PSD vrea prevederi mai stricte privind prezenta parlamentarilor

Joi, 01 Martie 2012, ora 17:51
1420 citiri
PSD vrea prevederi mai stricte privind prezenta parlamentarilor
Foto: Arhiva

PSD cere modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor pentru introducerea unor prevederi mai stricte privind prezenta parlamentarilor la lucrarile Camerei si asigurarea cvorumului pentru sedintele in plen.

Valeriu Zgonea, vicepreseedinte al Camerei Deputatilor, arata ca articolul 141 din Regulamentul Camerei Deputatilor prevede ca "deputatii sunt obligati sa fie prezenti la lucrarile Camerei si sa se inscrie pe lista de prezenta".

Acesta sustine ca este nevoie de introducerea unor prevederi mai clare privind prezenta la lucrari pentru ca multi dintre parlamentarii PDL vin la Parlament, semneaza foaia de prezente, dupa care pleaca si nu mai participa la sedinta Camerei.

"Daca nu esti prezent in sala la deschiderea sedintei, iar in sala nu sunt 50% plus unu din numarul deputatilor, atunci sedinta se amana automat. Semnaturile de pe foaia de prezenta nu trebuie sa poata fi folosite la stabilirea cvorumului pentru sedintele din plenul Camerei", a declarat Zgonea, potrivit unui comunicat remis joi Ziare.com.

Valeriu Zgonea o acuza pe Roberta Anastase ca de trei ani se opune introducerii unor astfel de prevederi in Regulamentul Camerei.

"Roberta Anastase ne acuza pe noi, cei din Opozitie, dar de ani de zile ea ii acopera pe parlamentarii PDL care nu vin la sedinte si iau bani degeaba. Ei apar pe lista de prezenta, dar nu sunt in sala. Ca presedinte al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase ar trebui sa sanctioneze acest tip de comportament, dar in schimb ea ii acopera. Nu putem uita ca Roberta Anastase este cea care a furat la vot atunci cand Guvernul a vrut sa le taie batranilor banii din pensie", spune vicepresedintele PSD.

Zgonea adauga ca USL nu va reveni la lucrarile plenului pana cand Roberta Anastase nu va demisiona sau nu va fi inlocuita din functie.

Roberta Anastase a declarat miercuri ca indemnizatiile de sedinta ale parlamentarilor Opozitiei care nu au participat la aceste reuniuni vor fi taiate, decizia fiind luata marti in Biroul Permanent al Camerei.

Anastase a precizat ca indemnizatiile parlamentarilor Opozitiei vor fi taiate chiar daca acestia au semnat condica de prezenta, dar nu au participat la sedinta de plen in care s-a votat.

L.S.

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#PSD, #Camera Deputatilor, #regulament Camera Deputatilor, #PSD prezenta parlamentari , #camera deputatilor