidenta", a lamurit el.

Citește și:
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Președintele Consiliului Județean Bihor, liberalul Ilie Bolojan, spune că „nu se pune problema” să candideze la Primăria Capitalei, relatează Bihoreanul. El a fost inclus de PNL în...
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a criticat declaraţiile liderului AUR George Simion, prin care acesta solicită ca România să nu mai ajute Republica Moldova, susţinând că...