Pregatiri pentru reuniunea NATO la Parlament: se repara toalete, se cumpara microbuze

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 16:22
2158 citiri
Pregatiri pentru reuniunea NATO la Parlament: se repara toalete, se cumpara microbuze
Foto: Arhiva

Refacerea a zece toalete pentru suma de 530.000 lei, achizitionarea de microbuze si de aparate pentru climatizare sunt cateva din pregatirile pe care le-a facut de Camera Deputatilor pentru lucrarile Adunarii Parlamentare a NATO ce va avea loc la Bucuresti la inceputul lui octombrie.

Secretarul Camerei, Gheorghe Barbu, le-a prezentat joi, jurnalistilor lucrarile efectuate pentru ca oaspetii sa aiba cele mai bune conditii de lucru.

Mai intai, sala de plen a Camerei a fost reconditionata. Gheorge Barbu le-a spus ziaristilor ca sala de plen consuma atunci cand parlamentarii au activitate 357Kw/ ora si ca a fost achizitionat pentru acest eveniment un sistem care sa mentina consumul de energie la un nivel scazut.

Secretarul general a tinut sa le arate jurnalistilor si toaletele care vor fi folosite de cei care vor participa la Adunarea Parlamentara a NATO din perioada 7-10 octombrie. Refacerea celor 10 toalete a costat 530.000 de lei.

Securitatea invitatilor va fi una crescuta, secretarul Camerei spunand ca ISU, SPP si STS, cat si celelalte structuri specializate vor fi prezente la acest eveniment pentru a-i proteja pe invitati.

Ziarisilor le-au fost prezentate cele opt microbuze care vor asigura traseul invitatilor intre Parlament si hotelurile unde vor fi cazati, Barbu subliniind ca un astfel de microbuz a costat 55.500 de euro. Microbuzele vor fi controlate la sosirea la Parlament de sase echipaje (agent SPP si un caine specializat) pentru a evita posibile neajunsuri referitoare la siguranta invitatilor.

In acest sens, unul dintre echipaje a facut o mica demonstratie jurnalistilor, cainele Spike cat si partenerul sau negasind probleme la microbuzul adus special pentru a fi prezentat presei.

Gheorghe Barbu a mai spus ca au fost achizitionate si 10 aparate de climatizare.

"Au fost achizitionate aparate de climatizare, 10 bucati, valoarea unuia este de 11.755 de lei, plus TVA. Acestea nu includ numai aparatul in sine, ci sunt si dotate cu un calculator conectat la retea prin care se programeaza si se comanda la distanta (...). Valoarea totala a contractului este de 143.000 de lei plus TVA, mai mult decat cele 10 aparate pentru ca presupune si montajul , inclusiv costurile cu traseele", a explicat Barbu.

Intrebat daca pentru acest eveniment organizatorii au meniuri speciale pentru invitati, secretarul general al Camerei a precizat ca exista cel putin trei participanti care au alergii la diverse alimente.

"Nu avem niste meniuri speciale, cei care participa mananca contra cost la bufete organizate de noi si de Senat, Camera Deputatilor ofera doua dineuri pentru conducatorii delegatiilor si mai exista o receptie cu toata lumea. Exista cel putin trei participanti care au alergii la diverse alimente, lucruri pe care le stim si vor avea meniuri corespunzator pregatite", a mai afirmat secretarul general al Camerei.

In privinta cheltuielor, Gheorge Barbu a subliniat ca au fost cheltuite 80 de procente din suma alocata evenimentului.

"In ceea ce priveste Camera Deputatilor, a avut un buget suplimentar aprobat de circa 12.086.000 lei noi pentru organizarea acestui eveniment. Pana in prezent avem angajate contracte si comenzi lansate sau achizitionate deja de 9.965.000, aproximativ 80% din suma alocata prin hotarare de guvern. Restul urmeaza sa fie utilizat partial sau total, in principal, in zona utilitatilor sau alte lucruri care mai sunt inca in derulare", a explicat el intr-o conferinta de presa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#pregatiri Camera Deputatilor sesiune NATO, #reabilitare toalete achizitiona microbuze , #camera deputatilor