PSD si ALDE au desfiintat Opozitia. I-au taiat dreptul de a-si sustine punctul de vedere pe amendamente in plen

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 13:56
4447 citiri
PSD si ALDE au desfiintat Opozitia. I-au taiat dreptul de a-si sustine punctul de vedere pe amendamente in plen
Foto: Facebook/Camera Deputatilor

Puterea a reusit azi sa astupe gura Opozitiei, dupa blocada impusa de USR la sedinta de saptamana trecuta a plenului Camerei Deputatilor, cand nu s-a reusit votarea Legilor Justitiei.

Deputatii au votat modificarea regulamentului Camerei Deputatilor cu 176 voturi pentru, 88 impotriva, 3 abtineri si prevede ca daca unul dintre amendamente a fost acceptat, celelalte amendamente se considera respinse. Mai exact, Opozitiei i se taie practic dreptul de a-si sustine punctul de vedere pe amendamente in plen.

La mai putin de o ora de la votul din plen, proiectul a si fost publicat in Monitorul Oficial. Modificarile regulamentului au intrat astfel in vigoare iar Legile Justitiei pot fi votate acum rapid.

Deputatii PNL, USR si PMP s-au opus vehement modificarilor.

Deputatul USR Stelian Ion a spus in timpul dezbaterilor generale ca plenul nu stie ce voteaza, pentru ca raportul Comisiei de Regulament care se refera la acest amendament nu este accesibil.

"Pe site nu e raportul. Ridicati mana care stiti ce votati. E bataie de joc, faceti de ras o tara intreaga, aruncati Parlamentul in derizoriu", a spus Stelian Ion.

La randul sau, deputatul Gabriel Andornache a anuntat ca PNL va ataca la CCR modificarea regulamentului.

"Numai Puterea va mai putea sa se exprime, Opozitia va exista ca decor in Parlament. Acesta este finalul discutiei de azi. Ati hotarat sa incalcati regulamentul. Dupa ce ati obtinut limitarea timpului de dezbatere, faceti un abuz si mai grav: luati dreptul Opozitiei sa isi mai voteze amendamentele. Consideram ca este neregulamentar modul in care dezbateti acest proiect de hotarare si incalcati cel putin trei decizii ale Curtii Constitutionale. Acest proiect de hotarare il vom ataca la Curtea Constitutionala", a spus Andronache.

Cum si-a justificat Iordache propunerea de modificare a regulamentului

Proiectul a fost depus de deputatii Florin Iordache si Tudor Ciuhodaru (PSD) si Marian Cucsa (ALDE).

Saptamana trecuta, Iordache si-a justificat propunerea de modificare a regulamentului prin faptul ca daca o propunere a fost respinsa in comisie, inseamna ca nu exista o majoritate pentru adoptarea sa, deci nu mai are rost sa fie supusa la vot.

"Ati vazut ieri ca a existat la plen o dubla votare a amendamentelor. Prin propunerea pe care am facut-o, atunci cand amendamentele admise sunt acceptate, amendamentele respinse clar nu mai au numarul de voturi, deci nu mai are rost sa mai votam (...) Aceasta pleaca de la o ratiune foarte simpla: ce ne facem in cazul bugetului care are mii de amendamente si zeci de mii de alineate?

Ar trebui sa dam voturi o data pe amendamente admise si apoi vot pe amendamentele respinse (...) Nici acum, nici in viitor si nici in vecii vecilor acele amendamente care sunt respinse nu vor putea fi cunoscute mai mult", a sustinut Florin Iordache.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#regulament Camera Deputatilor, #modificari regulament Camera Deputatilor , #camera deputatilor